Artikel top billede

Ny smartphone til hardcore Linux-entusiaster: 150 dollars for en telefon uden styresystem

Ny smartphone bliver med garanti en sjældenhed: Et amerikansk selskab har lanceret en Linux-telefon, som udelukkende er beregnet til udviklere og teknologi-frontløbere med indgående kendskab til Linux. Brugeren skal selv installere sit favorit-styresystem.

The “BraveHeart” Limited Edition PinePhones er navnet på en ny smartphone til hardcore Linux-entusiaster. Til en pris af 150 dollars er det ikke en telefon for hvem som helst. Og den er faktisk allerede udsolgt, selv om bestillingerne først ekspederes her midt i januar.

PinePhones gør selv opmærksom på, at telefonen udelukkende er tiltænkt folk, som har betydelig erfaring med Linux, og som er stærkt interesseret i Linux-on-phone.

Måske er det også noget for den eksklusive skare af CW-læsere, som kører Linux på den maskine, de tilgår cw.dk med? Som det ser ud nu, gælder det for 0,8 procent af læserskaren.

BraveHeart leveres uden installeret styresystem, så brugeren skal selv udvælge sit favorit-styresystem og hælde det på telefonen - og de fleste styresystem-builds er i beta, skriver PinePhone i en disclaimer.

“Målet med telefonen er ikke bare at levere en fuldt funktionsdygtig smartphone til slutbrugerne men at bidrage aktivt til at skabe et marked for den slags enheder, og for at understøtte etablerede Linux-on-Phone-projekter”, skriver PinePhone om enheden.

Der er i øvrigt 30 dages garanti på telefonen.

Specs på telefonen

Sådan er specifikationerne:

Allwinner A64 Quad Core SoC with Mali 400 MP2 GPU
2GB of LPDDR3 RAM
5.95″ LCD 1440×720, 18:9 aspect ratio (hardened glass)
Bootable Micro SD
16GB eMMC
HD Digital Video Out
USB Type C (Power, Data and Video Out)
Quectel EG-25G with worldwide bands
WiFi: 802.11 b/g/n, single-band, hotspot capable
Bluetooth: 4.0, A2DP
GNSS: GPS, GPS-A, GLONASS
Vibrator
RGB status LED
Selfie and Main camera (2/5Mpx respectively)
Main Camera: Single OV6540, 5MP, 1/4″, LED Flash
Selfie Camera: Single GC2035, 2MP, f/2.8, 1/5″
Sensors: accelerator, gyro, proximity, compass, barometer, ambient light
3 External Switches: up down and power
HW switches: LTE/GNSS, WiFi, Microphone, Speaker, Cameras
Samsung J7 form-factor 3000mAh battery
Case is matte black finished plastic
Headphone Jack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere