Mere end 4.000 Android-apps lækker brugernes data gennem Google database

Tusindvis af email-adresser, kodeord og navne ligger tilgængelige i mere end 4.000 apps, der kan downloades gennem Googles Play Store.

Mere end 4.000 Android-apps, der bruger Google databasen Firebase, lækker personfølsomme oplysninger om brugerne.

Det viser en gennemgang, som sammenligningstjenesten Comparitech har lavet.

Selskabet har gennemgået mere end en halv million apps i Play Store. Det svarer til 18 procent af alle apps i Googles digitale mobil-butik.

Her fandt man 4.282 apps, der lækkede brugernes informationer. Fælles for dem er, at de bruger Firebase.

"4,8 procent af mobile apps, der bruger Googles Firebase til at opbevare brugernes data er ikke ordentlig sikret. Det giver enhver mulighed for at få adgang til databaser, der indeholder brugernes personlige informationer," skriver Comparitech om undersøgelsen.

Selskabet opfordrer samtidig udviklerne til at gennemgå apps, der bruger Firebase.

Google er blevet informeret om sårbarheden, men kaster bolden videre til udviklerne. Firebase er nemlig sikkert i sig selv.

"Firebase leverer en række funktionaliteter der hjælper vores udviklere med at konfigurere deres arbejde sikkert. Vi gør udviklerne opmærksom på deres miskonfigurationer og hjælper dem med at korrigere dem igen," oplyser Google til Comparitech.

Selskabet skriver ikke, hvilke apps der lækker brugernes oplysninger. Men det er hovedsagligt spil- og uddannelses-apps.

Derudover har Comparitech opgjort, hvilke oplysninger det lykkedes dem at få fingrene i.
  • E-mail-adresser: 7,000,000+
  • Brugernavne: 4,400,000+
  • Kodeord: 1,000,000+
  • Telefonnumre: 5,300,000+
  • Fulde navn: 18,300,000+
  • Chat-beskeder: 6,800,000+
  • GPS-data: 6,200,000+
  • IP-adresser: 156,000+
  • Fysiske adresser: 560,000+
Premium
Microsofts kommende Surface Duo ligner en eklatant fiasko – men der er mening med galskaben
Microsofts spritnye Surface Duo synes at være dødsdømt fra starten af. Men der er gode grunde til at følge, hvad den kan udvikle sig til.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.