Artikel top billede

Topprofil hos Google i næsten 20 år: Nu forlader han selskabet

Alphabet-profil Eric Schmidt forlader den virksomhed, som han i næsten to årtier var med til at forme.

En af Googles og siden Alphabets helt store profiler forlader nu teknologi-giganten.

Eric Schmidt, forhenværende administrerende direktør og topprofil hos selskabet igennem 19 år træder nu ud af selskabet, skriver Cnet.

Siden hans debut i selskabet, har Eric Schmidt haft en afgørende rolle for virksomheden.

I 2001 blev Eric Schmidt udpeget som administrerende direktør for Google, med hovedopgave i at overse selskabets overgang fra start-up stadiet til børsnoteret virksomhed og bidrage med et ’voksent modspil’ til Google-stifterne Larry Page og Sergey brin.

Med sin fratræden markeres endnu en fase i Google og Alphabets historie efter at både Larry Page og Sergey Brin sidst i 2019 slap deres respektive ledelsesroller til Aphabets nuværende CEO, Sundar Pichai.

Hverken Eric Schmidt eller Alphabet har ønsket at kommentere på Google-veteranens exit.

Eric Schmidt nåede at være administrerende direktør hos Google fra 2001 til 2011, bestyrelsesformand fra 2011 til 2015 samt bestyrelsesformand for Alphabet i perioden 2015 til 2017.

Siden 2017 og frem til begyndelsen af maj 2020 har han fungeret som teknisk rådgiver hos Alphabet Inc.

Læs også: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere