Artikel top billede

Efterspørgslen efter smartphones den laveste nogensinde: Falder med 13 procent i første kvartal

Det globale smartphone-marked er hårdt ramt af coronakrisen. Efterspørgslen har i første kvartal af 2020 taget det hurtigste dyk nogensinde med et fald på 13 procent ifølge flere analysevirksomheder.

Markedet for smartphones er hårdt ramt som følge af coronakrisen.

Det første kvartal af 2020 har set det hurtigste fald i efterspørgslen af smartphones nogensinde.

Det viser data ifølge flere analysevirksomheder, skriver The Verge.

Analysevirksomhederne Counterpoint Research og Canalys sætter begge det samlede fald i de globale forsendelser til 13 procent, mens Counterpoint melder, at faldet i Kina alene er 27 procent, mens Canalys beregner det til 18 procent.

"I februar, da coronavirus var centreret omkring Kina, var leverandører hovedsageligt bekymrede over, hvordan man producere nok smartphones til at imødekomme den globale efterspørgsel. Men i marts flippede situationen på hovedet. Smartphone-fremstilling er nu kommet, men da halvdelen af ​​verden gik ind i lockdown, faldt salget," lyder analysen fra Canalys senioranalytiker Ben Stanton.

Læs også: Salg af smartphones kollapser i Kina: Venter fald på 40 procent

Under 300 millioner for første gang i flere år

Det er første gang siden 2014, at smartphone-forsendelserne er under 300 millioner.

De fleste smartphone-selskaber forventer ifølge Canalys, at coronakrisens påvirkning først vil toppe i andet kvartal.

Samsung, Huawei og Apple er stadig de tre største leverandører, hvor Apple har oplevet det mindste fald i forsendelser.

Både Canalys og Counterpoint placerer kinesiske Xiaomi som fjerdestørst med en global markedsandel, der for første gang er nået op på 10 procent.

Læs også: De billige smartphones stryger til tops i salgslisterne: Budget-modellerne fra Apple og Samsung storhitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Efter lang tids tøven ruller kunderne nu ind på SAP S/4: "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen"
En af de absolut største SAP-partnere i verden og på dansk jord, det tidligere Itelligence, nu NTT Data Business Solutions, ser markant fremgang i antallet af S/4HANA-projekter. Overgangen til SAP's nyeste ERP-motor har ladet vente på sig, men ser nu ud til for alvor at rykke. "Vi har fået flere nye S/4-sager i det seneste halve år, end vi havde af S/4-kunder i forvejen," siger direktør Per Falck Jensen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.