Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Nu er det snart slut med NemID's papkort - helt ny løsning er på vej i 2021

NemID's papkort vil om få år bliver erstattet med en helt nye løsning, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Fra 2021 skal danskerne ikke længere bruge et papkort, når de skal logge ind på offentlige service som borger.dk eller tjekke deres netbank.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau bliver det fysiske nøglekort erstattet af en ny løsning, når NemID bliver erstattet af den nye løsning MitID.

”Når vi indfører MitID fra 2021, så vil vi begynde udfasningen af nøglekortet. Så vil alle danskere blive flyttet til ny løsning, som er en app eller en anden løsning,” siger Adam Lebech, vicedirektør for Digitaliseringsstyrelsen, til Ritzau.

Adam Lebech understreger samtidig over for Ritzau, at der også kommer en alternativ løsning til folk, der ikke anvender en smartphone.

Læs også: Her er de to vigtigste egenskaber i den nye NemID-app: "Mange har ment, at nøglekortet har trængt til en overhaling"

NemID-app populær

Der findes allerede i dag en app til NemID. Den blev lanceret i maj 2018 og har vist sig at være en stor succes.

Allerede i den første døgn blev den downloadet af 206.400 danskere, og ifølge Ritzau bliver den i dag bruger af 1,8 millioner danskere

I dag bruger 1,8 millioner danskere ifølge Ritzau den NemID-app, der blev lanceret i maj 2018.

Læs også: Alt for mange er utilfredse med offentlig it-løsning: "Vi har et klart ønske om at brugertilfredsheden skal hæves markant"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere