Artikel top billede

Kæmpe-nederlag til Apple: Skal betale tre milliarder kroner i erstatning for patent-krænkelser

Apple har nu udsigt til en bøde på næsten tre milliarder kroner for en patentkrænkelse. Tech-giganten har netop fået afvist en appel ved den amerikanske højesteret.

Gennem ti år har Apple udkæmpet en patentkamp med VirnetX.

Nu har den amerikanske højesteret afvist iPhone-producentens appel om at undgå at skulle betale 440 millioner dollar - næsten tre milliarder kroner - til VirnetX for at krænke fire af selskabets patenter.

Det skriver CNN.

Tilbage i 2016 blev Apple tildelt en bøde på 302 millioner dollar for at krænke selskabets patenter. Bøden er siden vokset til 440 millioner dollar grundet renter og gebyrer.

Beslutningen blev opretholdt, da Apple forsøgte at få den omstødt i 2019. Det fik tech-giganten til at forsøge sig i den amerikanske højesteret som sidste udvej. Men heller ikke her havde Apple heldet med sig.

Tilbage i 2010 begyndte sagen, hvor VirnetX sagsøgte Apple for at krænke fire specifikke patenter til netværksteknologi, der blev brugt til Facetime på blandt andet iPads og iPhones.

Patenterne tilhørende VirnetX indeholder metoder til at aktivere og sikre realtids-kommunikation over internettet.

VirnetX er et holdsingselskab, der har licens til patenter til sikkerhedsteknologi. I øjeblikket ligger de inde med rettigheder til omkring 70 patenter i USA.

Du kan læse mere om sagen her: Apple skal betale milliarder for Facetime
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere