Ny smartphone til hardcore Linux-entusiaster: 150 dollars for en telefon uden styresystem

Ny smartphone bliver med garanti en sjældenhed: Et amerikansk selskab har lanceret en Linux-telefon, som udelukkende er beregnet til udviklere og teknologi-frontløbere med indgående kendskab til Linux. Brugeren skal selv installere sit favorit-styresystem.

The “BraveHeart” Limited Edition PinePhones er navnet på en ny smartphone til hardcore Linux-entusiaster. Til en pris af 150 dollars er det ikke en telefon for hvem som helst. Og den er faktisk allerede udsolgt, selv om bestillingerne først ekspederes her midt i januar.

PinePhones gør selv opmærksom på, at telefonen udelukkende er tiltænkt folk, som har betydelig erfaring med Linux, og som er stærkt interesseret i Linux-on-phone.

Måske er det også noget for den eksklusive skare af CW-læsere, som kører Linux på den maskine, de tilgår cw.dk med? Som det ser ud nu, gælder det for 0,8 procent af læserskaren.

BraveHeart leveres uden installeret styresystem, så brugeren skal selv udvælge sit favorit-styresystem og hælde det på telefonen - og de fleste styresystem-builds er i beta, skriver PinePhone i en disclaimer.

“Målet med telefonen er ikke bare at levere en fuldt funktionsdygtig smartphone til slutbrugerne men at bidrage aktivt til at skabe et marked for den slags enheder, og for at understøtte etablerede Linux-on-Phone-projekter”, skriver PinePhone om enheden.

Der er i øvrigt 30 dages garanti på telefonen.

Specs på telefonen
Sådan er specifikationerne:

Allwinner A64 Quad Core SoC with Mali 400 MP2 GPU
2GB of LPDDR3 RAM
5.95″ LCD 1440×720, 18:9 aspect ratio (hardened glass)
Bootable Micro SD
16GB eMMC
HD Digital Video Out
USB Type C (Power, Data and Video Out)
Quectel EG-25G with worldwide bands
WiFi: 802.11 b/g/n, single-band, hotspot capable
Bluetooth: 4.0, A2DP
GNSS: GPS, GPS-A, GLONASS
Vibrator
RGB status LED
Selfie and Main camera (2/5Mpx respectively)
Main Camera: Single OV6540, 5MP, 1/4″, LED Flash
Selfie Camera: Single GC2035, 2MP, f/2.8, 1/5″
Sensors: accelerator, gyro, proximity, compass, barometer, ambient light
3 External Switches: up down and power
HW switches: LTE/GNSS, WiFi, Microphone, Speaker, Cameras
Samsung J7 form-factor 3000mAh battery
Case is matte black finished plastic
Headphone Jack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.