Artikel top billede

Kæmpe-nederlag til Apple: Skal betale tre milliarder kroner i erstatning for patent-krænkelser

Apple har nu udsigt til en bøde på næsten tre milliarder kroner for en patentkrænkelse. Tech-giganten har netop fået afvist en appel ved den amerikanske højesteret.

Gennem ti år har Apple udkæmpet en patentkamp med VirnetX.

Nu har den amerikanske højesteret afvist iPhone-producentens appel om at undgå at skulle betale 440 millioner dollar - næsten tre milliarder kroner - til VirnetX for at krænke fire af selskabets patenter.

Det skriver CNN.

Tilbage i 2016 blev Apple tildelt en bøde på 302 millioner dollar for at krænke selskabets patenter. Bøden er siden vokset til 440 millioner dollar grundet renter og gebyrer.

Beslutningen blev opretholdt, da Apple forsøgte at få den omstødt i 2019. Det fik tech-giganten til at forsøge sig i den amerikanske højesteret som sidste udvej. Men heller ikke her havde Apple heldet med sig.

Tilbage i 2010 begyndte sagen, hvor VirnetX sagsøgte Apple for at krænke fire specifikke patenter til netværksteknologi, der blev brugt til Facetime på blandt andet iPads og iPhones.

Patenterne tilhørende VirnetX indeholder metoder til at aktivere og sikre realtids-kommunikation over internettet.

VirnetX er et holdsingselskab, der har licens til patenter til sikkerhedsteknologi. I øjeblikket ligger de inde med rettigheder til omkring 70 patenter i USA.

Du kan læse mere om sagen her: Apple skal betale milliarder for Facetime
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere