Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i Philips Hue-lamper kan give hackere adgang til hele dit netværk

En ældre sikkerhedsbrist i de Philips Hue-lamper kan potentielt set give hackere adgang til hele dit netværk, advarer et sikkerhedsfirma.

For næsten fire år siden blev der opdaget en sikkerhedsbrist i de populære Philips Hue smart-lamper, og den brist er endnu ikke blevet udbedret.

Det oplyser cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software på sin hjemmeside.

Sikkerhedsbristen udnytter en svaghed i en trådløs Zigbee-protokol og det betyder, at man kan hacke Philips Hue Lamper fra en position uden for huset.

Det er noget, som eksempelvis vil være muligt ved at flyve en drone hen over en bygning.

Men cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software har opdaget, at svagheden også kan udnyttes til at give hackere adgang til at infiltrere hele dit netværk.

Omstændig metode

Det er dog en relativ omstændig metode, der først indebærer, at hackerne skal tage kontrol over en lampe og derefter installere ondsindet software på dem.

Check Point Software beskriver en metode, hvor hackeren overtager kontrollen over en lampe.

Men for at få adgang til netværket hos lampens ejer, skal hackeren justere farven og lysstyrken på lampen, indtil ejeren af lampen bliver så frustreret, at vedkommende vælger at geninstallere lampen.

Det kræver dog, at ejeren sletter lampen fra sin app og derefter geninstallerer den.

Herefter vil det intetanende offer nu have inddraget den inficerede lampe, som hackeren hidtil har været i kontrol over, i sit netværk.

Dermed bliver det muligt for hackeren at sprede den ondsindede software til Philips Hue-bridgen, der er tilsluttet offerets wifi-netværk.

Signifys danske kommunikationschef Anne-Cathrine Tjørnehøj oplyser til Computerworld, at sårbarheden er blevet patchet.

"Vi blev gjort opmærksom på sårbarheden i Philips Hue af Check Point Software for noget tid siden, så bristen er blevet patchet. Sørger brugerne for at have den seneste software update installeret, har de altså ikke noget at frygte," skrive hun i en mail til Computerworld.

Artiklen er fredag den 7. februar blevet opdateret med kommentar fra Signify, der er virksomheden bag Philips Hue.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere