Artikel top billede

It-sikkerhedschef og formand for rådet for digital sikkerhed: Disse krav kan du stille til din it-sikkerhedsleverandør

Podcast: Hvilke krav kan du stille til din leverandør af it-sikkerhed? Det har den erfarne sikkerhedsekspert og formand for Rådet for digital sikkerhed, Henning Mortensen, en række bud på.

Det bliver stadig sværere at holde trit med udviklingen inden for sikkerhedsområdet.

For en ting er at stress-niveauet stiger. Især hvis du har hørt nogle af historierne i de foregående episoder.

Noget andet er at investeringsbehovet vokser i takt med at de it-kriminelle bliver smartere – og fordi lønnen stiger i takt med at kampen om de rette medarbejdere strammer til.

Mange virksomheder vælger derfor at outsource hele eller dele af deres sikkerhedsløsninger til såkaldte managed løsninger. Det vil sige it-sikkerhed som abonnementsordning.

Det lyder besnærende. Men der findes som bekendt ingen gratis frokoster.

Derfor har vi i denne episode allierede os med den erfarne sikkerhedsekspert Henning Mortensen – der kan hjælpe os med hvilke krav du skal stille til din leverandør af it-sikkerhed.

Henning arbejder til dagligt som it-sikkerhedschef hos AO Johansen der sælger materialer til byggebranchen og er desuden formand for Rådet for digital sikkerhed.

Dette er tiende og sidste episode af Security Central. Du kan finde en oversigt over alle episoderne her.

Værter er chefredaktør for Computerworld, Lars Jacobsen og Thomas Damsgaard, Head of Enterprise for Norden og Benelux hos Kaspersky.

Husk også du kan abonnere på Security Central på iTunes (link), Spotify (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.
Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.