Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danske virksomheder lænses af CEO-fraud: Mailsvindel koster millioner af kroner

Danske virksomheder lider store tab på grund af CEO-fraud. POlitiet modtager dagligt anmeldelser om problemet.

CEO-fraud er blandt de største cybertrusler herhjemme, og politiet modtager dagligt anmeldelser om svindelmetoden, skriver Politiken.

Avisen nævner blandt andet it-konsulenthuset 2BM, der dagligt bliver angrebet af it-kriminelle, som forsøger at medarbejdere til at overføre beløb til udenlandske konti ved at give sig ud for at være en af selskabets direktører.

Ifølge aviden modtager politiets center mod it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK, anmeldelser om CEO-fraud dagligt.

“Siden vores center startede i december sidste år, har vi haft i omegnen af 500 af denne type sager, hvor 150-200 af dem er endt som fuldbyrdet svindel”, lyder det fra sektionsleder Anders-Emil Kelbæk.

Finans Danmark vurderer overfor avisen, at CEO-fraud alene i første halvår af 2019 har kostet danske virksomheder op mod 120 millioner kroner, og Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfiramet CSIS siger, at CEO-fraud er den største økonomiske cybertrussel lige nu.

“Til forskel fra andre svindeltyper så rammer ceo-fraud alle segmenter, lige fra multinationale selskaber til blikkenslagere og den lokale badmintonklub. Alle kan blive ramt;” siger han til avisen.

Læs også:

Danske virksomheder er blandt de mest udsatte for CEO-fraud

Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'

Mail-angreb mod virksomheder stiger markant: En ud af ni skadelige e-mails trænger igennem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere