Artikel top billede

Morgen-briefing: Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen / Masser af spændende nyheder fra Apple / Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen. Masser af spændende nyheder fra Apple. Svenske Quickbutik åbner i Danmark. Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen. Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell. EG og Targit indgår partnerskab.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen

Norske Visma har under corona-krisen købt syv virksomheder, hvoraf de to er danske, fortæller divisionsdirektør Carsten Boje Møller til Børsen.

Det betyder, at selskabet nu ejer 14 virksomheder i Danmark, der tilsammen omsætter for halvanden milliarder kroner ud af den samlede koncerns samlede godt 10 milliarder kroner i omsætning.

Carsten Boje Nielsen siger til avisen, at Visma regner med at lande flere opkøb inden sommerferien.

“De sidste to år har vi købt cirka 20 virksomheder per år,” siger han.

Du kan læse mere om Visma i Danmark her: Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"

Masser af spændende nyheder fra Apple

Apple afviklede mandag aften dansk tid den årlige WWDC-præsentation, hvor topchef Tim Cook løftede sløret for en længere række nyheder og ændringer til ikke mindst iPhone.

Du vil blandt andet fremover alt afhængig af bilmærke kunne begynde at låse din bil op med din iPhone, ligesom der kommer ret store visuelle ændringer til den måde, som homeskærmen på din iPhone er indrettet på.

Journalist Jacob Ø. Wittorff fulgte med i præsentationen i aftes, og han sætter ændringerne ind i sammenhæng for dig i denne artikel: Få overblikket: Her er de 17 vigtigste software-nyheder fra Apples store udvikler-konference.

Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Den svenske e-handelsplatform Quickbutik åbner i Danmark efter pæn fremgang i Sverige, hvor selskabet siden åbningen i 2015 har fået 3.000 aktive webshops som kunder.

“Med sig tager Quickbutik den succesopskrift, de har fundet på det svenske marked. En enkel, kraftfuld og fleksibel platform,” meddeler selskabet.

Direktør og grundlægger Azddin Benberkan meddeler, at ‘ brugervenlighed og privatliv’ er vigtige faktorer for selskabet, hvis ‘mål er at hjælpe virksomheder med at opnå stor vækst, uanset hvilket land de opererer i. Dette ved at levere en komplet e-handelsplatform, der tilbyder funktioner som åbner mulighederne for netop dette,” som det hedder.

Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen

Tiden tilbragt online blev kraftigt forøget for de fleste under coronakrisen, viser nye målinger fra Ericsson ConsumerLab foretaget hos 11.500 forbrugere verden over.

“I gennemsnit steg vores daglige onlinetid i hjemmet via bredbånd med 2,5 time, mens opkobling via 4G-mobilnetværket steg med en time,” lyder det fra Ericsson.

Undersøgelsen viser samtidig, at mange forbrugere har taget e-læring, videotelefoni og lignende til sig under krisen.

“Brugen af uddannelsesapplikationer som for eksempel Google Classroom er steget med hele 282 procent, og ifølge tre ud af fire forældre har disse været afgørende for, at deres børn har kunne fortsætte deres skolegang hjemmefra,” lyder det fra Ericsson.

Du finder hele rapporten fra Ericsson her.

Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell

Det danske fintech-selskab Tricom er blevet solgt til norske Mercell, der for tiden investerer stort i Norden med det mål at udfordre de spillere på markedet for såkaldte source-to-pay-løsninger, som hidtil har været domineret af selskaber som SAP, Coupa, Basware, Visma, Oracle og Tradeshift.

Tricom - der blev grundlagt i 2011 og i dag har 25 medarbejdere - fortsætter som selvstændigt brand i Mercell-gruppen, der nu vil have selskabets løsninger rullet ud i hele Europa.

Tricom står bag en cloud-baseret platform til håntering af indkøb, kontrakthåndtering, logistik, fakturagodkendelse, analyse og optimeringsværktøjer-

Selskabets løsninger håndterer i dag handelstransaktioner for 100 milliarder kroner, og det er målet, at dette tal skal blive væsentligt større.

EG og Targit indgår partnerskab

EG og Targit indgår strategisk partnerskab og smelter nu Targits BI-løsning Decision Suite sammen med EG’s Clinea-løsning, der henvender sig til danske lægehuse og specialklinikker.

“Det gør det med ét muligt for læger og det øvrige personale på en klinik at dykke ned i klinikkens data. På den måde kan klinikkens læger danne sig et langt mere detaljeret billede af deres patienter,” lyder det fra de to selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.