Artikel top billede

Bog: Den digitale transformation tur-retur

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” deler danske CEO'er deres erfaringer med at bringe den digitale transformation fra Californien til København.

Man kan næppe forestille sig en dansk topleder, som ikke er blevet gjort bekendt med begreber som ”den digitale transformation” og ”digitalisering.”

Disse buzzwords er imidlertid mere end blot endnu et par felter på bullshit-bingopladen, men ar også bund i virkeligheden. For hvordan skal man som dansk leder konkret implementere de nye digitale redskaber, der vinder stadigt hurtigere frem?

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” forsøger Jesper Højberg og Brian Due at rykke de undertiden noget flyvske ideer og begreber fra Silicon Valley ned på jorden og ind i en dansk kontekst.

I bogen deler CEO'er fra adskillige større og mindre danske virksomheder således konkrete erfaringer med digitaliseringen, idet de fortæller om, hvordan de har tacklet den digitale transformation.

Den ene forfatter, Jesper Højberg, er professor på CBS og har i mere end 25 år rådgivet topledelser i det offentlige og private i strategisk kommunikation, forretningsudvikling og forandringsprocesser.

Han understreger, at i bund og grund er den digitale transformation ingenting uden god, gammeldags ledelse af mennesker.

For mens digitaliseringen stiller en masse nyttige redskaber til rådighed, som kan anvendes til at effektivisere og modernisere virksomhederne, så handler den daglige styring stadigvæk om at lede en organisation og kun i mindre grad om at skrue på IT-systemer.

Bogen er bygget op omkring ni principper, som ifølge forfatterne kan lette overgangen til den digitale transformation for danske virksomheder. Hvert princip bakkes op af konkrete cases fra det danske erhvervsliv.

Eksempelvis deler Lars Frelle-Petersen sine indsigter om digitaliseringen i DI, mens Torben Möger Pedersen fortæller om brugen af softwarerobotter i PensionDanmark.

Fakta: Langt fra Silicon Valley: Digital transformation i danske virksomheder. Af Jesper Højberg og Brian Due. Udgivet på DJØF Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere