Artikel top billede

Bog: Den digitale transformation tur-retur

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” deler danske CEO'er deres erfaringer med at bringe den digitale transformation fra Californien til København.

Man kan næppe forestille sig en dansk topleder, som ikke er blevet gjort bekendt med begreber som ”den digitale transformation” og ”digitalisering.”

Disse buzzwords er imidlertid mere end blot endnu et par felter på bullshit-bingopladen, men ar også bund i virkeligheden. For hvordan skal man som dansk leder konkret implementere de nye digitale redskaber, der vinder stadigt hurtigere frem?

I bogen ”Langt fra Silicon Valley” forsøger Jesper Højberg og Brian Due at rykke de undertiden noget flyvske ideer og begreber fra Silicon Valley ned på jorden og ind i en dansk kontekst.

I bogen deler CEO'er fra adskillige større og mindre danske virksomheder således konkrete erfaringer med digitaliseringen, idet de fortæller om, hvordan de har tacklet den digitale transformation.

Den ene forfatter, Jesper Højberg, er professor på CBS og har i mere end 25 år rådgivet topledelser i det offentlige og private i strategisk kommunikation, forretningsudvikling og forandringsprocesser.

Han understreger, at i bund og grund er den digitale transformation ingenting uden god, gammeldags ledelse af mennesker.

For mens digitaliseringen stiller en masse nyttige redskaber til rådighed, som kan anvendes til at effektivisere og modernisere virksomhederne, så handler den daglige styring stadigvæk om at lede en organisation og kun i mindre grad om at skrue på IT-systemer.

Bogen er bygget op omkring ni principper, som ifølge forfatterne kan lette overgangen til den digitale transformation for danske virksomheder. Hvert princip bakkes op af konkrete cases fra det danske erhvervsliv.

Eksempelvis deler Lars Frelle-Petersen sine indsigter om digitaliseringen i DI, mens Torben Möger Pedersen fortæller om brugen af softwarerobotter i PensionDanmark.

Fakta: Langt fra Silicon Valley: Digital transformation i danske virksomheder. Af Jesper Højberg og Brian Due. Udgivet på DJØF Forlag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere