Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Kilde: Screenshot fra Regeringen.dk

Statsministeren fik Aula til at gå ned: I stedet virkede Facebook. Tak for det - og øv!

Kommentar: Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede skolerne drønede Aula-løsningen ned med et brag. I stedet måtte Facebook løfte opgaven. Det er, mildest talt, ærgerligt.

Kommentar: Statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften og de efterfølgende tumultagtige scener i den lokale Netto er den slags historier, som du kommer til at huske – og eventuelt trætte kommende generationer med.

Selv dumpede jeg den praktiske del af hamstrings-kørekortet med et brag: For klokken 20.45 stod nede i min lokale Føtex og købte fem liter økologisk letmælk, to poser slik, to poser havregryn og fem frostpizzaer – alt sammen så ungerne havde lidt til at holde den gående med, mens de er hjemme fra skole.

Det er selvfølgeligt ærgerligt, at jeg missede det store toiletpapir-hamstringsræs.

Men mest af alt så ærger jeg mig over, at Facebook endte som primær kommunikationskanal - igen.

Jeg ærgrer mig over Facebook, fordi skolesystemet Aula, der blandt andet formidler kontakten mellem skole og hjem, drønede ned med at brag, mens Mette Frederiksens myndige stemme fortalte om skolelukninger.

Det Aula som allestedsnærværende Netcompany står bag. Og som vist kører helt eller delvist hos Amazon Web Services et eller andet sted i skyen. Altså en landsdækkende service drevet af et af landets største it-firmaer med løsninger fra et af verdens største leverandør af digitale tjenester.

Nu handler det ikke om at pege fingre.

For normalt er Aula (og forgængeren Forældreintra) noget, som man som forældre skyr som…ja….pesten - for hvem havde i kravspecifikationerne fantasi til at forestille sig, at alle Danmarks forældre ville prøve at logge på inden for 10 minutter?

Det plager mig: Facebook er kommunikationskanalen
Men det, som virkeligt plager mig, er, at Facebooks rolle er så central.

For mens de offentlige it-systemer blev lagt ned, var det Facebook, som den lokale skole, borgmester og skoleleder måtte anvende til at kommunikere med forældre og borgere.

Samme Facebook, der har det svært med at betale skat, svært med at styre de fjendtlige internettrolde, der søger at påvirke vores demokrati og svært ved at skride ind over for de firmaer, der systematisk malker systemet for vores personlige data.

Men onsdag virkede Facebook. Tak for det. Og øv!Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.