Artikel top billede

Stort antivirus-selskab afsløret i at videresælge brugerdata

Antivirus-selskabet Avast har indsamlet og videresolgt data om brugernes internethistorik, og nu viser det sig, at dataene kan bruges til at identificere brugere.

Det store tjekkiske antivirus-selskab Avast har indsamlet data om brugerne og videresolgt oplysningerne til en række store selskaber uden at informere brugerne.

Det skriver de to medier Motherboard og PCMag.

De to medier har blandt andet haft adgang til lækkede brugerdata og kontrakter som viser, at Avast har indsamlet data om brugerne internetvaner.

Disse data er følgende blev sendt videre til et datterselskab ved navn Jumpshot, som har anvendt dem i produkter og ydelser, som er blevet solgt til store selskaber som blandt andet Google og Microsoft.

Kan spores

Allerede før nytår kom det frem, at Avast indsamlede data om kundernes browser-historik.

Men dengang slog selskabets administrerende direktør Ondrej Vlcek fast, at dataene var anonymiserede og umuligt kunne spores tilbage til individuelle brugere.

Læs også: Avis: Sikkerhedsfirmaet Avast videresælger informationer om brugernes browser-vaner

Men Motherboards og PCMags artikler dokumenterer nu, at det rent faktisk er muligt at identificere individuelle brugere på baggrund af de indsamlede data.

De nye oplysninger har fået Avasts administrerende direktør Ondrej Vlcek til at udsende en pressemeddelelse, hvor han undskylder og samtidig meddeler, at Avast trækker stikket til datterselskabet Jumpshot.

”Sammen med bestyrelsen har jeg besluttet at stoppe Jumpshots dataindsamling og lukke Jumpshot med øjeblikkelig virkning,” skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere