Seks it-selskaber klagede over milliard-udbud fra SKI op til annullering af udbuddene

Seks it-selskaber klagede over udbudsprocesserne over SKI-udbuddene 02.17 og 02.15, som SKI for to uger siden annullerede.

Det var klager fra de seks it-selskaber Systematic, 7N, CGI, Capgemini, KPMG og PA Consulting Group, der for et par uger var med til at få SKI til at annullere prækvalifikationerne og genstarte hele processen.

Ifølge en aktindsigt, som ITWatch har fået, kritiserede de seks selskaber enstemmigt objekviteteten i prækvalifikationen med krav om, at den blev annulleret, da de mente, at den ikke var i overenstemmelse med reglerne i udbudsloven.

SKI anvendte de to udbud til at lancere en ny model, der egentligt sigtede mod at gøre arbejdet nemmere for virksomhederne.

Men ifølge aktindsigten peger de seks store it-selskaber blandt andet på, at det udsendte udbuds-materiale har været komplekst, uklart og uigennemsigtigt.

Det nævnes blandt andet, at det er svært at gennemskue, hvilke kriterier, som SKI vil udvælge de prækvaliferede efter.

Klagerne fik 13. maj SKI til at annullere udbuddene og genstarte hele processen.

Det skete, da SKI dengang havde modtaget “en række henvendelser fra
ikke-prækvalificerede ansøgere. De såede tvivl om, hvorvidt nogle af
deres konkurrenter havde opgivet korrekte referencer og således var
prækvalificeret på et forkert grundlag,” som SKI dengang oplyste.

Ligeledes modtog SKI flere henvendelser fra brancheorganisationer, der heller ikke var tilfredse med 02.15 og 02.17.

Det kan du læse mere om her: SKI annullerer to vigtige udbud: Starter processen forfra.

Læs også:

Konsulentaftaler for milliarder i spil: Gennemgang af de to nye SKI-udbud 02.15 og 02.17

SKI prækvalificerer 36 it-leverandører: Er med i opløbet om milliard-store rammeaftaler: Se dem herYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.