Artikel top billede

Programmeringsfejl hos politiet sender forkerte bøder til mere end 1.000 bilister

En programmeringsfejl i politiets it-system ATK-sagsbehandlingssystemet betyder, at 1.400 bilister har fået tilsendt en for høj bøde for at køre for stærkt. "Det er en beklagelig og ærgerlig fejl," lyder det fra Rigspolitiet

En teknisk it-fejl hos Rigspolitiet har betydet, at omkring 1.400 har modtaget en for høj bøde fra politiet.

Bilisterne har uretmæssigt fået en tillægsbøde på 1.000 kr. på almindelige motorvejsstrækninger og 2.000 kr. på motorvejsstrækninger med vejarbejde, skriver Rigspolitiet.

Det skyldes en programmeringsfejl i sagsbehandlingssystemet ATKS, som bliver håndteret af en ekstern leverandør.

"Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde. Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den," siger politidirektør i Rigspolitiet, Lene Frank, i en pressemeddelelse.

Læs også: Politiet får tusindvis af anmeldelser om it-kriminalitet i nyt center: Sådan fordeler sagerne sig

Politiet understreger at fejlen er rettet, og bilisterne får derfor fjernet den ekstra tilægsbøde.

"Alle berørte bilister får et brev fra politiet i de kommende uger, hvor vi forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig, men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur," fortsætter Lene Frank.

Rigspolitiet har nu nedsat en arbejdsgruppe af sagbehandlere, der skal gennemgå samtilige sager for at sikre sig, at der ikke sker yderligere fejl.

"Politiets Administrative Center (PAC) forventer, at sagerne er færdigbehandlet senest medio juli 2020 med undtagelse af de sager, som er afgjort med dom. Disse sager vil blive forelagt for den regionale statsadvokat med henblik på anke," skriver Rigspolitiet i meddelelsen.

Læs også: 11 anholdt for NemID-svindel i stor landsdækkende politiaktion