Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i Philips Hue-lamper kan give hackere adgang til hele dit netværk

En ældre sikkerhedsbrist i de Philips Hue-lamper kan potentielt set give hackere adgang til hele dit netværk, advarer et sikkerhedsfirma.

For næsten fire år siden blev der opdaget en sikkerhedsbrist i de populære Philips Hue smart-lamper, og den brist er endnu ikke blevet udbedret.

Det oplyser cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software på sin hjemmeside.

Sikkerhedsbristen udnytter en svaghed i en trådløs Zigbee-protokol og det betyder, at man kan hacke Philips Hue Lamper fra en position uden for huset.

Det er noget, som eksempelvis vil være muligt ved at flyve en drone hen over en bygning.

Men cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software har opdaget, at svagheden også kan udnyttes til at give hackere adgang til at infiltrere hele dit netværk.

Omstændig metode

Det er dog en relativ omstændig metode, der først indebærer, at hackerne skal tage kontrol over en lampe og derefter installere ondsindet software på dem.

Check Point Software beskriver en metode, hvor hackeren overtager kontrollen over en lampe.

Men for at få adgang til netværket hos lampens ejer, skal hackeren justere farven og lysstyrken på lampen, indtil ejeren af lampen bliver så frustreret, at vedkommende vælger at geninstallere lampen.

Det kræver dog, at ejeren sletter lampen fra sin app og derefter geninstallerer den.

Herefter vil det intetanende offer nu have inddraget den inficerede lampe, som hackeren hidtil har været i kontrol over, i sit netværk.

Dermed bliver det muligt for hackeren at sprede den ondsindede software til Philips Hue-bridgen, der er tilsluttet offerets wifi-netværk.

Signifys danske kommunikationschef Anne-Cathrine Tjørnehøj oplyser til Computerworld, at sårbarheden er blevet patchet.

"Vi blev gjort opmærksom på sårbarheden i Philips Hue af Check Point Software for noget tid siden, så bristen er blevet patchet. Sørger brugerne for at have den seneste software update installeret, har de altså ikke noget at frygte," skrive hun i en mail til Computerworld.

Artiklen er fredag den 7. februar blevet opdateret med kommentar fra Signify, der er virksomheden bag Philips Hue.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere