Artikel top billede

(Foto: © 2020 Steve Fecht and General Motors. This image is protected by copyright but provided for editorial and social media use. The use of this image for advertising, marketing, or any other commercial purposes is prohibited. / Steve Fecht)

Ugen i tech: GM løfter sløret for elbilsplaner: Dobbelt op i forhold til Tesla / Bang & Olufsens nyeste højttaler er en ’lydskulptur’ / Nu fungerer Android på iPhonen – sådan da

Ugen i tech: GM løfter sløret for elbilsplaner: Dobbelt op i forhold til Tesla / Bang & Olufsens nyeste højttaler er en ’lydskulptur’ / Nu fungerer Android på iPhonen – sådan da

GM løfter sløret for elbilsplaner: Dobbelt op i forhold til Tesla

USA’s største bilproducent, General Motors, satser på at overgå Tesla med deres fremtidige elbiler – i hvert fald når det gælder batteriets kapacitet.

Denne uge kunne bilproducenten vise den batteriplatform, som selskabets kommende elbiler kan suge elektroner fra.

Platformen hedder Ultium og kommer i varierende kapaciteter mellem 50 og 200 kWh, hvor de største kan kvikoplades med op til 350 kW. Disse skal bruges til at drive op 19 forskellige el-køretøjer frem.

Til sammenligning mønstrer Tesla kapaciteter på op til 100 kWh i sin nuværende Model S topmodel, der kan oplades med op til 250 kW.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil selskabet investere 20 milliarder dollars frem til 2025 i håbet om at indhente Tesla i kampen om elbilkøbernes gunst.

Med Ultium batteriet satser GM på at bringe prisen på en kWh ned til 100 dollar, knap 670 kroner – et prisleje der vurderes til at gøre elbilerne konkurrencedygtige i forhold til benzindrevne biler når det gælder indkøbspris.

Det ville kunne gøre en bil som den relativt populære Chevrolet EV Bolt op til 45 procent billigere lyder.

GM regner med, at selskabet vil fremstille en million elbiler inden udgangen af 2025.

Bang & Olufsens nyeste højttaler er en ’lydskulptur’

Den ikoniske lydproducent fra Struer er denne uge ude med en ny, lækkert formgivet højttaler – ’en lydskulptur’ ifølge producenten selv.

Højttaleren hedder BeoSound Balance og satser på at være lige dele kunstobjekt og højttaler, lyder det.

For at gennemføre denne balanceakt forener Balance-højttaleren et ydre designet af Benjaming Hubert fra det britiske designhus LAYER, med det formål først og fremmest at indgå som møbel i hjemmet.

Det gøres ved at lade atypiske materialer i konstruktionen såsom egetræ og strik til Bang & Olufsen signatur-materiale, børstet aluminium.

Lydmæssigt sigter BeoSound Balance efter at integrere selskabets ’Signature Sound’ ved blandt andet at benytte aktive tilpasning af lyden til rummets geometri.

Dertil bliver Bang & Olufsens nye kreation kompatibel med streaming og højttaler-standarder som Google Chromecast, Apple AirPlay 2, Spotify Connect samt Googles Assistant og Amazon Alexa.

Prisen befinder sig, i vanlig Bang & Olufsen tradition, i de allerhøjeste luftlag med en debutpris på lige under 15.000 kroner, når højttaleren rammer hylderne i udvalgte forretninger i begyndelsen af marts 2020.

Nu fungerer Android på iPhonen – sådan da

Det har aldrig været Apples hensigt at der skulle afvikles andet end sit eget iOS-styresystem på iPhonen – men det har ikke afholdt iPhone-entusiaster i at gøre forsøget.

Denne uge er det også blevet til en markant milepæl for alternative styresystemer på Apples iPhones, efter det er lykkedes for gruppen bag ’Project Sandcastle’ at installere Android-styresystemet på en iPhone 7 og 7 Plus

Det skriver The Next Web.

En krølle på historien er at bag Project Sandcastle er sikkerhedsselskabet Corellium, som i øjeblikket sagsøges af Apple for sine forsøg med at virtualisere iPhones for at finde sårbarheder i Apple enhederne, skriver Forbes.

Selvom Android nu viser sig at kunne fungere på iPhone 7 og 7 Plus, er mange af iPhonens komponenter ikke funktionsdygtige.

Når Android kører på enhederne skal der indtil videre undværes blandt andet grafik-resourcerne, mobilforbindelse, lyd, bluetooth og kameraerne.

Det kræver samtidig også, at enhedernes grundlæggende sikkerhed brydes igennem en såkaldt ’Jailbreak’.