Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Her er Huawei-stifters interne besked til selskabets medarbejdere: "Selskabet står over for et liv eller død-øjeblik"

"Når vi har overlevet det mest kritiske øjeblik i historien, vil en ny hær blive født. Hvad skal den gøre? Dominere verden." Med en række militærmetaforer opfordrer Huawei-stifter Ren Zhengfei i en intern besked it-gigantens medarbejdere til at kæmpe sig gennem "det mest kritiske øjeblik i historien."

"Huawei står over for et liv eller død-øjeblik."

Det er beskeden fra selskabets kinesiske stifter og topchef, Ren Zhengfei, til Huaweis ansatte.

Meldingen fra den 74-årige Ren Zhengfei er fremsat i en intern besked til de ansatte hos den kinesiske it-gigant, og den kommer i kølvandet på, at amerikanske myndigheder i allersidste øjeblik har givet dispensation, så amerikanske virksomheder kan fortsætte samhandlen med Huawei i yderligere 90 dage.

Det kan du læse mere om her: Huawei får dispensation i USA i sidste øjeblik: Men Trump vil ikke 'lave forretninger' med Huawei

Reuters, der har set den interne besked fra Huawei-stifteren, melder, at budskaberne til medarbejderne er spækket med militærmetaforer.

Ren Zhengfei opfordrer blandet andet medarbejderne til at gå i 'battle mode' for at overleve den krise, der har ramt selskabet.

"Hvis du ikke kan udføre jobbet, så gør plads til dem, der kan føre tanken fremad. Og hvis du vil på slagmarken, så bind et reb fast til tanken, så du kan trække den med. Alle skal have denne grad af målrettethed," lyder det i meddelelsen fra Huawei-stifteren, der også spår om selskabets fremtid.

"Om tre til fem år vil Huawei blive oversvømmet med nyt blod. Når vi har overlevet det mest kritiske øjeblik i historien, vil en ny hær blive født. Hvad skal den gøre? Dominere verden."

Huawei har bekræftet har efterfølgende bekræftet beskedens indhold over for Reuters.

Læs også: Huawei er klar med eget styresystem som Android-afløser til efteråret

Her er baggrunden for krisen

Det ventede Huawei-forbud skulle være trådt i kraft 19. august, men dagen før kastede USA's handelsministerium en livline ud til selskabet, der fik lov til at fortsætte handlen med amerikanske selskaber, som leverer essentielle komponenter til Huaweis produktion.

I samme ombæring valgte handelsministeriet at sortliste yderligere 46 af Huaweis datterselskaber.

Kinesiske Huawei, der har omkring 190.000 ansatte på verdensplan, har været præget af handelskrigen mellem Kina og USA det seneste år.

Donald Trump vil ikke tillade amerikanske myndigheder eller virksomheder at handle med Huawei, da han mener, det udgør en national sikkerhedsrisiko.

Læs mere her: Huawei-stifter vil opbygge en "uovervindelig jernhær" der kan bekæmpe USA's stormløb

Huaweis omsætning for første halvår i 2019 bød ellers på en 23 procents-stigning, hvilket blev understøttet af massivt salg på det kinesiske hjemmemarked.

Ren Zhengfei forklarer desuden i memoet, at han har tillid til resultaterne for hele det indeværende år, men at selskabet er nødt til at bruge flere penge på produktionsudstyr, så selskabet ikke falder bagud på leverancerne.

Læs også: Her er Huaweis nye styresystem: "Harmony OS er fuldstændig anderledes end Android og iOS"