Artikel top billede

Stort internationalt teleselskab lukker i Danmark

Efter flere store underskud luker et stort britisk teleselskab nu sin forretning i Danmark. Selskabet har tidligere været beskyldt for at være involveret i stor hvidvaskningssag i Norge.

Det britiske teleselskab Lycamobile er på vej til at lukke sin danske forretning.

Det skriver Finans med henvisning til en kundgørelse i Statstidende.

Ifølge Finans har de danske skattemyndigheder siden 2014 været på nakken af Lycamobiles danske datterselskab, der ifølge myndighederne har en ubetalt skatteregning på 106 millioner kroner. En påstand som teleselskab konsekvent har afvist.

I 2018 havde Lyca Mobiles danske datterselskab et underskud på 24 millioner kroner og i 2016 et underskud på 107 millioner danske kroner. I 2017 leverede selskabet dog et overskud på en lille million kroner.

Ifølge CVR havde selskabet i 2018 desuden en negativ egenkapital på 131 millioner kroner.

Den danske advokat Henrik Bernt Sanders er ifølge Finans udpeget til at være kurator for boet.

Mistænkt for hvidvaksning

Lycamobiles forretning bygger på salg af taletidskort med lave udlandstakter, og selskabets talekort har indtil nu kunne købes i mange danske kiosker og supermarkeder. I Danmark gør selskabet brug af Telias netværk.

Selskabet har - inklusiv Danmark - været aktiv i 22 lande, og i 2018 kom det frem, at selskabet i Norge var under mistamle for at være involveret i hvidvaksning af op mod 495 millioner norske kroner. En påstand som selskabet nægtede sig skyldig i.

Lycamobile er stiftet af den britisk-srilananske forretningsmand Allirajah Subaskaran, og udover teleselskabet er Lyca også aktiv på en lang række andre forretningsområder.

Eksempelvis står selskabet også bag det indiske filmproduktionsselskab Lyca Productions, flyselskabet LycaFly og betalingsfirmaet Lycamoney.

Læs også Teleselskab bliver sigtet for hvidvaskning i Norge for op imod en halv milliard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere