Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Folketinget ruster sig yderligere til at håndtere it-kriminalitet / Bankerne bag ny nordisk betalingsinfrastruktur åbner afdeling i Finland / Amazons musiktjeneste bider Apple Music i haserne

Morgen-briefing: Folketinget ruster sig yderligere til at håndtere it-kriminalitet. Bankerne bag ny nordisk betalingsinfrastruktur åbner afdeling i Finland. Amazons musiktjeneste bider Apple Music i haserne. Stifter af amerikansk it-sikkerhedsfirma erklærer sig skyldig i at foretage DDoS-angreb. I dag for 25 år siden

Så blev det torsdag, og her får du en omgang hurtige it-nyheder serveret fra Amager af Niels Veileborg.

Folketinget ruster sig yderligere til at håndtere it-kriminalitet

Sidste år blev de opstillingsberettigede partier op til folketingsvalget enige om at advare hinanden, hvis de blev ramt af hacking eller en anden form for it-kriminalitet. Nu har partierne aftalt, at de også vil advare hinanden, hvis det sker i perioderne mellem valgene.

“Mig bekendt er der ingen andre nationale parlamenter, som har en lignende aftale. Det siger noget om, at partierne i Danmark har tillid til hinanden og har et fælles ønske om en fair politisk debat uden misinformation”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, i en pressemeddelelse..

Folketinget har også skruet op for it-sikkerheden blandt medlemmerne. Når de rejser til lande, hvor der er en høj risiko for cyberkriminalitet, skal de bruge særligt udstyr, der bliver tjekket og ”renset”, når de kommer hjem igen.

Derudover tager Folketinget snart et aflytningsikret lokale i brug. Det skal først og fremmest bruges til møder i Det Udenrigspolitiske Nævn, hvor der kan være sager af sikkerhedspolitisk betydning på dagsordenen.

Bankerne bag ny nordisk betalingsinfrastruktur åbner afdeling i Finland

Seks af Nordens største banker er sammen med Mastercard i færd med at etablere en nordisk betalingsinfrastruktur på tværs af Danmark, Sverige og Finland. Når det kommer i drift, bliver det muligt for forbrugere at foretage straksoverførsler imellem landene.

Det fælles selskab P27 Nordic Payments Platform AB har i den forbindelse netop åbnet en afdeling i Finland, som skal håndtere projektet i landet sammen med de relevante samarbejdspartnere.

P27 har i forvejen afdelinger i København og Stockholm.

"Det er det eneste projekt i verden, der spænder en clearing-struktur ud på tværs af landegrænser," sagde Tim Wolff Jacobsen, senior vice president og deputy head of payments hos Danske Bank til Computerworld i oktober 2019.

Du kan læse mere om projektet her:
Revolutionerende betalingsmotorvej åbner for direkte kontooverførsler på tværs af nordiske lande i 2021

Amazons musiktjeneste bider Apple Music i haserne

Amazons musiktjeneste har nu over 55 millioner kunder på verdensplan, skriver Reuters.

Dermed er tjenesten meget tæt på at hale ind på Apple Music, som i juni 2019 havde over 60 millioner brugere - både abonnenter og free trials.

Til gengæld er der en ordentlig bid op til markedslederen Spotify, som i september 2019 havde 113 millioner betalende brugere.

Spotify har også en annoncefinansieret gratisversion, som har 140 millioner brugere. Amazon lancerede en konkurrent til den sidst på året i 2019.

Stifter af amerikansk it-sikkerhedsfirma erklærer sig skyldig i at foretage DDoS-angreb.

Tucker Preston er navnet på en amerikansk medstifter af et it-sikkerhedsfirma ved navn BackConnect, som hævdede at repræsentere den nye branchestandard inden for afværgning af DDoS-angreb.

Nu viser det sig, at samme Tucker Preston selv har foretaget DDoS-angreb på et ikke navngivet amerikansk firma med servere placeret i New Jersey i perioden 2015-16. Det skriver BBC.

Tucker Preston har erklæret sig skyldig i anklagerne. Straframmen går op til 10 års fængsel og en bøde på op til 250.000 dollars. Der falder dom i maj.

I dag for 25 år siden

Den 23. januar 1995 - altså for 25 år siden, begyndte den tv-transmitterede mordsag mod den amerikanske football­stjerne O.J. Simpson. Retssagen foregik i Los Angeles, USA.