Artikel top billede

Intel finder sig 5G-partner: Banen er kridtet op for 5G-laptops i 2021

Den amerikanske chip-kæmpe får adgang til taiwansk 5G-teknologi med nyt partnerskab.

Hvis du køber dig en ny pc i 2021, vil den kunne udstyres med en forbindelse til det lynhurtige 5G-mobilnetværk.

Et nyt partnerskab mellem CPU-producenten Intel og mobilkomponent-specialisten Mediatek baner nu vejen for, at bærbare med Intel-processorer ombord kan tilgå det fremtidige 5G-mobilnetværk. Det skriver Cnet.

Laptop-producenterne Dell og HP er begge i færd med at implementere den teknologi, som taiwanske Mediatek og amerikanske Intel udvikler i partnerskab, lyder det.

Partnerskabet gør, at Intel ikke holdes fra at implementere eventuel 5G-teknologi, efter at selskabet tidligere på året frasolgte dets mobilforretning samt 5G-teknologi til Apple.

Se også: Forretning eller fornøjelse? Bør man vælge den professionelle laptop eller den forbrugerrettede design-maskine?

Først i 2021

De første bærbare maskiner med 5G-modem ombord vil få debut i begyndelsen af 2021 med et modem, som tager udgangspunkt i Mediateks Helio M70 modem.

Dermed skærmer Intel en af sine mest profitable forretninger, laptop-forretningen, fra udfordrere som Qualcomm som i igennem de seneste år har arbejdet på at udvikle platforme til laptops med smartphone-egenskaber, såsom ’always-on’-forbindelse og heldagsbatterier.

Tidligere på året præsenterede Lenovo og Qualcomm den første 5G-laptop ved Computex-messen.

Her viste selskaberne, hvordan en Snapdragon 8cx processor fra Qualcomm kunne tilbyde 5G-mobilforbindelse og præstationer på niveau med Intels Core i5 i en maskine, der kan holde strøm i op til et døgn.

Læs også: Her er den første 5G-pc: Den ydmyger din bærbar ved at holde strøm i 24 timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.