Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Sikkerhedsfirma advarer om black friday-svindel / Ny europæisk streaming-tjeneste kan være på vej / Finanstilsynet indfører nye krypto-regler / Der opstår mere druk, når Uber kommer til byen

It-sikkerhedsfirma advarer mod black friday-svindel. Ny europæisk streaming-tjeneste kan være på vej. Finanstilsynet indfører nye krypto-regler og sidst men ikke mindst peger ny forskning på, at der opstår mere druk, når Uber ankommer til en ny by.

Rise and shine.

Her kommer tirsdagen første nyheds-fix fra Computerworld, og i dag er det Jacob Wittorff, der sidder ved tasterne.

Vi starter dagens morgen-briefing med en advarsel til de shoppe-glade:

It-sikkerhedsfirma advarer om black friday-svindel

Du risikerer at udsætte din virksomhed for en sikkerhedstrussel, hvis du benytter dig af black friday-tilbud på din arbejdscomputer.

Sådan lyder en ny advarsel fra it-sikkerhedsfirmaet Bitdefender i en pressemeddelelse.

Ifølge Bitdefender bruger it-kriminelle nemlig black friday til at sende phising-mails ud med falske tilbud, der ved første øjekast ser ud til at komme fra velkendte brands.

“Phishing foretages af internetsvindlere, der for eksempel. udgiver sig for at være en kendt virksomhed eller en forretning med et godt tilbud. Selvom en e-mail tilbyder en billig sweater, bør man tage sig i agt, for bag den kan der gemme sig ransomware eller andre grimme overraskelser, der kan medføre skade på modtagerens arbejdsplads for eksempel datalæk eller systemnedbrud,” siger Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender, ifølge en pressemeddelelse.

Ny europæisk streaming-tjeneste kan være på vej

Det europæiske fodboldforbund UEFA overvejer at oprette en ny streamingtjeneste, der blandt andet skal sende Champions League-fodbold. Det skriver Financial Times.

Den nye kanal skal på udvalgte markeder fungere som et alternativ til den eksisterende forretningsmodel, hvor Champions League-kampene bliver solgt til svimlende summer til tv-stationer over hele verden.

UEFA’s overvejelser skyldes ifølge Financial Times, at fodboldforbundet oplever, at de traditionelle tv-udbydere på nogle markeder er blevet mindre villige til at investere i dyrt sports-indhold.

”I øjeblikket har vi mange partnere, og vi ser frem til at fortsætte de partnerskabere. Vi vil bare være forberedt og have alternative muligheder,” siger UEFA’s generalsekretær Theodore Theodoridis til Financial Times.

Finanstilsynet indfører nye krypto-regler

Fra den 10. januar bliver alle virksomheder, der tilbyder veksling mellem kryptovalutaer og traditionelle valutaer nu underlagt nye regler.

Det oplyser Finanstilsynet på sin hjemmeside.

De nye regler betyder, at virksomhederne fra denne dato bliver omfattet af hvidvaskloven, og derfor skal registreres hos Finanstilsynet. Det kan gøres via følgende link.

Du kan læse mere om de nye regler på Finanstilsynets hjemmeside.

Der opstår mere druk, når Uber kommer til byen

I amerikanske byer har Ubers fremmarch gjort det lettere for folk at lade bilen stå, når promillen stiger, og det fører muligvis til mere druk.

Det peger ny forskning på ifølge det anerkendte britiske nyhedsmagasin The Economist.

Ifølge The Economist har forskere fra University of Louisville koblet offentligt tilgængelige sundhedsdata med oplysninger om Ubers tilgængelighed. De data viser, at det gennemsnitlige alkoholindtag stiger med tre procent, når Uber kommer til en ny by. Samtidig stiger druk, hvor en person indtager mindst fire eller fem genstande på to timer, med otte procent. Gentagende druk, hvor folk mindst tre gange på en måned indtager fire eller fem genstande på to timer, stiger med ni procent.

Forskningen viser desuden, at stigningen er endnu mere udtalt i byer, hvor der i forvejen er ringe offentlig transport.

Tesen om, at der er en sammenhæng mellem det stigende alkoholindtag og Ubers tilgængelighed understøttes ifølge The Economist af, at alkoholindtaget har været faldende frem til Ubers ankomst.

Om dagen i dag:

I dag, 26. november, for otte år siden blev Marsrobotten Curiosity sendt afsted fra Cape Canaveral i Florida, USA. Det skete som led i rum-missionen Mars Science Laboratory.

Curiosity landede på overfladen af Mars 6. august det efterfølgende år, hvor den undersøgte klimaet og geologien på den røde planet.