Artikel top billede

Her er Huawei-stifters interne besked til selskabets medarbejdere: "Selskabet står over for et liv eller død-øjeblik"

"Når vi har overlevet det mest kritiske øjeblik i historien, vil en ny hær blive født. Hvad skal den gøre? Dominere verden." Med en række militærmetaforer opfordrer Huawei-stifter Ren Zhengfei i en intern besked it-gigantens medarbejdere til at kæmpe sig gennem "det mest kritiske øjeblik i historien."

"Huawei står over for et liv eller død-øjeblik."

Det er beskeden fra selskabets kinesiske stifter og topchef, Ren Zhengfei, til Huaweis ansatte.

Meldingen fra den 74-årige Ren Zhengfei er fremsat i en intern besked til de ansatte hos den kinesiske it-gigant, og den kommer i kølvandet på, at amerikanske myndigheder i allersidste øjeblik har givet dispensation, så amerikanske virksomheder kan fortsætte samhandlen med Huawei i yderligere 90 dage.

Det kan du læse mere om her: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Reuters, der har set den interne besked fra Huawei-stifteren, melder, at budskaberne til medarbejderne er spækket med militærmetaforer.

Ren Zhengfei opfordrer blandet andet medarbejderne til at gå i 'battle mode' for at overleve den krise, der har ramt selskabet.

"Hvis du ikke kan udføre jobbet, så gør plads til dem, der kan føre tanken fremad. Og hvis du vil på slagmarken, så bind et reb fast til tanken, så du kan trække den med. Alle skal have denne grad af målrettethed," lyder det i meddelelsen fra Huawei-stifteren, der også spår om selskabets fremtid.

"Om tre til fem år vil Huawei blive oversvømmet med nyt blod. Når vi har overlevet det mest kritiske øjeblik i historien, vil en ny hær blive født. Hvad skal den gøre? Dominere verden."

Huawei har bekræftet har efterfølgende bekræftet beskedens indhold over for Reuters.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Her er baggrunden for krisen

Det ventede Huawei-forbud skulle være trådt i kraft 19. august, men dagen før kastede USA's handelsministerium en livline ud til selskabet, der fik lov til at fortsætte handlen med amerikanske selskaber, som leverer essentielle komponenter til Huaweis produktion.

I samme ombæring valgte handelsministeriet at sortliste yderligere 46 af Huaweis datterselskaber.

Kinesiske Huawei, der har omkring 190.000 ansatte på verdensplan, har været præget af handelskrigen mellem Kina og USA det seneste år.

Donald Trump vil ikke tillade amerikanske myndigheder eller virksomheder at handle med Huawei, da han mener, det udgør en national sikkerhedsrisiko.

Læs mere her: Huawei-stifter vil opbygge en "uovervindelig jernhær" der kan bekæmpe USA's stormløb

Huaweis omsætning for første halvår i 2019 bød ellers på en 23 procents-stigning, hvilket blev understøttet af massivt salg på det kinesiske hjemmemarked.

Ren Zhengfei forklarer desuden i memoet, at han har tillid til resultaterne for hele det indeværende år, men at selskabet er nødt til at bruge flere penge på produktionsudstyr, så selskabet ikke falder bagud på leverancerne.

Læs også: Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.