Artikel top billede

Smalle kanter og levende QLED-farver vil kendetegne Samsungs nye laptop-kollektion.

Samsung gør comeback på det danske pc-marked: Lokker med disse tre lækre computere

Samsung er tilbage på den danske pc-scene efter syv års pause. Med sit comeback satses der på lækre premium-laptops.

Det er ikke nogen helt ukendt teknologi-kolos, der denne uge melder sin ankomst på den danske pc-scene.

Den sydkoreanske tech-gigant Samsung er i forvejen blandt landets førende producenter, når det gælder alt fra smartphones til fjernsyn og på sigt altså også bærbare pc’er.

Efter helt at have opgivet det europæiske pc-markedet i efteråret 2014, vender tech-kæmpen nu tilbage til de nordiske markeder med en trio af enheder: Galaxy Book S, Galaxy Book Flex samt Galaxy Book Ion.

”For syv år siden troede vi, ligesom mange andre, at tablets ville erstatte pc’er. Efterspørgslen på pc’er er dog fortsat, mens forbrugernes krav til kvalitet og mobilitet er steget. Derfor lancerer vi nu tre nye pc’er, som er både lette, kraftfulde og holdbare,” siger Fredrik Pantzar, chef for Connected Devices i Samsung i Norden.

De tre produktfamilier lander alle tre i den dyrere og mere avancerede ende af spektret og markerer sig blandt andet ved at byde på unikke funktioner som trådløs opladning, understøttelse af UFS- hukommelseskort samt Samsungs farve- og kontrastrige QLED-skærmteknologi akkompagneret af lyd signeret af AKG.

Fælles for de tre enheder er, at de vil satse på slanke og lette maskiner, hvor selv de største maskiner med 5,6 tommer skærm vejer 1,2 kilo eller mindre.

Ultraletvægteren: Galaxy Book S

Mindst og lettest blandt Samsungs nye maskiner er Galaxy Book S der byder et 13 tommers display i et kabinet der er under 12 millimeter tykt og vejer bkot 950 gram.

I motorrummet bydes der på en processor med mobilrødder fra Qualcomm, der råder over otte regnekerner og otte gb ram samt et 4G-modem.

Mobilprocessoren kan næppe måle sig med regulære pc-processorer når det gælder ydelse, men det giver omvendt et meget fordelagtigt strømforbrug: Galaxy Book S kan ifølge Samsung holde sig kørende i op til 25 timer.

Prisen debuterer ved 9.800 kroner for en model med 512 gb lagerplads.

Se også: Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger

Lette sværvægtere: Samsung Galaxy Book Ion

Efterlyser du mere råstyrke, tilbyder Samsung en bærbar duo i Galaxy Book Ion, der kommer med skærme i to størrelser: 13,3” og 15,6”. Særligt for skærmene her er en lysstyrke på op til 600 nits, hvilket gør dem tydelige selv udendørs i fuldt dagslys.

Begge maskiner er lavet af letvægtsmetallet magnesium, der gør at 13” varianten vejer under et kilo, mens 15,6” vejer blot 1,2 kilo.

Inde i maskinerne finder man quad-core i5 og i7 processorer fra Intel samt et batteri, der skulle sikre op til 22 timers drift mellem hver opladning. Enheden understøtter samtidig også omvendt opladning, så eksempelvis mobilen eller smart-uret kan lades op, når det lægges oven over computeren.

Priserne begynder ved 12.100 kroner for Galaxy Book Ion med 13” display og 15.100 kroner for Galaxy Book Ion med 15” skærm.

Læs også: Det her symbol skal du holde øje med næste gang du køber SD-kort

Den alsidige: Galaxy Book Flex

Mens Ion og S familierne satser på henholdsvis styrke og mobilitet, er Samsuung Galaxy Flex mere møntet på alsidighed.

Her bydes der på en maskine med touchskærm og 360 graders hængsel der kan bijobbe som tablet og tegneplade sammen med Samsungs S-pen.

Skærmen er ligesom i Ion-serien af QLED-typen og kommer i to størrelser: 13,3 og 15,6 tommer.

Priserne vil her debutere ved 15.500 kroner for den mindre variant med 10. generations Intel Core processor ombord.

Læs også: Her er forårets mest lovende computere