Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny analyse: Mail-angreb mod virksomheder stiger markant: En ud af ni skadelige e-mails trænger igennem

I løbet af det seneste år er der sket en markant stigning i de såkaldte BEC-angreb mod virksomheder. Det viser en ny analyse.

I løbet af det seneste år er der sket en markant stigning i antallet af erhvervsrettede e-mail-angreb.

Det viser en ny analyse fra it-sikkerhedsfirmaet Mimecast, der baserer på en gennemgang af 480.069 e-mails.

Ifølge undersøgelsen er der i løbet af det seneste kvartal blevet gennemført 269 procent flere af denne type angreb end i samme kvartal i fjor.

De erhvervsrettede mail-angreb omtales ofte som “business e-mail compromise” eller BEC-angreb, og de indbefatter blandt andet emails, hvor der vedhæftes farlige filer samt den såkaldte direktørsvindel, hvor hackere sender e-mails til de ansatte i virksomheden og udgiver sig for at være den administreende direktør.

11 procent slipper i gennem

Rapporten fra Mimecast også, at 11 procent af de skadelige emails har held til at passere igennem gennem virksomhedernes it-sikkerhedssystemer, der ellers burde dæmme op for denne type angreb.

”Rapporten viser, at BEC-angreb fortsat udgør en trussel mod organisationer, men jeg tror, det virkelige problem er, at der er titusinder af emailbårne trusler, der med succes kan undgå mange af de email-sikkerhedssystemer, som organisationer har i dag. Det gør dem sårbare og lægger et stort pres på medarbejderne, der skal skelne de gode fra de ondsindede emails”, siger Joshua Douglas, vicepræsident for trusselsinformation hos Mimecast, ifølge en pressemeddelelse.

En tidligere undersøgelse som Mimecast har foretaget blandt 1.025 respondenter viser desuden, at 85 procent af adspurgte havde oplevet erhvervsrettede e-mailangreb og 73 procent af ramte, vurderede at det havde haft negativ indflydelse på deres forretning.

Læs også: Alle statslige myndigheder skal tvinges til at leve op til nye sikkerhedskrav: Se kravene her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere