Artikel top billede

Danske virksomheder lænses af CEO-fraud: Mailsvindel koster millioner af kroner

Danske virksomheder lider store tab på grund af CEO-fraud. POlitiet modtager dagligt anmeldelser om problemet.

CEO-fraud er blandt de største cybertrusler herhjemme, og politiet modtager dagligt anmeldelser om svindelmetoden, skriver Politiken.

Avisen nævner blandt andet it-konsulenthuset 2BM, der dagligt bliver angrebet af it-kriminelle, som forsøger at medarbejdere til at overføre beløb til udenlandske konti ved at give sig ud for at være en af selskabets direktører.

Ifølge aviden modtager politiets center mod it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK, anmeldelser om CEO-fraud dagligt.

“Siden vores center startede i december sidste år, har vi haft i omegnen af 500 af denne type sager, hvor 150-200 af dem er endt som fuldbyrdet svindel”, lyder det fra sektionsleder Anders-Emil Kelbæk.

Finans Danmark vurderer overfor avisen, at CEO-fraud alene i første halvår af 2019 har kostet danske virksomheder op mod 120 millioner kroner, og Jan Kaastrup fra it-sikkerhedsfiramet CSIS siger, at CEO-fraud er den største økonomiske cybertrussel lige nu.

“Til forskel fra andre svindeltyper så rammer ceo-fraud alle segmenter, lige fra multinationale selskaber til blikkenslagere og den lokale badmintonklub. Alle kan blive ramt;” siger han til avisen.

Læs også:

Danske virksomheder er blandt de mest udsatte for CEO-fraud

Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'

Mail-angreb mod virksomheder stiger markant: En ud af ni skadelige e-mails trænger igennem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere