Artikel top billede

Apple skal betale milliarder for Facetime

Nu skal Apple betale en erstatning på mere end to milliarder kroner for patentkrænkelse i sin Facetime-teknologi.

Det forholdsvis ukendte softwarefirma VirnetX har vundet en patent-retssag mod Apple, som nu er dømt til at betale lidt mere end to milliarder kroner i erstatning for patentkrænkelse. Det melder Bloomberg. Sagen handler om flere patenter på netværksteknologi, som blandt andet bruges til Facetime.  

VirnetX havde oprindelig krævet mere end fem milliarder kroner, men det blev altså reduceret til to mia. kr. i den endelige dom.

Det er ikke den første patent-sejr for VirnetX. I 2010 fik måtte Microsoft betale en erstatning på en milliard kroner til selskabet.

Denne gang skal Apple betale for fire patenter, som altså skulle være krænket i iPad, iPhone og Mac-computere med Facetime.

Patenterne beskriver blandt andet, hvordan man kan oprette en virtuel privat netværksforbindelse over nettet.

VirnetX hævder, at firmaets teknologi oprindelig er udviklet til den amerikanske efterretningstjeneste CIA. Firmaet sælger softwareprodukter som skal sørge for sikker kommunikation med f.eks. instant messaging og IP-telefoni.

Men indtægterne fra firmaets eget softwaresalg er formentlig meget små i forhold til de penge, som er kommet ind fra patent-retssagerne.

Samtidig har VirnetX sagsøgt Cisco Systems, Avaya og Siemens for patentkrænkelse. Disse sager skal for retten til næste år.

VirnetX' advokat fortæller til Bloomberg, at man nu vil kræve, at Apple skal stoppe med at bruge den pågældende teknologi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere