Artikel top billede

Ugen i tech: Nvidias nyeste grafikkort vinder på ydelse til prisen / Efter folkets elbil kommer familiens elbil fra VW / Teslas mindste køretøj ligner noget fra Yamaha

Nvidias nyeste grafikkort vinder på ydelse til prisen / Efter folkets elbil kommer familiens elbil fra VW / Teslas mindste køretøj ligner noget fra Yamaha

Nvidias nyeste grafikkort vinder på ydelse til prisen

Det nyeste grafikkort i Nvidias portefølje er tiltænkt pc-gamere med stramme budgetter, GTX 1650 Super, med sin officielle debutpris på 159 amerikanske dollar, som allerede nu er at finde i den danske nethandel til 1.349 kroner.

Her byder Nvidia på et kort der deler grafikprocessor med GTX 1660 serien, dog med nedsat frekvenser og 1.280 CUDA-kerner ombord mod 1.408 og 1.536 i henholdsvis 1660 og 1660 Ti modellerne. Mængden af VRAM er også neddroslet til fire gigabyte GDDR6 koblet til via en 128-bit forbindelse.

Med kortet synes selskabet at være klar til at imødekomme ærkerivalens AMD’s næste budget-grafikkort, RX 5500, som spås til at få salgsdebut i de kommende uger.

De første tests af kortet fra netmediet Techpowerup indikerer, at kortet er omtrent fem procent hurtigere end AMD’s kommende RX 5500 kort, mens det samtidig overhaler GTX 1650 med 33 procent og er omkring 15 procent forårets GTX 1660 fra Nvidia.

”Det er det næstmest pris-effektive kort vi har testet til dato”, noterer mediet, som samtidig pointerer at det bedste grafikkort i den disciplin er AMD’s RX570 som leverer en noget lavere ydelse til en mere beskeden pris.

Efter folkets elbil kommer familiens elbil fra VW: ID Space Vizzion

Mens VW-gruppen satser på at overbevise forbrugerne til at give elbilen en chance med den avancerede og relativt skarpt prissatte ID.3 elbil, følger selskabet op med en udvidelse af id-familien.

Denne uge løftede VW sløret for ID Space Vizzion, en stationcar der låner design elementer fra både ID.3 og koncernens Passat-serie for at munde i en familievenlig størrelse, der måler 4,96 meter og giver plads til 586 liter i bagagerummet.

Formgivningen giver en vindmodstandsværdi på blot 0,24 hvilket sammen med et batteri på op til 82 kWh skulle sikre op til 590 mellem hver optankning.

Den største motor i programmet skulle sikre 335 hestekræfter, hvilket vil ekspedere den elektriske karet fra 0 til 100 på 5,4 sekunder.

VW ID Space Vizzion lever i øjeblikket kun som prototype, men en serieproduktion af bilen er ifølge producenten planlagt forud for en lancering inden udgangen af 2021.

Prisen præciserer selskabet ikke endnu.

Læs også: Ugen i tech: VW slipper sin elektriske folkevogn løs: Her er de danske priser på ID.3 / Google Pixel 4 dukker op alle vegne – flere uger før tid / Surface Laptop 3 får vokseværk: Skærmen kan blive op til 15 tommer

Teslas mindste køretøj ligner noget fra Yamaha

Tesla fik store dele af tech- og bilindustrien til at måbe, med lanceringen af den næsten seks meter lange pansrede elbil-pickup ’Cybertruck’.

Bag på den særegne ladvogn, fik Teslas til dato mindste køretøj også sin debut: Cyberquad.

Her er tale om en såkaldt ’quad-bike’, en firehjullet knallert, der vil kunne tilkøbes sammen med Elon Musks nye pickup. En eventuel pris på Cyberquad, oplyser selskabet ikke noget om endnu.

Den Cyberquad, som Teslas viste frem på scenen, synes heller ikke at være selskabets fokus, for enkelte medier melder om en slående lighed med en aktuel Yamaha-model kaldet ’Raptor 700R’. Motoren og tank er dog blevet modificeret, for at gøre køretøjet eldrevent.

Læs også: Tesla præsenterer ny vild bil - se Elon Musks nye futuriske cybertruck her