Ny smartphone til hardcore Linux-entusiaster: 150 dollars for en telefon uden styresystem

Ny smartphone bliver med garanti en sjældenhed: Et amerikansk selskab har lanceret en Linux-telefon, som udelukkende er beregnet til udviklere og teknologi-frontløbere med indgående kendskab til Linux. Brugeren skal selv installere sit favorit-styresystem.

The “BraveHeart” Limited Edition PinePhones er navnet på en ny smartphone til hardcore Linux-entusiaster. Til en pris af 150 dollars er det ikke en telefon for hvem som helst. Og den er faktisk allerede udsolgt, selv om bestillingerne først ekspederes her midt i januar.

PinePhones gør selv opmærksom på, at telefonen udelukkende er tiltænkt folk, som har betydelig erfaring med Linux, og som er stærkt interesseret i Linux-on-phone.

Måske er det også noget for den eksklusive skare af CW-læsere, som kører Linux på den maskine, de tilgår cw.dk med? Som det ser ud nu, gælder det for 0,8 procent af læserskaren.

BraveHeart leveres uden installeret styresystem, så brugeren skal selv udvælge sit favorit-styresystem og hælde det på telefonen - og de fleste styresystem-builds er i beta, skriver PinePhone i en disclaimer.

“Målet med telefonen er ikke bare at levere en fuldt funktionsdygtig smartphone til slutbrugerne men at bidrage aktivt til at skabe et marked for den slags enheder, og for at understøtte etablerede Linux-on-Phone-projekter”, skriver PinePhone om enheden.

Der er i øvrigt 30 dages garanti på telefonen.

Specs på telefonen
Sådan er specifikationerne:

Allwinner A64 Quad Core SoC with Mali 400 MP2 GPU
2GB of LPDDR3 RAM
5.95″ LCD 1440×720, 18:9 aspect ratio (hardened glass)
Bootable Micro SD
16GB eMMC
HD Digital Video Out
USB Type C (Power, Data and Video Out)
Quectel EG-25G with worldwide bands
WiFi: 802.11 b/g/n, single-band, hotspot capable
Bluetooth: 4.0, A2DP
GNSS: GPS, GPS-A, GLONASS
Vibrator
RGB status LED
Selfie and Main camera (2/5Mpx respectively)
Main Camera: Single OV6540, 5MP, 1/4″, LED Flash
Selfie Camera: Single GC2035, 2MP, f/2.8, 1/5″
Sensors: accelerator, gyro, proximity, compass, barometer, ambient light
3 External Switches: up down and power
HW switches: LTE/GNSS, WiFi, Microphone, Speaker, Cameras
Samsung J7 form-factor 3000mAh battery
Case is matte black finished plastic
Headphone Jack


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.