Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Norlys overtager 35.000 nordjyske fiberkunder fra Nord Energi - vil have fokuseret forretningen

Fiberselskabet Norlys overtager alle Nord Energis 35.000 fiberkunder. Nord Energi vil være ‘et rent netselskab med et åbent fibernet med flere valgmuligheder.’

Nordjyske Nord Energi sælger samtlige sine 35.000 fiberkunder til energi- og fiberselskabet Norlys, det tidligere Eniig og SE.
De 35.000 fiberkunder, der nu får ny leverandør, hører primært hjemme i Vendsyssel.

De overgår nu til Norlys Digital, der leverer både internet og tv-signaler til dækningsområdet.

“Ønsket om at sælge 35.000 fiberkunder kommer fra Nord Energi, der har taget en strategisk beslutning om at fokusere på netdrift i eget forsyningsområde og dermed blive ren netejer,” lyder det fra Nord Energi, der har hovedkontor i Hjørring og i alt har omkring 140 medarbejdere.

Selskabet meddeler, at frasalget af de 35.000 kunder giver selskabet ro til at fokusere forretningen mod at blive det, som kaldes for ‘et rent netselskab med flere valgmuligheder.’

Nord Energi ejer og driver i dag fibernet i det meste af Vendsyssel.

Det vil blive ‘til stor gavn for andelshavere (ejere) og kunder,” lyder det fra Nord Energi Digital.

Selskabet har i mange år haft et tæt samarbejde med Eniig, der i oktober i fjor fusionerede med SE og dermed skabte det nuværende Norlys.

Direktør i Norlys Digital, Sune Nabe Fredriksen, betegner tilgangen af de 35.000 nordjyske kunder som vigtig.

“For Norlys har denne aftale stor betydning, fordi skala er vigtig for at man som serviceudbyder kan levere en effektiv og solid forretning,” siger han.

De to selskaber meddeler, at de 35.000 kunder ikke kommer til at mærke nogen forskel, selv om de nu får ny leverandør.

“For kunderne fortsætter med at få deres tv og internet fra ”Waoo by Eniig" som hidtil og bliver dermed ikke umiddelbart påvirket af skiftet,” lyder det fra Nord Energi.Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.