Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Rejsekort-brugere skal selv opdage overbetaling ved forsinkelser / Facebook strammer op for regler om politisk annoncering / TDC-topchef bliver mentor på CBS

Rejsekort-brugere skal selv opdage overbetaling ved forsinkelser. Facebook strammer op for regler om politisk annoncering. TDC-topchef bliver mentor på CBS. Huawei vil bygge første fiberoptiske kabel mellem Sydamerika og Asien. VMware klar med stor container-løsning.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Rejsekort-brugere skal selv opdage overbetaling ved forsinkelser

Brugere af det danske Rejsekortet skal fortsat selv opdage og reagere på overbetaling for deres rejse i tilfælde af forsinkelser. Og det kalder Forbrugerrådet Tænk for ‘grotesk,’ skriver Version2.

Problemstillingen er faktisk flere år tilbage. Den skyldes, at der er indregnet en tidsbegrænsning i billet-prisen, som gør, at prisen kan stige, hvis rejsen tager lang tid. Man kan kun få refunderet overtakseringen, hvis man selv melder det til kundeservice.

Ressourcedirektør i Movia, Eskil Thuesen, siger til mediet, at man har undersøgt muligheden for at automatisere en løsning, men det har vist sig for kompliceret.

“At kunne gøre det på en præcis måde på tværs af transportformerne, det er næsten umuligt. Vi har i hvert fald givet op,” siger han.

Facebook strammer op for regler om politisk annoncering

Facebook strammer op på sine regler for politisk annoncering på Facebook og Instagram, som selskabet ejer.. Det sker forud for det kommende amerikanske præsidentvalg i 2020.

Facebook fik ørerne i maskinen i det seneste valg, da det kom frem, at selskabet havde udleveret masser på en meget stor mængde brugere til analysehuset Cambridge Analytica.

De nye regler betyder blandt andet, at Facebook indfører et label, der hedder ‘confirmed organisation’ for annoncører, ligesom der indføres krav om, at alle annoncører poster kontaktinformationer.

TDC-topchef bliver mentor på CBS

TDC’s topchef, skotten Allison Kirkby, bliver mentor på CBS i København, hvor hun med titlen ‘executive in residence’ i det kommende år stiller sig til rådighed som mentor, foredragsholder, sparringspartner og lignende.,

“For mig handler det personligt om at komme tilbage i skole og dele min erfaring og viden med de studerende. Jeg håber, jeg kan inspirere dem til at blive succesfulde ledere. De er nu engang fremtiden, og jeg har selv oplevet værdien af at blive inspireret af ledere, jeg arbejdede sammen med,” siger hun til Berlingske.

Kirkby bliver den tredje topchef, der indgår en sådan aftale med CBS. De øvrige har været Danske Banks Thomas Borgen og DSV’s Jens Bjørn Andersen.

Huawei vil bygge første fiberoptiske kabel mellem Sydamerika og Asien

Kinesiske Huawei er meget interesseret i at komme til at bygge den allerførste fiberoptiske forbindelse mellem Sydamerika og Asien i form af et undersøisk kabel på bunden af det mægtige Stillehavet.

Projektet er blevet sat i gang af Chile, og her er Huawei ‘meget aktiv’, da selskabet i de senere år har holdt masser af møder med politi, banker, skattemyndigheder, militær og en lang række embedsfolk og ministre.

“Vi er klar, og vi vil meget aktivt forfølge denne forretningsmulighed,” meddeler Huaweis chef i Chile, David Dou Yong, til Reuters.

Huaweis undervands-division hedder Huawei Marine Systems og har som medejer kinesiske Hengtong Optic-Electric.

Huawei har netop åbnet et stort datacenter i den chilenske hovedstad, Santiago.

VMware klar med stor container-løsning

VMware har lanceret sin nye container- og Kubernetes-rettede portefølje af systemer under navnet Tanzu.

Computerworld fortalte fornylig om VMwares Project Pacific, der ligger i samme boldgade som en løsning til at sammensmelte vSphere og Kubernetes.

Det kan du læse mere om her: VMware i kæmpe fremstød mod clouden: Ombygger vSphere til Kubernetes

Nu har VMwares CEO, Pat Gelsinger, præsenteret løsningen, der sætter en helt ny retning for VMware, som med lanceringen er godt i gang med at flytte sig væk fra virtuelle maskiner (som 'VM' i VMware jo står for) og over mod container-baserede applikationer.

Du kan læse mere om Tanzu her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere