Ny dansk teknologi vil gøre op med milliardregninger: Slut med dyr og dårlig offentlig it

Datalogisk Institut er ude med teknologi, der skal afværge dyre offentlige it-projekter.

Dyrt og dårligt, er adjektiver der ofte forbindes med store offentlige it-projekter.

Med Amanda, EFI og Polsag som dyrekøbte kuldsejlede eksempler med milliardregninger til skatteyderne til følge.

Det skal ny forskning fra det Datalogiske Institut ved Københavns Universitet komme til livs med en ny teknologi, der skal assistere organisationer med at digitalisere deres arbejde.

Gennem årene har man brugt masser af penge på at lave store forkromede kort over organisationens arbejdsgange, men uden at det har virket i praksis.

"Vores nye teknologi har en enklere og agil tilgang, der tager udgangspunkt i at beskrive de regler og love, som en offentlig myndighed skal overholde,” forklarer professor Thomas Hildebrandt, forsker fra Datalogisk Institut, i digitalisering af arbejdsgange og forretningsprocesser i en pressemeddelelse.

Teknologien er resultatet af 10 års forskning indenfor offentlig it og er udviklet i samarbejde med forskere ved IT Universitetet i København og virksomheden DCR Solutions.

Den er taget i brug af KMD og flere danske kommuner.

Læs også: Ny offentlig it-direktør til en million om året skal stå for drift og udvikling af hovedstadens sundheds-it

Styrer efter målet
Teknologien sigter efter at undgå fabrikstænkning og idealiserede arbejdsgange, forklarer Thomas Hildebrandt:

”Det går galt, når man beskriver idealiserede arbejdsgange og tror, at man har overblikket, inden systemet tages i brug. Ofte uden at involvere brugerne med den faglige ekspertise. Det er en fabriksagtig tankegang, som kun virker på processer, der er meget forudsigelige.”

I en pressemeddelelse beskriver Datalogisk Institut hvordan et offentligt sagsbehandlingsystem kan drage nytte af det nye værktøj til at optimere arbejdsprocesser og håndtere dokumenter.

Den nye teknologi vil give sagsbehandlere en tjekliste over aktiviteter, det skal være udført, før en given sag kan markeres som værende løst.

Værktøjet fungerer derefter ved at give sagsbehandlere målsætninger at arbejde ud fra, fremfor detaljestyring af, hvordan en opgave skal ordnes. Dermed kan opgaven klares på sagsbehandlerens fortrukne vis.

Læs også: Virkeligheden kalder på en ny generation af offentlig it-udvikling - med fokus på brugerne og ikke nulfejlskultur og kravspecifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.