Bog: Den digitale transformation tur-retur

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” deler danske CEO'er deres erfaringer med at bringe den digitale transformation fra Californien til København.

Man kan næppe forestille sig en dansk topleder, som ikke er blevet gjort bekendt med begreber som ”den digitale transformation” og ”digitalisering.”

Disse buzzwords er imidlertid mere end blot endnu et par felter på bullshit-bingopladen, men ar også bund i virkeligheden. For hvordan skal man som dansk leder konkret implementere de nye digitale redskaber, der vinder stadigt hurtigere frem?

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” forsøger Jesper Højberg og Brian Due at rykke de undertiden noget flyvske ideer og begreber fra Silicon Valley ned på jorden og ind i en dansk kontekst.

I bogen deler CEO'er fra adskillige større og mindre danske virksomheder således konkrete erfaringer med digitaliseringen, idet de fortæller om, hvordan de har tacklet den digitale transformation.

Den ene forfatter, Jesper Højberg, er professor på CBS og har i mere end 25 år rådgivet topledelser i det offentlige og private i strategisk kommunikation, forretningsudvikling og forandringsprocesser.

Han understreger, at i bund og grund er den digitale transformation ingenting uden god, gammeldags ledelse af mennesker.

For mens digitaliseringen stiller en masse nyttige redskaber til rådighed, som kan anvendes til at effektivisere og modernisere virksomhederne, så handler den daglige styring stadigvæk om at lede en organisation og kun i mindre grad om at skrue på IT-systemer.

Bogen er bygget op omkring ni principper, som ifølge forfatterne kan lette overgangen til den digitale transformation for danske virksomheder. Hvert princip bakkes op af konkrete cases fra det danske erhvervsliv.

Eksempelvis deler Lars Frelle-Petersen sine indsigter om digitaliseringen i DI, mens Torben Möger Pedersen fortæller om brugen af softwarerobotter i PensionDanmark.

Fakta: Langt fra Silicon Valley: Digital transformation i danske virksomheder. Af Jesper Højberg og Brian Due. Udgivet på DJØF Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.