Artikel top billede

Huawei rammes af kollaps på smartphonemarkedet – går tilbage med 27 procent

En analyse fra Gartner viser, at den globale smartphone-marked har oplevet den største tilbagegang nogensinde.

Smartphoneproducenterne Huawei, Samsung og Oppo står til at blive hårdt ramt af det, der ligner et regulært kollaps på smartphone-markedet.

Det viser en ny analyse fra analysehuset Gartner.

Ifølge Gartner har det globale smartphone-marked med et fald på 20 procent i første kvartal af 2020 oplevet den største tilbagegang nogensinde.

Tal fra analysevirksomhederne Counterpoint Research og Canalys viste i maj ligeledes en hård tilbagegang på smartphone-markedet. De to analysehuse vurderede, at markedet var faldet med 13 procent i første kvartal.

Læs også: Efterspørgslen efter smartphones den laveste nogensinde: Falder med 13 procent i første kvartal

Huawei rammes hårdt

Ifølge Gartners analyse er Huawei med et fald på 27,3 procent den smartphone-producent, der går mest markant tilbage.

Herefter kommer Samsung med en tilbagegang 22,7 procent, mens den kinesiske smartphone producent Oppo, der sidder på otte procent af verdensmarkedet, indkasserer en tilbagegang på 19,1 procent.

Apple er også ramt af en markant, men sammenlignet med konkurrenterne mere moderat tilbagegang på 8,2 procent.

Den eneste af de store smartphone-producenter, der ikke gik tilbage årets første kvartal var kinesiske Xiaomi, der oplevede en beskeden fremgang på 1,4 procent.

Nedlukning af fabrikker rammer hårdt

Ikke overraskende vurderer Gartner, at nedgangen fortrinsvis skal skyldes den aktuelle coronakrise, der ifølge analysehuset betyder, at efterspørgslen efter smartphones er kollapset.

“Pandemien med coronavirusen har medført den største nedgangen i smartphonemarkedet nogensinde,” siger Anshul Gupta, der senior analytiker og Gartner.

“De fleste førende kinesiske producenter og Apple har været hårdt ramt af de midlertidige lukninger af fabrikkerne i Kan samt at udgangsforbud har ført til reduceret forbrug blandt forbrugerne.”

Læs også: Salg af smartphones kollapser i Kina: Venter fald på 40 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere