Briter anklager dansk MP3-butik for fup

En ny internetbutik, der udbyder MP3-afspillere til under indkøbspris, har stjålet både adresse og direktørnavn fra udenlandske konkurrenter. Et britisk selskab mener, at internetbutikken er oprettet med henblik på at narre penge fra godvillige danskere.

En ny webbutik reklamerer med MP3-afspillere til priser nær indkøbspris, men hjemmesiden er fejlagtig, kopieret og udgangspunkt for fup og fiduser. Sådan lyder anklagen fra et britisk selskab.

Webbutikken med navnet MP3 Town EU udbyder MP3-afspillere til salg langt under prisniveauet i Danmark og angiveligt også i Tyskland, hvor selskabet hævder at have hjemme.

Flere af de oplysninger, som webbutikken giver om sig selv, stemmer dog ikke, og både Forbrugerrådet og politiet opfordrer derfor danske forbrugere til at udvise forsigtighed.

Bruger konkurrents oplysninger

Selskabets beskrivelse af sig selv er klippet direkte fra hjemmesiden for det britiske selskab Advanced MP3 Players. Også direktørnavnet, Joshua Welensky, går igen hos begge selskaber.

Computerworld Online har kontaktet det britiske selskab, Advanced MP3 Players, og beskeden fra direktør Joshua Welensky er klar.

- Vi eller Joshua Welensky privat har intet at gøre med MP3 Town EU. De har kopieret vores virksomhedsbeskrivelse, og vi har forsøgt at få hostingselskabet til at lukke hjemmesiden, der højst sandsynligt er oprettet med bedrageriske hensigter, lyder det fra selskabet.

Hjemmesiden for MP3 Town EU drives af det danske hosting-selskab Surftown.

Ifølge beskrivelsen på hjemmesiden har selskabet eksisteret siden 2001, men først nu oprettet en dansk webside. En søgning viser dog, at det danske site er ene om navnet MP3 Town EU.

Den fysiske adresse til MP3 Town EU er også lånt fra en konkurrent. Denne gang fra en tysk udbyder af digitale musikafspillere.

Når man ringer til det angivne telefonnummer for MP3 Town EU bliver man mødt af en venlig tysk dame, som intet har med webbutikken at gøre, og som er træt af at blive kimet ned af nysgerrige forbrugere.

Ugler i mosen

Hos politiet og Forbrugerrådet vil man ikke gå så langt som at advare mod butikken, da der endnu ikke er en anmeldt nogen sag mod MP3-butikken.

Begge parter erkender dog, at der er noget uldent ved sagen.

- Det lyder da mystisk, siger jurist Anette Høyrup fra forbrugerrådet, som ikke vil lade alarmklokkerne ringe endnu, da man kan betale med kreditkort på websiden.

Ved at betale med kreditkort slipper man for at hænge på tabet, hvis man bliver fuppet og ikke modtager sin vare, når man handler online. Det er i stedet banken, der hænger på tabet.

Den falske webbutik kommer efter, en række danskere for nyligt blev bedraget til at sende penge til køb af billige plasma-skærme, som aldrig blev modtaget.

Kriminalpolitiets bedrageriafdeling er for tiden i gang med at undersøge internetfirmaet Powerplasma.dk, som angiveligt holdt til i Valby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere