Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: YouSee stopper salg af taletidsprodukter / Sverige dropper voldtægtssag mod Wikileaks-stifter / Skandinavisk SAP-hus skifter navn

YouSee stopper salg af taletidsprodukter / Sverige dropper voldtægtssag mod Wikileaks-stifter / Skandinavisk SAP-hus skifter navn / Dansk app modtager over 800 tips om digital svindel om måneden / Nyt mobilmærke introduceres i Danmark / Dansk tech-selskab gør indtog på det britiske marked / Dataetisk råd holder første åbne arrangement

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing her fra Computerworld.

I dagens it-nyhedsoverblik skal vi blandt andet forbi Wikileaks-stifteren Julian Assange, et navneskifte hos et dansk SAP-hus og lanceringen af et nyt mobilmærke i Danmark.

Derudover åbner Dataetisk Råd dørene op for offentligheden i dag.

Rigtig god læselyst.

YouSee stopper salg af taletidsprodukter

Det TDC-ejede selskab YouSee stopper nu salget af taletidsprodukter.

Den 19. februar 2020 ophører salget af produkterne MobilTid, MobilTid Online, MobilTid Månedskort og Brebånd-2-go Cash.

Det sker som led i at fokusere på kerneforretningen og tilpasse sig kundernes behov, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vi kan konstatere, at efterspørgslen på taletidsprodukter er lav, da mobiltelefoni og data i dag er så udbredt og billigt, at alle kan være med via et abonnement, som i dag kan skræddersyes efter den enkeltes behov. Samtidig er det en forudsætning for at give vores kunder den bedste kundeoplevelse, rådgivning og support, at vi kender vores kunder og deres behov. Det understøtter taletidsprodukterne ikke qua deres anonymitet," det skriver Hans Henrik H. Knudsen, produktdirektør i YouSee.

Sverige dropper voldtægtssag mod Wikileaks-stifter

Den svenske stat har droppet voldtægtssagen mod Wikileaks-stifteren Julian Assange.

Det skriver TV 2.

Den svenske anklagemyndighed har valgt ikke at gå videre med efterforskningen i sagen, der begyndte i 2010.

Det fortalte vicestatsanklager Eva-Marie Persson på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

"Vi finder ikke, at beviserne har været tilstrækkelige. Og når det ikke er tilfældet, skal det besluttes, at sagen ikke fortsætter," fortalte hun.

For ni år siden blev Julian Assange sigtet for voldtægt og seksuelle overgreb mod to svenske kvinder.

Tilbage i april 2019 blev Assange anholdt i London efter at have været i eksil i syv år. Det kan du læse mere om her.

Skandinavisk SAP-hus skifter navn

Efter sytten år har WMD Scandinavia valgt at skifte navn.

Fremover går selskabet under navnet xSuite Nordic. Navneskiftet sker for at få et mere mundret navn og mere internationalt format.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet opererer i hele Norden og har hovedsæde i Hamburg. Derudover har xSuite Nordic datterselskaber i fem andre lande.

Kerneydelserne hos selskabet er 'digital automation' og optimering af interne processer med udgangspunkt i SAP, fremgår det.

xSuite er en del af det tyske WMD Group, der har omkring 300 medarbejdere fordelt i Europa, Asien og USA.

Dansk app modtager over 800 tips om digital svindel om måneden

Appen Mit Digitale Selvforsvar modtager hver måned over 800 friske tips fra brugerne om digital svindel.

Det viser en opgørelse fra Forbrugerrådet Tænk, der står bag appen sammen med TrygFonden.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Alle de indkomne tips bliver sorteret og omsat til advarsler til gavn for appens andre brugere efter samme princip som en gammeldags telefonkæde, fremgår det.

Mere end 80 procent af alle tipsene omhandler forsøg på phishing, hvor hackere forsøger at få fat på ens private oplysninger. Svindlen foregår oftest i form af sms eller mail, skriver selskaberne.

Nyt mobilmærke introduceres i Danmark

Et nyt mobilmærke ved navn Blackview er på vej til det danske marked.

Der er tale om en robust mobiltelefon, der er lavet til at få nogle knubs. Den henvender sig blandt andet til håndværkere, friluftmennesker, brandmænd og landmænd.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

De hårdføre telefoner er kinesisk produceret og det er importøren Skandinavisk Handelshus, der nu begynder at sælge telefonerne i Danmark.

"Jeg er superstolt over, at Blackview har valgt os til at bringe produkterne ud til det professionelle marked i vores del af verden," skriver selskabets administrerende direktør Peter Kock Møller.

Det fremgår af pressemeddelelsen, at telefonen kan holde til at blive tabt i vand, kørt over med en bil og blive udsat for slibestøv.

Dansk tech-selskab gør indtog på det britiske marked

Det danske tech-selskab Plecto er nu klar til at indtage i Storbritannien.

Selskabet, der udvikler et værktøj til kommuniation af performance til medarbejdere, har åbnet en filial lidt uden for London, der allerede er i gang med at sælge produkter til de britiske marked.

Det skriver Plecto i en pressemeddelelse.

”At vi nu etablerer os med kontorer i Storbritannien, vidner om, at vi både har kapaciteten til at løfte et marked, der med Brexit lige om hjørnet naturligt er behæftet med nogle spekulationer, men også at vores produkt er konvertibelt til mere end bare én branche og én type virksomhed,” skriver selskabets administrerende direktør Kristian Øllegaard.

Plecto har foruden England kontor i Aarhus og i Polen. Omsætningen lød i 2018 på 7,2 millioner kroner. Den forventes fordoblet i 2019, skriver selskabet.

Dataetisk råd holder første åbne arrangement

Dataetisk råd holder det første åbne arrangment i dag, der går under navnet #DataetikDebat.

Arrangementet er åbent for alle og der vil udover debatter og indlæg gives indsigt i Dataetisk Råds arbejde.

Det skriver Dataetisk Råd i en pressemeddelelse.
”Jeg glæder mig til en åben debat om dataetik med alle interesserede. Jeg ser frem til at diskutere og skabe offentlig opmærksomhed om dataetiske dilemmaer, som fylder mere og mere i både den offentlige sektor, i erhvervslivet og ikke mindst for den enkelte borger og forbruger,” skriver formanden for Dataetisk Råd, Johan Busse.

Arrangementet afholdes på Copenhagen Business School på Frederiksberg i dag mellem klokken 15 og 17.