Mere end 4.000 Android-apps lækker brugernes data gennem Google database

Tusindvis af email-adresser, kodeord og navne ligger tilgængelige i mere end 4.000 apps, der kan downloades gennem Googles Play Store.

Mere end 4.000 Android-apps, der bruger Google databasen Firebase, lækker personfølsomme oplysninger om brugerne.

Det viser en gennemgang, som sammenligningstjenesten Comparitech har lavet.

Selskabet har gennemgået mere end en halv million apps i Play Store. Det svarer til 18 procent af alle apps i Googles digitale mobil-butik.

Her fandt man 4.282 apps, der lækkede brugernes informationer. Fælles for dem er, at de bruger Firebase.

"4,8 procent af mobile apps, der bruger Googles Firebase til at opbevare brugernes data er ikke ordentlig sikret. Det giver enhver mulighed for at få adgang til databaser, der indeholder brugernes personlige informationer," skriver Comparitech om undersøgelsen.

Selskabet opfordrer samtidig udviklerne til at gennemgå apps, der bruger Firebase.

Google er blevet informeret om sårbarheden, men kaster bolden videre til udviklerne. Firebase er nemlig sikkert i sig selv.

"Firebase leverer en række funktionaliteter der hjælper vores udviklere med at konfigurere deres arbejde sikkert. Vi gør udviklerne opmærksom på deres miskonfigurationer og hjælper dem med at korrigere dem igen," oplyser Google til Comparitech.

Selskabet skriver ikke, hvilke apps der lækker brugernes oplysninger. Men det er hovedsagligt spil- og uddannelses-apps.

Derudover har Comparitech opgjort, hvilke oplysninger det lykkedes dem at få fingrene i.
  • E-mail-adresser: 7,000,000+
  • Brugernavne: 4,400,000+
  • Kodeord: 1,000,000+
  • Telefonnumre: 5,300,000+
  • Fulde navn: 18,300,000+
  • Chat-beskeder: 6,800,000+
  • GPS-data: 6,200,000+
  • IP-adresser: 156,000+
  • Fysiske adresser: 560,000+
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
En arbejdsuge på fire dage gjorde danske IIH Nordic berømt, men under coronakrisen har selskabets CEO indset, at der skal tages nye midler i brug
Danske IIH Nordic er blevet hædret for sit arbejdsmiljø, og under coronakrisen er medarbejderne blevet endnu mere tilfredse. Nu har selskabets topchef Henrik Stenmann indset, at den firedages arbejdsuge ikke kan stå alene.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.