Artikel top billede

Kina forbyder alle offentlige myndigheder at bruge udenlandsk soft- og hardware: Skal fjernes inden for tre år

Handelsslagsmålet mellem USA og Kina har fået et ordentligt nøk op på aggressionsskalaen. Det kinesiske styre forlanger nu, at alle landets myndigheder skal udskifte al udenlandsk it inden for tre år. Det betyder knap så meget for amerikanske virksomheder, men hvis forbuddet udvides til at gælde alle virksomheder og indbyggere, er sagen en helt anden

Kinesiske myndigheder skal øjeblikkeligt stoppe med at købe udenlandsk it-grej og software, og alt udenlandsk it skal fjernes fra myndighederne inden for tre år.

Sådan lyder den seneste optrapning af den nærmest uendelige handelskrig mellem USA og Kina, skriver Financial Times.

Ifølge Financial Times betyder det, at mellem 20 og 30 millioner hardware-enheder skal udskiftes. Det skal ske efter en såkaldt 3-5-2-plan, sådan at 30 procent skal erstattes i 2020, 50 procent i 2021 og de sidste 20 procent i 2022.

3-5-2-planen, som altså nu er både fremskyndet og sat i værk, er i øvrigt en del af den kinesiske regerings politik om at sørge for, at landets offentlige myndigeheder bruger såkaldt ‘sikker og kontrollabel’ teknologi, som igen er en del af landets cybersikkerhedslov fra 2017.

Analytikere anslår over for Financial Times, at amerikanske virksomheder henter i omegnen af 150 milliarder dollars i årlig omsætning i Kina.

Det meste stammer fra private virksomheder og forbrugere. Derfor vil den aktuelle ordre fra de kinesiske myndigheder have begrænset effekt for amerikanske virksomheder, men sagen er en helt anden, hvis Kina helt forbyder udenlandsk it-teknologi, lyder advarslerne. Sådan et træk vil være en alvorlig bet for eksempelvis Apple.

På den anden side vil det dog blive både meget dyrt for det kinesiske samfund at skulle udskifte alt det udenlandske grej. Og det vil også være meget problematisk for kinesiske teknologivirksomheder som Lenovo og andre, som er temmelig afhængige af udenlandske underleverandører.

Læs også:
Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Huawei udfordrer amerikanske telemyndigheder i retten




IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Software Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere