Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ledige skal lære digitale kompetencer af it-giganter / Danskerne er mindre bekymret på internettet / Danskerne har brugt millioner af kroner på data i sommerferien

Ledige skal lære digitale kompetencer af it-giganter. Danskerne er mindre bekymret på internettet. Danskerne har brugt millioner af kroner på data i sommerferien. Digiplex lancerer Microsoft Azure ExpressRoute i Norden.

Godmorgen og velkommen til endnu en morgen-briefing her fra Computerworld.

Vi tager hul på dagens første nyheder hos Københavns Kommune, der forsøger at skaffe flere medarbejder til de danske it-virksomheder af kommunens ledige.

Ledige skal lære digitale kompetencer af it-giganter

Københavns Kommune har samlet en række erhvervsledere, der skal rådgive kommunen i, hvilke digitale færdigheder de ledige skal have for at komme i job igen.

"Da jeg selv startede på arbejdsmarkedet, var det nok at have "kørekort" til Word og Excel. I dag er de digitale krav nogle andre, og de ændrer sig med stor hastighed. Vi bliver derfor nødt til hele tiden at lære vores ledige, hvad der forventes af dem på det digitale arbejdsmarked. Så jeg ser meget frem til de skarpe input, som ekspertgruppen uden tvivl kommer med," siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Ekspertrådet skal bestå af 19 erhvervsledere fra blandt andre Google, Microsoft og Netcompany, der alle skal give deres bud på, hvilke medarbejdere de kommer til at mangle i fremtiden.

De 19 erhvervsledere skal mødes tre gange med Københavns Kommune og målet er naturligvis at få flere i kommunen ind på arbejdsmarkedet.

Danskerne er mindre bekymret på internettet

Hver sjette dansker er så bekymret, at det påvirker deres adfærd på nettet, viser tal fra Danmarks Statistik.

I 2015 var det 29 procent af alle voksne danskere der var bekymret på nettet, så det påvirkede deres færden på nettet.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik er det frygten for at aflevere for mange data på nettet, der bekymrer danskerne mest.

Danskerne har brugt millioner af kroner på data i sommerferien

De danske turisters dataforbrug er endnu engang steget, viser en opgørelse fra teleselskab 3.

Virksomhedens kunder har samlet set brug 33 procent mere data på sommerferien i år end de gjorde på sommerferien sidste pr.

Siden maj 2016 har danske turister kunne bruge data i EU på samme vilkår som i Danmark, men der er alligevel grund til at være forsigtig med dataforbruget, hvis ikke det er dækket af abonnomentet.

3’s beregninger viser nemlig, at danske turister i Tyrkiet alene i juli måned har brugt data for hvad der svare til 830 millioner kroner. Det kan altså hurtigt blive dyrt, hvis ikke dataforbruget er en del af abonnementet.

"Man skal ikke tage fejl af, at der stadig er steder i verden, hvor hver megabyte koster en del. Derfor er det en god ide at sikre, at man har det rette abonnement, inden man drager på langfart. Tyrkiet er fx et af de lande, hvor man som dansker ofte betaler en høj megabyte-pris," siger teleselskabet 3’s direktør for privatmarked i en pressemeddelelse.

Digiplex lancerer Microsoft Azure ExpressRoute i Norden

Den norske datacenteroperatør Digiplexs kunder kan i fremtiden bruge Microsoft cloudløsning Azure ExpressRoute.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder en direkte opkobling til Microsoft Azure ExpressRoute," udtaler CEO Gisle M. Eckhoff, DigiPlex, i meddelelsen og tilføjer:

"Den digitale infrastruktur udvikler sig fortsat fra at være løsninger i det lokale miljø til at være en kombination af co-location og cloud. For at være på forkant i det digitale transformationskapløb efterspørger de nordiske og internationale virksomheder i stigende grad private og sikre opkoblinger til strategiske cloud-udbydere som fx Microsoft for derigennem at sikre optimal performance og skalerbarhed."