Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Cisco bliver ramt af amerikansk-kinesisk handelskrig / Lenovo fremviser vækst for ottende kvartal i træk / Kaspersky åbner nyt kildekode-center i Asien

Cisco bliver ramt af amerikansk-kinesisk handelskrig / Lenovo fremviser vækst for ottende kvartal i træk / Kaspersky åbner nyt kildekode-center i Asien / Blockchain-konference begynder i dag

Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing.

Vi lægger ud med en historie om det amerikanske netværksselskab Cisco, som ser ud til at blive ramt af den verserende handelskrig mellem Kina og USA.

Cisco bliver ramt af amerikansk-kinesisk handelskrig

Det internationale netværksteknologiselskab Cisco er blevet ramt af handelskonflikten mellem Beijing og Washington.

Cisco, der er et amerikansk selskab, har netop oplevet et dratisk fald i omsætningen på 25 procent på det kinesiske marked, hvilket smitter af i det netop aflagte kvartalsregnskab.

Det skriver CNBC.

Ifølge mediet har Ciscos administrerende direktør, Chuck Robbins, været ude og påpege problemet.

"Vi har set en markant effekt på vores forretning i Kina det her kvartal. Mange af de statsejede selskaber vælger at bruge lokale leverandører, når de har mulighed for det, tror jeg. Vi ved ikke, om det kommer til at være en kortvarig eller langvarig tendens," siger han ifølge mediet.

Lenovo fremviser vækst for ottende kvartal i træk

Lenovo Group har netop præsenteret kvartalsregnskab, der for ottende gang i træk viser omsætningsvækst.

Det er første kvartal i regnskabsåret 2019/2020 for selskabet, og her lyder omsætningen på 12,5 milliarder dollar.

Lenovo har i dag en markedsandel på næsten 25 procent, hvilket betyder at hver fjerde Computer i verden er en Lenovo-computer, fremgår det af en pressemeddelelse.
Resultat er blandt andet drevet af Lenovos PC-afdeling (PCSD), som leverede en vækst på 12 procent i finansårets første kvartal, samt det største resultat i et første kvartal nogensinde.

i Danmark er landechefen også tilfreds med de nationale resultater:

”Vi er meget tilfredse med at bevare vores førende markedsposition i Danmark og endda øge markedsandelen yderligere til 43,3 procent, hvilket er en stigning sammenlignet med både sidste år og sidste kvartal," siger Peter Juul Jørgensen, dansk landechef hos Lenovo.

Kaspersky åbner nyt kildekode-center i Asien

Det russiske it-sikkerhedsfirma Kaspersky åbner et nyt Transparency Center i Malaysia.

Det er selskabets tredje center i rækken, der allerede består af et i Zürich og et i Madrid. I centrene kan partnere og myndigheder komme forbi og se kildekoden til Kasperskys løsninger.

Centret åbnes for at styrke tilliden til cybersikkerhedsbranchen, fremgår det af en pressemeddlelese.

Selskabets administrerende direktør, Eugene Kaspersky, sagde således ved centrets åbning:

"Det er dejligt at være her i Kuala Lumpur – i hjertet af Asien – for at præsentere åbningen af vores tredje Transparency Center. Her vil vi vise vores kunder og regeringsmyndigheder, at vores produkter er 100 procent pålidelige og sikrer det højeste niveau af beskyttelse. Åbningen er samtidig et bevis på, at vi er på rette vej med de aktiviteter, vi planlagde i forbindelse med vores banebrydende Global Transparency Initiative"

Blockchain-konference begynder i dag

I dag fredag begynder blockchain-konferencen Nordic Blockchain Summit.

Konferencen samler ca. 300 industrifolk, forskere, studerende og andre med interesse for blockchain-teknologiens forretningspotentiale, skriver IT-Universitetet i en nyhed.

Den markerer afslutningen på fem dages blockchain-sommerskole, der er arrangeret af European Blockchain Center, der er et samarbejde mellem CBS, IT-Universitetet og Københavns Universitet.

På konferencen vil der være keynote-præsentationer fra Mærsk, Thales og Polkadot, mens Roman Beck vil præsentere resultatet af en ny analyse af danske blockchain-satsninger samt teknologiens potentiale for danske virksomheder, som er blevet til med støtte fra Industriens Fond.

Arrangementet, der afholdes på Københavns Universitet på Amager, er åbent for alle, og der er stadige ledige pladser tilbage, beretter ITU.