Morgen-briefing: Gamle CRM-systemer er ofte dyre og besværlige / Nyåbnede metrolinjer i København får omsider fuld mobildækning / Skatteregning til Bitcoin-spekulant trods tab på investeringen

Morgen-briefing: Gamle CRM-systemer er ofte dyre og besværlige / Nyåbnede metrolinjer i København får omsider fuld mobildækning / Skatteregning til Bitcoin-spekulant trods tab på investeringen / Grundlæggeren af Infinidat stopper som CEO / To selskaber bag britiske corona-nødhospitaler ramt af cyberangreb i maj / Angela Merkel bekræfter, at russiske spioner hackede hendes mail i 2015

Godmorgen - og velkommen til torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld sammensat af Niels Veileborg.

Gamle CRM-systemer er ofte dyre og besværlige
Gamle CRM-systemer er ofte fyldt med tilpasninger og knopskydninger, som gør dem dyre og besværlige at holde i gang og opgradere.

Det oplever man tit hos danske Commentor, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

“Mange virksomheder skræddersyer systemet til ukendelighed i stedet for at holde sig til den oprindelige standardløsning, og det giver sommetider bagslag, siger COO hos Commentor, Jesper Dan Christiansen.

“Man begrænser sig til én løsning og typisk også én leverandør. Det kan blive et problem på sigt, hvis systemet skal videreudvikles eller omlægges, mens man samtidig også udelukker muligheden for at andre leverandører kan løse opgaven, siger han.

Skatteregning til Bitcoin-spekulant trods tab på investeringen
En ny afgørelse fra Landsskatteretten viser, at Bitcoin-spekulanter kan ende med en stor skatteregning, selvom de totalt set har tabt penge.

Det skyldes, at gevinster beskattes som personlig indkomst, mens tab kun kan fradrages som et ligningsmæssigt fradrag. Det skriver revisionsfirmaet BDO i et nyhedsbrev.

Den konkrete sag handler om en investor, som fik en skatteregning på cirka 10.000 kroner oven i sit investeringstab på over 200.000 kroner. Kunne investoren have modregnet tabet i gevinsterne, ville han netto have fået 35.000 kroner til delvis dækning af tabet.

Grundlæggeren af Infinidat stopper som CEO
Moshe Yanai, grundlægger og CEO hos Infinidat, bliver Chief Technology Evangelist i selskabet. COO Kariel Sandler, COO og CFO Nir Simon skal lede virksomheden videre, skriver selskabet til Computerworld.

Infinidat har søsat mere end seks exabyte - seks millioner terabyte - lagring på mindre end seks år, og solgt over en exabyte alene i de sidste seks måneder.

Selskabet har oplevet en markant stigning i efterspørgslen efter Infinidats teknologier i løbet af coronakrisen.

To selskaber bag britiske corona-nødhospitaler ramt af cyberangreb i maj
To britiske entreprenørselskaber involveret i byggeriet af corona-nødhospitaler er blevet ramt af cyberangreb, skriver BBC.

Bam Construct siger til BBC, at “det alvorlige angreb på selskabet er en del af en bølge cyberangreb på offentlige og private organisationer, som understøtter den nationale indsats mod corona”.

Selskabernes operative evner er påvirket i varierende grad af angrebene, som ikke havde nogen sammenhæng.

Angela Merkel bekræfter, at russiske spioner hackede hendes mail i 2015
Den tyske kansler Angela Merkel har i parlamentet bekræftet, at den russiske millitære efterretningstjeneste GRU fik adgang til hendes mails i forbindelse med et hackerangreb i 2015. Det skriver BBC.

Ifølge Der Spiegel var det gruppen Fancy Bear, som stod bag angrebet på det tyske parlament. Her fik man angiveligt adgang til to mailkontis indbokse tilhørende Merkels kontor, som indeholdt mails fra 2012-15.
Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.