Artikel top billede

Stort antivirus-selskab afsløret i at videresælge brugerdata

Antivirus-selskabet Avast har indsamlet og videresolgt data om brugernes internethistorik, og nu viser det sig, at dataene kan bruges til at identificere brugere.

Det store tjekkiske antivirus-selskab Avast har indsamlet data om brugerne og videresolgt oplysningerne til en række store selskaber uden at informere brugerne.

Det skriver de to medier Motherboard og PCMag.

De to medier har blandt andet haft adgang til lækkede brugerdata og kontrakter som viser, at Avast har indsamlet data om brugerne internetvaner.

Disse data er følgende blev sendt videre til et datterselskab ved navn Jumpshot, som har anvendt dem i produkter og ydelser, som er blevet solgt til store selskaber som blandt andet Google og Microsoft.

Kan spores

Allerede før nytår kom det frem, at Avast indsamlede data om kundernes browser-historik.

Men dengang slog selskabets administrerende direktør Ondrej Vlcek fast, at dataene var anonymiserede og umuligt kunne spores tilbage til individuelle brugere.

Læs også: Avis: Sikkerhedsfirmaet Avast videresælger informationer om brugernes browser-vaner

Men Motherboards og PCMags artikler dokumenterer nu, at det rent faktisk er muligt at identificere individuelle brugere på baggrund af de indsamlede data.

De nye oplysninger har fået Avasts administrerende direktør Ondrej Vlcek til at udsende en pressemeddelelse, hvor han undskylder og samtidig meddeler, at Avast trækker stikket til datterselskabet Jumpshot.

”Sammen med bestyrelsen har jeg besluttet at stoppe Jumpshots dataindsamling og lukke Jumpshot med øjeblikkelig virkning,” skriver han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere