Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Topprofil hos Google i næsten 20 år: Nu forlader han selskabet

Alphabet-profil Eric Schmidt forlader den virksomhed, som han i næsten to årtier var med til at forme.

En af Googles og siden Alphabets helt store profiler forlader nu teknologi-giganten.

Eric Schmidt, forhenværende administrerende direktør og topprofil hos selskabet igennem 19 år træder nu ud af selskabet, skriver Cnet.

Siden hans debut i selskabet, har Eric Schmidt haft en afgørende rolle for virksomheden.

I 2001 blev Eric Schmidt udpeget som administrerende direktør for Google, med hovedopgave i at overse selskabets overgang fra start-up stadiet til børsnoteret virksomhed og bidrage med et ’voksent modspil’ til Google-stifterne Larry Page og Sergey brin.

Med sin fratræden markeres endnu en fase i Google og Alphabets historie efter at både Larry Page og Sergey Brin sidst i 2019 slap deres respektive ledelsesroller til Aphabets nuværende CEO, Sundar Pichai.

Hverken Eric Schmidt eller Alphabet har ønsket at kommentere på Google-veteranens exit.

Eric Schmidt nåede at være administrerende direktør hos Google fra 2001 til 2011, bestyrelsesformand fra 2011 til 2015 samt bestyrelsesformand for Alphabet i perioden 2015 til 2017.

Siden 2017 og frem til begyndelsen af maj 2020 har han fungeret som teknisk rådgiver hos Alphabet Inc.

Læs også: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere