Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny analyse: Mail-angreb mod virksomheder stiger markant: En ud af ni skadelige e-mails trænger igennem

I løbet af det seneste år er der sket en markant stigning i de såkaldte BEC-angreb mod virksomheder. Det viser en ny analyse.

I løbet af det seneste år er der sket en markant stigning i antallet af erhvervsrettede e-mail-angreb.

Det viser en ny analyse fra it-sikkerhedsfirmaet Mimecast, der baserer på en gennemgang af 480.069 e-mails.

Ifølge undersøgelsen er der i løbet af det seneste kvartal blevet gennemført 269 procent flere af denne type angreb end i samme kvartal i fjor.

De erhvervsrettede mail-angreb omtales ofte som “business e-mail compromise” eller BEC-angreb, og de indbefatter blandt andet emails, hvor der vedhæftes farlige filer samt den såkaldte direktørsvindel, hvor hackere sender e-mails til de ansatte i virksomheden og udgiver sig for at være den administreende direktør.

11 procent slipper i gennem

Rapporten fra Mimecast også, at 11 procent af de skadelige emails har held til at passere igennem gennem virksomhedernes it-sikkerhedssystemer, der ellers burde dæmme op for denne type angreb.

”Rapporten viser, at BEC-angreb fortsat udgør en trussel mod organisationer, men jeg tror, det virkelige problem er, at der er titusinder af emailbårne trusler, der med succes kan undgå mange af de email-sikkerhedssystemer, som organisationer har i dag. Det gør dem sårbare og lægger et stort pres på medarbejderne, der skal skelne de gode fra de ondsindede emails”, siger Joshua Douglas, vicepræsident for trusselsinformation hos Mimecast, ifølge en pressemeddelelse.

En tidligere undersøgelse som Mimecast har foretaget blandt 1.025 respondenter viser desuden, at 85 procent af adspurgte havde oplevet erhvervsrettede e-mailangreb og 73 procent af ramte, vurderede at det havde haft negativ indflydelse på deres forretning.

Læs også: Alle statslige myndigheder skal tvinges til at leve op til nye sikkerhedskrav: Se kravene her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere