Artikel top billede

Europa halter bagefter i 5G-kapløbet – Kina, Japan, Korea og USA tager teten

Alene i Kina forventes det, at der i 2025 vil være 600 millioner 5G-brugere i 2025. I EU vil Margrethe Vestager nu sætte yderligere skub under den europæiske 5G-indsats.

Mens Kina, USA, Japan og Korea har fuld fart på 5G-udrulningen, så halter Europa bagefter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en nu analyse på 5G-området, der viser, at halvdelen af verdens 5G-brugere i 2025 vil være placeret i en af de førnævnte fire lande.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af analysefirmaet GSMA Intelligence, vil 66 procent af mobilforbindelserne i Korea være 5G-forbindelser i 2025, mens det i USA vil være 50 procent og 49 procent i Japan.

I Kina forventes det, at 600 millioner enheder vil bruge en 5G-forbindelse i 2025 ud af klodens forventede 1,57 milliarder 5G-brugere.

”En mindre klynge af lande vil komme til at være førende i udbredelsen af 5G, mens resten af verden vil følge i kølvandet på dem,” siger Tim Hatt, der er analytiker hos GSMA Intelligence ifølge Reuters.

Læs også: Fælles EU-risikovurdering advarer mod cybertrusler som følge af 5G-udrulning

Langsom udrulning i Europa

Ifølge analysen forventes det, at udrulningen af 5G-netværk i Europa vil gå betydeligt langsommere, hvilket derfor også betyder at færre forbrugere vil tage 5G-teknologien i brug.

I Europa forventes det ifølge analysen, at en stor del af investeringerne i 5G vil komme fra erhvervslivet, der ser perspektiver i 5G-teknologiens muligheder for at understøtte internet of things.

For nylig slog Danmarks kommende EU-Kommissær på det digitale område, Margrethe Vestager, i et interview med Berlingske fast, at hun i sin kommende embedsperiode vil arbejde for at sikre, at man i Europa får skabt fælles fodslag på 5G-området.

"På samme måde vil 5G-teknologien, når den er fuldt implementeret, blive en del af forudsætningen for, at nyskabelser sker, især på erhvervsområdet, hvor Europa har noget at byde på. På forbrugersiden har vi ikke store, europæiske platforme. På erhvervssiden står Europa meget stærkere, og her bliver 5G nøglen til for alvor at udvikle os. Infrastrukturen skal på plads, ellers får vi ikke fuldt udbytte af mulighederne," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

4G vil leve videre

Udrulningen af 5G betyder dog ikke et farvel til 4G-forbindelser. Ifølge undersøgelsen vil 59 procent af verdens mobilforbindelser stadigvæk bero på 4G-teknologi i 2025.

De fleste 4G-forbindelser vil dog til den være placeret i udviklingslande som Nigeria, Mexico, Indien og Indonesien.

Læs også: Chipgigant fremlægger optimistiske 5G-forventninger: Er Apple på trapperne med en 5G-iPhone?