Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen / Masser af spændende nyheder fra Apple / Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen. Masser af spændende nyheder fra Apple. Svenske Quickbutik åbner i Danmark. Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen. Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell. EG og Targit indgår partnerskab.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

Visma har købt syv virksomheder under corona-krisen

Norske Visma har under corona-krisen købt syv virksomheder, hvoraf de to er danske, fortæller divisionsdirektør Carsten Boje Møller til Børsen.

Det betyder, at selskabet nu ejer 14 virksomheder i Danmark, der tilsammen omsætter for halvanden milliarder kroner ud af den samlede koncerns samlede godt 10 milliarder kroner i omsætning.

Carsten Boje Nielsen siger til avisen, at Visma regner med at lande flere opkøb inden sommerferien.

“De sidste to år har vi købt cirka 20 virksomheder per år,” siger han.

Du kan læse mere om Visma i Danmark her: Visma e-conomic fortsætter vækstridt trods coronakrise: "Vi kommer i hvert fald til at vokse sammenlignet med 2019"

Masser af spændende nyheder fra Apple

Apple afviklede mandag aften dansk tid den årlige WWDC-præsentation, hvor topchef Tim Cook løftede sløret for en længere række nyheder og ændringer til ikke mindst iPhone.

Du vil blandt andet fremover alt afhængig af bilmærke kunne begynde at låse din bil op med din iPhone, ligesom der kommer ret store visuelle ændringer til den måde, som homeskærmen på din iPhone er indrettet på.

Journalist Jacob Ø. Wittorff fulgte med i præsentationen i aftes, og han sætter ændringerne ind i sammenhæng for dig i denne artikel: Få overblikket: Her er de 17 vigtigste software-nyheder fra Apples store udvikler-konference.

Svenske Quickbutik åbner i Danmark

Den svenske e-handelsplatform Quickbutik åbner i Danmark efter pæn fremgang i Sverige, hvor selskabet siden åbningen i 2015 har fået 3.000 aktive webshops som kunder.

“Med sig tager Quickbutik den succesopskrift, de har fundet på det svenske marked. En enkel, kraftfuld og fleksibel platform,” meddeler selskabet.

Direktør og grundlægger Azddin Benberkan meddeler, at ‘ brugervenlighed og privatliv’ er vigtige faktorer for selskabet, hvis ‘mål er at hjælpe virksomheder med at opnå stor vækst, uanset hvilket land de opererer i. Dette ved at levere en komplet e-handelsplatform, der tilbyder funktioner som åbner mulighederne for netop dette,” som det hedder.

Onlinebrug voksede med 3,5 timer under coronakrisen

Tiden tilbragt online blev kraftigt forøget for de fleste under coronakrisen, viser nye målinger fra Ericsson ConsumerLab foretaget hos 11.500 forbrugere verden over.

“I gennemsnit steg vores daglige onlinetid i hjemmet via bredbånd med 2,5 time, mens opkobling via 4G-mobilnetværket steg med en time,” lyder det fra Ericsson.

Undersøgelsen viser samtidig, at mange forbrugere har taget e-læring, videotelefoni og lignende til sig under krisen.

“Brugen af uddannelsesapplikationer som for eksempel Google Classroom er steget med hele 282 procent, og ifølge tre ud af fire forældre har disse været afgørende for, at deres børn har kunne fortsætte deres skolegang hjemmefra,” lyder det fra Ericsson.

Du finder hele rapporten fra Ericsson her.

Det danske fintech-selskab Tricom solgt til Mercell

Det danske fintech-selskab Tricom er blevet solgt til norske Mercell, der for tiden investerer stort i Norden med det mål at udfordre de spillere på markedet for såkaldte source-to-pay-løsninger, som hidtil har været domineret af selskaber som SAP, Coupa, Basware, Visma, Oracle og Tradeshift.

Tricom - der blev grundlagt i 2011 og i dag har 25 medarbejdere - fortsætter som selvstændigt brand i Mercell-gruppen, der nu vil have selskabets løsninger rullet ud i hele Europa.

Tricom står bag en cloud-baseret platform til håntering af indkøb, kontrakthåndtering, logistik, fakturagodkendelse, analyse og optimeringsværktøjer-

Selskabets løsninger håndterer i dag handelstransaktioner for 100 milliarder kroner, og det er målet, at dette tal skal blive væsentligt større.

EG og Targit indgår partnerskab

EG og Targit indgår strategisk partnerskab og smelter nu Targits BI-løsning Decision Suite sammen med EG’s Clinea-løsning, der henvender sig til danske lægehuse og specialklinikker.

“Det gør det med ét muligt for læger og det øvrige personale på en klinik at dykke ned i klinikkens data. På den måde kan klinikkens læger danne sig et langt mere detaljeret billede af deres patienter,” lyder det fra de to selskaber.
IT-JOB

AURA A/S

Data Engineer

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Center for Support og Proces i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere