Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen / Masser af spændende nyheder fra Apple / Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen. Masser af spændende nyheder fra Apple. Svenske Quickbutik åbner i Danmark. Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen. Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell. EG og Targit indgår partnerskab.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen

Norske Visma har under corona-krisen købt syv virksomheder, hvoraf de to er danske, fortæller divisionsdirektør Carsten Boje Møller til Børsen.

Det betyder, at selskabet nu ejer 14 virksomheder i Danmark, der tilsammen omsætter for halvanden milliarder kroner ud af den samlede koncerns samlede godt 10 milliarder kroner i omsætning.

Carsten Boje Nielsen siger til avisen, at Visma regner med at lande flere opkøb inden sommerferien.

“De sidste to år har vi købt cirka 20 virksomheder per år,” siger han.

Du kan læse mere om Visma i Danmark her: Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"

Masser af spændende nyheder fra Apple

Apple afviklede mandag aften dansk tid den årlige WWDC-præsentation, hvor topchef Tim Cook løftede sløret for en længere række nyheder og ændringer til ikke mindst iPhone.

Du vil blandt andet fremover alt afhængig af bilmærke kunne begynde at låse din bil op med din iPhone, ligesom der kommer ret store visuelle ændringer til den måde, som homeskærmen på din iPhone er indrettet på.

Journalist Jacob Ø. Wittorff fulgte med i præsentationen i aftes, og han sætter ændringerne ind i sammenhæng for dig i denne artikel: Få overblikket: Her er de 17 vigtigste software-nyheder fra Apples store udvikler-konference.

Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Den svenske e-handelsplatform Quickbutik åbner i Danmark efter pæn fremgang i Sverige, hvor selskabet siden åbningen i 2015 har fået 3.000 aktive webshops som kunder.

“Med sig tager Quickbutik den succesopskrift, de har fundet på det svenske marked. En enkel, kraftfuld og fleksibel platform,” meddeler selskabet.

Direktør og grundlægger Azddin Benberkan meddeler, at ‘ brugervenlighed og privatliv’ er vigtige faktorer for selskabet, hvis ‘mål er at hjælpe virksomheder med at opnå stor vækst, uanset hvilket land de opererer i. Dette ved at levere en komplet e-handelsplatform, der tilbyder funktioner som åbner mulighederne for netop dette,” som det hedder.

Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen

Tiden tilbragt online blev kraftigt forøget for de fleste under coronakrisen, viser nye målinger fra Ericsson ConsumerLab foretaget hos 11.500 forbrugere verden over.

“I gennemsnit steg vores daglige onlinetid i hjemmet via bredbånd med 2,5 time, mens opkobling via 4G-mobilnetværket steg med en time,” lyder det fra Ericsson.

Undersøgelsen viser samtidig, at mange forbrugere har taget e-læring, videotelefoni og lignende til sig under krisen.

“Brugen af uddannelsesapplikationer som for eksempel Google Classroom er steget med hele 282 procent, og ifølge tre ud af fire forældre har disse været afgørende for, at deres børn har kunne fortsætte deres skolegang hjemmefra,” lyder det fra Ericsson.

Du finder hele rapporten fra Ericsson her.

Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell

Det danske fintech-selskab Tricom er blevet solgt til norske Mercell, der for tiden investerer stort i Norden med det mål at udfordre de spillere på markedet for såkaldte source-to-pay-løsninger, som hidtil har været domineret af selskaber som SAP, Coupa, Basware, Visma, Oracle og Tradeshift.

Tricom - der blev grundlagt i 2011 og i dag har 25 medarbejdere - fortsætter som selvstændigt brand i Mercell-gruppen, der nu vil have selskabets løsninger rullet ud i hele Europa.

Tricom står bag en cloud-baseret platform til håntering af indkøb, kontrakthåndtering, logistik, fakturagodkendelse, analyse og optimeringsværktøjer-

Selskabets løsninger håndterer i dag handelstransaktioner for 100 milliarder kroner, og det er målet, at dette tal skal blive væsentligt større.

EG og Targit indgår partnerskab

EG og Targit indgår strategisk partnerskab og smelter nu Targits BI-løsning Decision Suite sammen med EG’s Clinea-løsning, der henvender sig til danske lægehuse og specialklinikker.

“Det gør det med ét muligt for læger og det øvrige personale på en klinik at dykke ned i klinikkens data. På den måde kan klinikkens læger danne sig et langt mere detaljeret billede af deres patienter,” lyder det fra de to selskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere