Smalle kanter og levende QLED-farver vil kendetegne Samsungs nye laptop-kollektion.

Samsung gør comeback på det danske pc-marked: Lokker med disse tre lækre computere

Samsung er tilbage på den danske pc-scene efter syv års pause. Med sit comeback satses der på lækre premium-laptops.

Det er ikke nogen helt ukendt teknologi-kolos, der denne uge melder sin ankomst på den danske pc-scene.

Den sydkoreanske tech-gigant Samsung er i forvejen blandt landets førende producenter, når det gælder alt fra smartphones til fjernsyn og på sigt altså også bærbare pc’er.

Efter helt at have opgivet det europæiske pc-markedet i efteråret 2014, vender tech-kæmpen nu tilbage til de nordiske markeder med en trio af enheder: Galaxy Book S, Galaxy Book Flex samt Galaxy Book Ion.

”For syv år siden troede vi, ligesom mange andre, at tablets ville erstatte pc’er. Efterspørgslen på pc’er er dog fortsat, mens forbrugernes krav til kvalitet og mobilitet er steget. Derfor lancerer vi nu tre nye pc’er, som er både lette, kraftfulde og holdbare,” siger Fredrik Pantzar, chef for Connected Devices i Samsung i Norden.

De tre produktfamilier lander alle tre i den dyrere og mere avancerede ende af spektret og markerer sig blandt andet ved at byde på unikke funktioner som trådløs opladning, understøttelse af UFS- hukommelseskort samt Samsungs farve- og kontrastrige QLED-skærmteknologi akkompagneret af lyd signeret af AKG.

Fælles for de tre enheder er, at de vil satse på slanke og lette maskiner, hvor selv de største maskiner med 5,6 tommer skærm vejer 1,2 kilo eller mindre.

Ultraletvægteren: Galaxy Book S
Mindst og lettest blandt Samsungs nye maskiner er Galaxy Book S der byder et 13 tommers display i et kabinet der er under 12 millimeter tykt og vejer bkot 950 gram.

I motorrummet bydes der på en processor med mobilrødder fra Qualcomm, der råder over otte regnekerner og otte gb ram samt et 4G-modem.

Mobilprocessoren kan næppe måle sig med regulære pc-processorer når det gælder ydelse, men det giver omvendt et meget fordelagtigt strømforbrug: Galaxy Book S kan ifølge Samsung holde sig kørende i op til 25 timer.

Prisen debuterer ved 9.800 kroner for en model med 512 gb lagerplads.

Se også: Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger

Lette sværvægtere: Samsung Galaxy Book Ion
Efterlyser du mere råstyrke, tilbyder Samsung en bærbar duo i Galaxy Book Ion, der kommer med skærme i to størrelser: 13,3” og 15,6”. Særligt for skærmene her er en lysstyrke på op til 600 nits, hvilket gør dem tydelige selv udendørs i fuldt dagslys.

Begge maskiner er lavet af letvægtsmetallet magnesium, der gør at 13” varianten vejer under et kilo, mens 15,6” vejer blot 1,2 kilo.

Inde i maskinerne finder man quad-core i5 og i7 processorer fra Intel samt et batteri, der skulle sikre op til 22 timers drift mellem hver opladning. Enheden understøtter samtidig også omvendt opladning, så eksempelvis mobilen eller smart-uret kan lades op, når det lægges oven over computeren.

Priserne begynder ved 12.100 kroner for Galaxy Book Ion med 13” display og 15.100 kroner for Galaxy Book Ion med 15” skærm.

Læs også: Det her symbol skal du holde øje med næste gang du køber SD-kort

Den alsidige: Galaxy Book Flex
Mens Ion og S familierne satser på henholdsvis styrke og mobilitet, er Samsuung Galaxy Flex mere møntet på alsidighed.

Her bydes der på en maskine med touchskærm og 360 graders hængsel der kan bijobbe som tablet og tegneplade sammen med Samsungs S-pen.

Skærmen er ligesom i Ion-serien af QLED-typen og kommer i to størrelser: 13,3 og 15,6 tommer.

Priserne vil her debutere ved 15.500 kroner for den mindre variant med 10. generations Intel Core processor ombord.

Læs også: Her er forårets mest lovende computeremest debatterede artikler

Premium
Airtames medstifter og CEO Jonas Gyalokay stopper på posten: Indsætter CFO som ny direktør
Medstifter af Airtame, Jonas Gyalokay, stopper som topchef i selskabet. Han fortsætter i stedet som bestyrelsesformand, mens Airtames CFO bliver administrerende direktør. Få indblik i ledelsesrokaden her:
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.