Artikel top billede

Bog: Den digitale transformation tur-retur

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” deler danske CEO'er deres erfaringer med at bringe den digitale transformation fra Californien til København.

Man kan næppe forestille sig en dansk topleder, som ikke er blevet gjort bekendt med begreber som ”den digitale transformation” og ”digitalisering.”

Disse buzzwords er imidlertid mere end blot endnu et par felter på bullshit-bingopladen, men ar også bund i virkeligheden. For hvordan skal man som dansk leder konkret implementere de nye digitale redskaber, der vinder stadigt hurtigere frem?

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” forsøger Jesper Højberg og Brian Due at rykke de undertiden noget flyvske ideer og begreber fra Silicon Valley ned på jorden og ind i en dansk kontekst.

I bogen deler CEO'er fra adskillige større og mindre danske virksomheder således konkrete erfaringer med digitaliseringen, idet de fortæller om, hvordan de har tacklet den digitale transformation.

Den ene forfatter, Jesper Højberg, er professor på CBS og har i mere end 25 år rådgivet topledelser i det offentlige og private i strategisk kommunikation, forretningsudvikling og forandringsprocesser.

Han understreger, at i bund og grund er den digitale transformation ingenting uden god, gammeldags ledelse af mennesker.

For mens digitaliseringen stiller en masse nyttige redskaber til rådighed, som kan anvendes til at effektivisere og modernisere virksomhederne, så handler den daglige styring stadigvæk om at lede en organisation og kun i mindre grad om at skrue på IT-systemer.

Bogen er bygget op omkring ni principper, som ifølge forfatterne kan lette overgangen til den digitale transformation for danske virksomheder. Hvert princip bakkes op af konkrete cases fra det danske erhvervsliv.

Eksempelvis deler Lars Frelle-Petersen sine indsigter om digitaliseringen i DI, mens Torben Möger Pedersen fortæller om brugen af softwarerobotter i PensionDanmark.

Fakta: Langt fra Silicon Valley: Digital transformation i danske virksomheder. Af Jesper Højberg og Brian Due. Udgivet på DJØF Forlag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere