Artikel top billede

Silkeborg Kommune lækker 537 CPR-numre til én borger

En person har modtaget 537 CPR-numre af Silkeborg Kommune. Sagen er nu anmeldt til Datatilsynet.

Silkeborg Kommune har ved et uheld lækket CPR-numre på 537 borgere til én person, der har søgt aktindsigt i en konkret sag.

Personen har efterfølgende taget kontakt til kommunen, slettet oplysningerne og anmeldt sagen til Datatilsynet.

"Vi er meget kede af denne hændelse. Det er selvfølgelig beklageligt. Vi har fjernet adgangen til materialet, så snart vi blev opmærksomme på fejlen," lyder det fra Lotta Dybdahl Sandsgaard, chef for Teknik- og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune, i en meddelelse fra Silkeborg Kommune, der fortsætter:

"Der er tale om en menneskelig fejl, som vi vil gøre vores yderste for ikke gentager sig. Derfor kigger vi nu vores procedurer for aktindsigt efter i sømmene."

Læs også: EG retter ind efter alvorlig kritik fra Datatilsynet: Patches skal kun håndteres af medarbejdere fra EU

Silkeborg Kommune oplyser desuden, at det link, personen har modtaget for at tilgå materialet, er blevet deaktiveret, og alle berørte borgere er blevet kontaktet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere