Artikel top billede

Overblik: Historien om Morten Feldings fyring i Atea

Overblik: Efter seks år i spidsen for et af Danmarks største it-virksomheder er Morten Felding pludselig fortid i Atea. Det samme er 67 medarbejdere. Grund: Udviklingen i selskabet går for langsom. Få overblikket over en dramatisk dag i Atea.

Overblik: Atea Danmark kæmper fortsat med for alvor at komme tilbage på sporet efter den store bestikkelses-sag, der for nogle år siden ramte selskabet, som blandt andet blev dømt for aktiv medvirken til korruoption.

Danmark har i årevis været det mest skrantende land i den nordiske Atea-koncern.

Og det tager topchef Steinar Sønsteby nu konsekvensen af på en dramatisk dag med fyringen af Atea Danmarks topchef gennem de seneste seks år, Morten Felding, forud for Ateas præsentation af resultatet for selskabets fjerde regnskabskvartal, der kommer torsdag i næste uge.

Få overblikket over afskedigelsen af den danske topchef herunder. Klik på hver enkelt artikel for at læse mere.


Morten Felding færdig i Atea: Forlader selskabet - her er den nye direktør
Topchef Morten Felding forlader Atea. Selskabet på vej med fyresedler til 67 medarbejdere. Ny midlertidig topchef udnævnt for den danske forretning.


Morten Felding om sin pludselige exit fra Atea: "Jeg har forståelse for, at Atea vil sætte en ny direktør ind, og det er spillets regler"
Interview: "Jeg er ret afklaret," fortæller Morten Felding til Computerworld om sin pludselige exit fra Atea. "Jeg er stolt af det Atea, som vi efterlader, og jeg er stolt af den rejse, vi er har været på. Jeg ønsker Atea god rejse fremover," siger han.


Ateas koncernchef Steinar Sønsteby: Derfor har jeg besluttet, at Morten Felding skal stoppe
Udviklingen i den danske forretning går ikke hurtig nok, fortæller Ateas koncernchef, Steinar Sønsteby om sin beslutning om at opsige Morten Felding. "Jeg har taget den beslutning. Der findes ikke andre i Atea, der kan tage den beslutning. Jeg ønsker nogle nye øjne," siger han til Computerworld.


Hun afløser Morten Felding som topchef for Atea Danmark "Jeg ser frem til udfordringen og vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe Atea frem mod nye højder"
Da Kathrine Forsberg kom til Atea for under to år siden, overtog hun en direktørpost for Jan Elbæk. Et år senere overtager hun roret fra den afgående Atea topchef Morten Felding.


Her er Morten Feldings fremtidsplaner efter Atea-exit: Overvejer at forlade it-sektoren
Interview: Ateas bestikkelsessag har givet Morten Felding unik ledeleseserfaring, lyder det fra den afgående Atea-boss. "Jeg tror ikke, at du kan finde nogen, der står bedre rustet til at tackle alle mulige udfordringer end mig," siger han. Derfor åbner Morten Felding også for at fortsætte karrieren uden for it-sektoren.


Atea-topchef bebrejder dansk forretningsenhed for nyt millionunderskud: "Jeg havde gerne set, at vi havde leveret det, vi havde meldt ud i Danmark"
Ateas norske koncerndirektør Steinar Sønsteby havde gerne set grønne tal i bunden af det netop offentliggjorte danske kvartalsregnskab. Selvom omsætningen overordnet går frem, peger han på et forretningsområde, der ikke har formået at levere


Atea-boss vil have mere gang i den danske forretning efter underskud: "Jeg har to ambitioner og forventninger til mine danske kolleger"
Der skal mere turbo på den danske forretning, hvis det skal leve op til koncernchef Steinar Sønstebys ambitioner. "Den danske forretning skal udgøre 30 procent af Atea i løbet af de næste par år," lyder det fra den norske topdirektør.


Atea Danmark har tabt 30 millioner kroner i de seneste tre måneder: Se det nye regnskab her
Atea Danmark kommer ud af andet kvartal med et underskud på 30 millioner kroner. Kun besparelser gør, at underskuddet ikke er større. Men det går fremad, mener Atea


Atea tror stadig på overskud trods tilbagegang på 139 procent i seneste kvartal: "I andet kvartal skal resultatet være betydeligt bedre"
Atea måtte se en tilbagegang på 139 procent på driften i første kvartal 2019, men selskabet fastholder, at pilen peger i den rigtige retning. De tre resterende kvartaler i 2019 skal alle være bedre end de tilsvarende kvartaler var i 2018, siger topchef Steinar Sønsteby til Computerworld.


Atea-boss var optimistisk for tre måneder siden: Nyt resultat er 'ikke tilfredsstillende' efter tilbagegang på 139 procent
Ateas danske driftsunderskud er ramt af en tilbagegang på 139 procent. Det sker efter, Atea ved udgangen af 2018 meldte, at 2019 skulle være et vendepunkt for selskabet. Nu stempler Atea det nye resultat som 'ikke tilfredsstillende' men også 'grundlæggende som forventet.


Bestikkelsessagen kostede Atea store millionbeløb og kunder i 2018 - men 2019 skal være comeback-året: "Nu har vi afsonet vores straf"
Nu har vi afsonet vores straf. Hvis man bliver ved med at forfølge dem, der har afsonet deres straf, så er det, det samme som at sige, at man skal lukke Atea." I et stort interview med Computerworld fortæller Ateas danske topchef, Morten Felding, hvorfor det nu er på tide at komme videre efter den store bestikkelsessag ramte virksomheden