Efterspørgslen efter smartphones den laveste nogensinde: Falder med 13 procent i første kvartal

Det globale smartphone-marked er hårdt ramt af coronakrisen. Efterspørgslen har i første kvartal af 2020 taget det hurtigste dyk nogensinde med et fald på 13 procent ifølge flere analysevirksomheder.

Markedet for smartphones er hårdt ramt som følge af coronakrisen.

Det første kvartal af 2020 har set det hurtigste fald i efterspørgslen af smartphones nogensinde.

Det viser data ifølge flere analysevirksomheder, skriver The Verge.

Analysevirksomhederne Counterpoint Research og Canalys sætter begge det samlede fald i de globale forsendelser til 13 procent, mens Counterpoint melder, at faldet i Kina alene er 27 procent, mens Canalys beregner det til 18 procent.

"I februar, da coronavirus var centreret omkring Kina, var leverandører hovedsageligt bekymrede over, hvordan man producere nok smartphones til at imødekomme den globale efterspørgsel. Men i marts flippede situationen på hovedet. Smartphone-fremstilling er nu kommet, men da halvdelen af ​​verden gik ind i lockdown, faldt salget," lyder analysen fra Canalys senioranalytiker Ben Stanton.

Læs også: Salg af smartphones kollapser i Kina: Venter fald på 40 procent

Under 300 millioner for første gang i flere år
Det er første gang siden 2014, at smartphone-forsendelserne er under 300 millioner.

De fleste smartphone-selskaber forventer ifølge Canalys, at coronakrisens påvirkning først vil toppe i andet kvartal.

Samsung, Huawei og Apple er stadig de tre største leverandører, hvor Apple har oplevet det mindste fald i forsendelser.

Både Canalys og Counterpoint placerer kinesiske Xiaomi som fjerdestørst med en global markedsandel, der for første gang er nået op på 10 procent.

Læs også: De billige smartphones stryger til tops i salgslisterne: Budget-modellerne fra Apple og Samsung storhitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.