Artikel top billede

Kina forbyder alle offentlige myndigheder at bruge udenlandsk soft- og hardware: Skal fjernes inden for tre år

Handelsslagsmålet mellem USA og Kina har fået et ordentligt nøk op på aggressionsskalaen. Det kinesiske styre forlanger nu, at alle landets myndigheder skal udskifte al udenlandsk it inden for tre år. Det betyder knap så meget for amerikanske virksomheder, men hvis forbuddet udvides til at gælde alle virksomheder og indbyggere, er sagen en helt anden

Kinesiske myndigheder skal øjeblikkeligt stoppe med at købe udenlandsk it-grej og software, og alt udenlandsk it skal fjernes fra myndighederne inden for tre år.

Sådan lyder den seneste optrapning af den nærmest uendelige handelskrig mellem USA og Kina, skriver Financial Times.

Ifølge Financial Times betyder det, at mellem 20 og 30 millioner hardware-enheder skal udskiftes. Det skal ske efter en såkaldt 3-5-2-plan, sådan at 30 procent skal erstattes i 2020, 50 procent i 2021 og de sidste 20 procent i 2022.

3-5-2-planen, som altså nu er både fremskyndet og sat i værk, er i øvrigt en del af den kinesiske regerings politik om at sørge for, at landets offentlige myndigeheder bruger såkaldt ‘sikker og kontrollabel’ teknologi, som igen er en del af landets cybersikkerhedslov fra 2017.

Analytikere anslår over for Financial Times, at amerikanske virksomheder henter i omegnen af 150 milliarder dollars i årlig omsætning i Kina.

Det meste stammer fra private virksomheder og forbrugere. Derfor vil den aktuelle ordre fra de kinesiske myndigheder have begrænset effekt for amerikanske virksomheder, men sagen er en helt anden, hvis Kina helt forbyder udenlandsk it-teknologi, lyder advarslerne. Sådan et træk vil være en alvorlig bet for eksempelvis Apple.

På den anden side vil det dog blive både meget dyrt for det kinesiske samfund at skulle udskifte alt det udenlandske grej. Og det vil også være meget problematisk for kinesiske teknologivirksomheder som Lenovo og andre, som er temmelig afhængige af udenlandske underleverandører.

Læs også:
Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Huawei udfordrer amerikanske telemyndigheder i retten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.