Artikel top billede

Stort antivirus-selskab afsløret i at videresælge brugerdata

Antivirus-selskabet Avast har indsamlet og videresolgt data om brugernes internethistorik, og nu viser det sig, at dataene kan bruges til at identificere brugere.

Det store tjekkiske antivirus-selskab Avast har indsamlet data om brugerne og videresolgt oplysningerne til en række store selskaber uden at informere brugerne.

Det skriver de to medier Motherboard og PCMag.

De to medier har blandt andet haft adgang til lækkede brugerdata og kontrakter som viser, at Avast har indsamlet data om brugerne internetvaner.

Disse data er følgende blev sendt videre til et datterselskab ved navn Jumpshot, som har anvendt dem i produkter og ydelser, som er blevet solgt til store selskaber som blandt andet Google og Microsoft.

Kan spores

Allerede før nytår kom det frem, at Avast indsamlede data om kundernes browser-historik.

Men dengang slog selskabets administrerende direktør Ondrej Vlcek fast, at dataene var anonymiserede og umuligt kunne spores tilbage til individuelle brugere.

Læs også: Avis: Sikkerhedsfirmaet Avast videresælger informationer om brugernes browser-vaner

Men Motherboards og PCMags artikler dokumenterer nu, at det rent faktisk er muligt at identificere individuelle brugere på baggrund af de indsamlede data.

De nye oplysninger har fået Avasts administrerende direktør Ondrej Vlcek til at udsende en pressemeddelelse, hvor han undskylder og samtidig meddeler, at Avast trækker stikket til datterselskabet Jumpshot.

”Sammen med bestyrelsen har jeg besluttet at stoppe Jumpshots dataindsamling og lukke Jumpshot med øjeblikkelig virkning,” skriver han.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere