Artikel top billede

Direktør i Cardlay, Jørgen Christian Juul (forrest) og bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen).

Danske Cardlay indgår stor-aftale med betalingsgiganten Mastercard: "Det siger sig selv, at det her er kæmpe stort"

Det danske fintech-selskab Cardlay indgår stor-aftale med Mastercard. “Det siger sig selv, at det her er kæmpe stort,” siger direktør Jørgen Christian Juul.

Det fremadstormende odensianske fintech-selskab Cardlay har meget store forventninger til en splinterny aftale, som selskabet netop har underskrevet med betalings-giganten Mastercard Europe.

Cardlay - der har blot fire år på bagen - står bag en software-løsning til at adminsitrere firma-betalingskort, der gør det muligt at få et overblik over brugernes udgifter, så det eksempelvis er nemmere at bogføre udgifterne og få udenlandsk moms refunderet.

Aftalen med Mastercard Europa baner vejen ind på et kæmpemarked, da den betyder, at Cardlay vil blive tilbudt via de europæiske banker, der udsteder Mastercard til europæiske virksomheder.

”Det siger sig selv, at det her er kæmpe stort for en ung virksomhed som Cardlay,” siger selskabets grundlægger og topchef, Jørgen Christian Juul.

Forventer 10 millioner firmakort

Han peger på, at Cardlay forventer, at den nye aftale vil betyde, at Cardlay-løsningen om to år vil være bygget ind i 10 millioner firmakort.

“På den korte bane går vi efter at have aftaler på plads med 10 banker, der har mindst 500.000 kunder i deres kortportefølje. Og vi er allerede langt i forhandlingerne med tre banker,” siger han.

Cardlay - der har omkring 50 medarbejdere - hentede i efteråret en kapitalindsprøjtning på 70 millioner kroner fra Seed Capital og SEB og indgik samtidig partnerskab med Eurocard i Norden.

”Mastercard har en kæmpe interesse i, at vi hurtigt kan lægge et digitalt lag ind over bank- og kreditkortsystemer. På den måde kan deres partnerbanker med Cardlays løsning tilbyde erhvervskunder en hel pallette af nye services direkte på deres eksisterende firmakort – vel og mærke uden kunderne behøver at skifte til en anden platform, bank eller kortudbyder. Og det er helt essentielt for bankerne, fordi de derved bevarer relationen til kunderne,” lyder det fra Jørgen Christian Juul.

Til Finans fortæller han, at aftalen vil føre til en meromsætning i 2020 på 30 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere