Foto: Lars Jacobsen

Sådan tager du livet af dine kolleger på under 40 minutter: Syv uundværlige tips til dræber-powerpoints

Det kan være noget bøvl at gå på arbejde. Der er kolleger, der har meninger. Din chef har ikke sans for dine kvaliteter og har hovedet et andet sted. Dine omgivelser forstår dig ikke… I sådan en situation er powerpointen din allerbedste ven.

Det kan være noget bøvl at gå på arbejde. Der er kolleger, der har meninger. Din chef har ikke sans for dine kvaliteter og har hovedet et andet sted. Dine omgivelser forstår dig ikke… I sådan en situation er powerpointen din allerbedste ven.

Så her kommer en hurtig guide til, hvordan du laver de bedste dræberpræsentationer – med størst effekt. Præsentationer, der får dig til at shine og sætter resten af organisationen skakmat.

Råd #1: Først og fremmest: Vær omhyggelig med at få skrevet alle de ord, du har tænkt dig at sige, ned på selve powerpointen. Det er en stor hjælp, hvis du ikke kan huske, hvad du skal sige. Så kan du bare læse op. Især hvis du ikke har så mange pointer til dagen, er det godt med noget solid tekst at støtte sig til.

Råd #2: Hvis du vælger at bruge bullets – det giver et professionelt touch - er det vigtigt, at du fylder hele sliden med bullets. Ellers ser den tom ud. Det indikerer også, at du ikke er gået ordentligt ned i detaljen, hvis du har for få bullets: Det er vigtigt at få det HELE med, når man har nye tilhørere, der skal ind i stoffet.

Råd #3: Hvis du har svært ved at få plads til det hele på en slide, sætter du bare fontstørrelsen ned. Hvis det er skrevet med små bogstaver, indikerer det, at det er vigtigt. Du ved: Ligesom det med små bogstaver i en kontrakt.

Råd #4: Pas på med at bruge for mange billeder. Det aktiverer hjernen, hvis der både er tekst og billeder. Hvis du er den kreative type, der insisterer på, at der også skal billeder med, kan du med fordel vælge billeder, der ikke overstimulerer din modtagers frontallapper: Vælg f.eks. gerne et billede med et vejskilt, hvor der står u-turn, eller et vejskilt, hvor der står Innovation. Og ellers er der altid nogle sjove små blå hoppemænd, du kan bruge. De falder i god jord og viser, at du har gjort dig umage.

Råd #5: Du kan også med fordel tjekke, om du har husket at få de vigtigste ord med i din præsentation: Agile processer, Best Practice, Brændende platform, CSR, Digitalisering, Disruption, Fail Fast, Forandringsledelse, Innovation, Kunden i centrum, Must win battles, Proaktiv, Strategisk fokus, Transformation, U-turn, Vinderstrategi. Du kender dem garanteret allerede. Især ordet agil er ret vigtigt at have med – så put det gerne på flere slides.

Råd #6: Hellere en slide for meget end en slide for lidt. Generelt er det en god tommelfingerregel aldrig at slette tekst eller hele slides fra en præsentation. En præsentation er altid bedst i fuld længde. Så er du sikker på, du får det hele med. Og at der er fokus på det, der er vigtigt.

Råd #7: Du skal endelig ikke øve præsentationen igennem. Det virker mere autentisk, hvis det er første gang du overvejer, hvad der skal siges til den enkelte slide.

Så nu handler det om at komme ud over stepperne og få booket et mødelokale. Få leveret din præsentation og nyde, at du er i kontrol. Nyd at du har styr på situationen: Dine kollegaer er i zombiemode – der hvor de er bedst.

Der er ingen spørgsmål. Og dvaletilstanden varer resten af dagen. Og dig selv: Du shiner. Du er on top. Du er dig, når du er bedst.Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.