Artikel top billede

(Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Ny dansk teknologi vil gøre op med milliardregninger: Slut med dyr og dårlig offentlig it

Datalogisk Institut er ude med teknologi, der skal afværge dyre offentlige it-projekter.

Dyrt og dårligt, er adjektiver der ofte forbindes med store offentlige it-projekter.

Med Amanda, EFI og Polsag som dyrekøbte kuldsejlede eksempler med milliardregninger til skatteyderne til følge.

Det skal ny forskning fra det Datalogiske Institut ved Københavns Universitet komme til livs med en ny teknologi, der skal assistere organisationer med at digitalisere deres arbejde.

Gennem årene har man brugt masser af penge på at lave store forkromede kort over organisationens arbejdsgange, men uden at det har virket i praksis.

"Vores nye teknologi har en enklere og agil tilgang, der tager udgangspunkt i at beskrive de regler og love, som en offentlig myndighed skal overholde,” forklarer professor Thomas Hildebrandt, forsker fra Datalogisk Institut, i digitalisering af arbejdsgange og forretningsprocesser i en pressemeddelelse.

Teknologien er resultatet af 10 års forskning indenfor offentlig it og er udviklet i samarbejde med forskere ved IT Universitetet i København og virksomheden DCR Solutions.

Den er taget i brug af KMD og flere danske kommuner.

Læs også: Ny offentlig it-direktør til en million om året skal stå for drift og udvikling af hovedstadens sundheds-it

Styrer efter målet

Teknologien sigter efter at undgå fabrikstænkning og idealiserede arbejdsgange, forklarer Thomas Hildebrandt:

”Det går galt, når man beskriver idealiserede arbejdsgange og tror, at man har overblikket, inden systemet tages i brug. Ofte uden at involvere brugerne med den faglige ekspertise. Det er en fabriksagtig tankegang, som kun virker på processer, der er meget forudsigelige.”

I en pressemeddelelse beskriver Datalogisk Institut hvordan et offentligt sagsbehandlingsystem kan drage nytte af det nye værktøj til at optimere arbejdsprocesser og håndtere dokumenter.

Den nye teknologi vil give sagsbehandlere en tjekliste over aktiviteter, det skal være udført, før en given sag kan markeres som værende løst.

Værktøjet fungerer derefter ved at give sagsbehandlere målsætninger at arbejde ud fra, fremfor detaljestyring af, hvordan en opgave skal ordnes. Dermed kan opgaven klares på sagsbehandlerens fortrukne vis.

Læs også: Virkeligheden kalder på en ny generation af offentlig it-udvikling - med fokus på brugerne og ikke nulfejlskultur og kravspecifikationer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere