Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Nu er det snart slut med NemID's papkort - helt ny løsning er på vej i 2021

NemID's papkort vil om få år bliver erstattet med en helt nye løsning, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Fra 2021 skal danskerne ikke længere bruge et papkort, når de skal logge ind på offentlige service som borger.dk eller tjekke deres netbank.

For ifølge nyhedsbureauet Ritzau bliver det fysiske nøglekort erstattet af en ny løsning, når NemID bliver erstattet af den nye løsning MitID.

”Når vi indfører MitID fra 2021, så vil vi begynde udfasningen af nøglekortet. Så vil alle danskere blive flyttet til ny løsning, som er en app eller en anden løsning,” siger Adam Lebech, vicedirektør for Digitaliseringsstyrelsen, til Ritzau.

Adam Lebech understreger samtidig over for Ritzau, at der også kommer en alternativ løsning til folk, der ikke anvender en smartphone.

Læs også: Her er de to vigtigste egenskaber i den nye NemID-app: "Mange har ment, at nøglekortet har trængt til en overhaling"

NemID-app populær

Der findes allerede i dag en app til NemID. Den blev lanceret i maj 2018 og har vist sig at være en stor succes.

Allerede i den første døgn blev den downloadet af 206.400 danskere, og ifølge Ritzau bliver den i dag bruger af 1,8 millioner danskere

I dag bruger 1,8 millioner danskere ifølge Ritzau den NemID-app, der blev lanceret i maj 2018.

Læs også: Alt for mange er utilfredse med offentlig it-løsning: "Vi har et klart ønske om at brugertilfredsheden skal hæves markant"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere