Europa halter bagefter i 5G-kapløbet – Kina, Japan, Korea og USA tager teten

Alene i Kina forventes det, at der i 2025 vil være 600 millioner 5G-brugere i 2025. I EU vil Margrethe Vestager nu sætte yderligere skub under den europæiske 5G-indsats.

Mens Kina, USA, Japan og Korea har fuld fart på 5G-udrulningen, så halter Europa bagefter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en nu analyse på 5G-området, der viser, at halvdelen af verdens 5G-brugere i 2025 vil være placeret i en af de førnævnte fire lande.

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget af analysefirmaet GSMA Intelligence, vil 66 procent af mobilforbindelserne i Korea være 5G-forbindelser i 2025, mens det i USA vil være 50 procent og 49 procent i Japan.

I Kina forventes det, at 600 millioner enheder vil bruge en 5G-forbindelse i 2025 ud af klodens forventede 1,57 milliarder 5G-brugere.

”En mindre klynge af lande vil komme til at være førende i udbredelsen af 5G, mens resten af verden vil følge i kølvandet på dem,” siger Tim Hatt, der er analytiker hos GSMA Intelligence ifølge Reuters.

Læs også: Fælles EU-risikovurdering advarer mod cybertrusler som følge af 5G-udrulning

Langsom udrulning i Europa
Ifølge analysen forventes det, at udrulningen af 5G-netværk i Europa vil gå betydeligt langsommere, hvilket derfor også betyder at færre forbrugere vil tage 5G-teknologien i brug.

I Europa forventes det ifølge analysen, at en stor del af investeringerne i 5G vil komme fra erhvervslivet, der ser perspektiver i 5G-teknologiens muligheder for at understøtte internet of things.

For nylig slog Danmarks kommende EU-Kommissær på det digitale område, Margrethe Vestager, i et interview med Berlingske fast, at hun i sin kommende embedsperiode vil arbejde for at sikre, at man i Europa får skabt fælles fodslag på 5G-området.

"På samme måde vil 5G-teknologien, når den er fuldt implementeret, blive en del af forudsætningen for, at nyskabelser sker, især på erhvervsområdet, hvor Europa har noget at byde på. På forbrugersiden har vi ikke store, europæiske platforme. På erhvervssiden står Europa meget stærkere, og her bliver 5G nøglen til for alvor at udvikle os. Infrastrukturen skal på plads, ellers får vi ikke fuldt udbytte af mulighederne," siger Margrethe Vestager til Berlingske.

4G vil leve videre
Udrulningen af 5G betyder dog ikke et farvel til 4G-forbindelser. Ifølge undersøgelsen vil 59 procent af verdens mobilforbindelser stadigvæk bero på 4G-teknologi i 2025.

De fleste 4G-forbindelser vil dog til den være placeret i udviklingslande som Nigeria, Mexico, Indien og Indonesien.

Læs også: Chipgigant fremlægger optimistiske 5G-forventninger: Er Apple på trapperne med en 5G-iPhone?Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.