Artikel top billede

Huawei rammes af kollaps på smartphonemarkedet – går tilbage med 27 procent

En analyse fra Gartner viser, at den globale smartphone-marked har oplevet den største tilbagegang nogensinde.

Smartphoneproducenterne Huawei, Samsung og Oppo står til at blive hårdt ramt af det, der ligner et regulært kollaps på smartphone-markedet.

Det viser en ny analyse fra analysehuset Gartner.

Ifølge Gartner har det globale smartphone-marked med et fald på 20 procent i første kvartal af 2020 oplevet den største tilbagegang nogensinde.

Tal fra analysevirksomhederne Counterpoint Research og Canalys viste i maj ligeledes en hård tilbagegang på smartphone-markedet. De to analysehuse vurderede, at markedet var faldet med 13 procent i første kvartal.

Læs også: Efterspørgslen efter smartphones den laveste nogensinde: Falder med 13 procent i første kvartal

Huawei rammes hårdt

Ifølge Gartners analyse er Huawei med et fald på 27,3 procent den smartphone-producent, der går mest markant tilbage.

Herefter kommer Samsung med en tilbagegang 22,7 procent, mens den kinesiske smartphone producent Oppo, der sidder på otte procent af verdensmarkedet, indkasserer en tilbagegang på 19,1 procent.

Apple er også ramt af en markant, men sammenlignet med konkurrenterne mere moderat tilbagegang på 8,2 procent.

Den eneste af de store smartphone-producenter, der ikke gik tilbage årets første kvartal var kinesiske Xiaomi, der oplevede en beskeden fremgang på 1,4 procent.

Nedlukning af fabrikker rammer hårdt

Ikke overraskende vurderer Gartner, at nedgangen fortrinsvis skal skyldes den aktuelle coronakrise, der ifølge analysehuset betyder, at efterspørgslen efter smartphones er kollapset.

“Pandemien med coronavirusen har medført den største nedgangen i smartphonemarkedet nogensinde,” siger Anshul Gupta, der senior analytiker og Gartner.

“De fleste førende kinesiske producenter og Apple har været hårdt ramt af de midlertidige lukninger af fabrikkerne i Kan samt at udgangsforbud har ført til reduceret forbrug blandt forbrugerne.”

Læs også: Salg af smartphones kollapser i Kina: Venter fald på 40 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere