Programmeringsfejl hos politiet sender forkerte bøder til mere end 1.000 bilister

En programmeringsfejl i politiets it-system ATK-sagsbehandlingssystemet betyder, at 1.400 bilister har fået tilsendt en for høj bøde for at køre for stærkt. "Det er en beklagelig og ærgerlig fejl," lyder det fra Rigspolitiet

En teknisk it-fejl hos Rigspolitiet har betydet, at omkring 1.400 har modtaget en for høj bøde fra politiet.

Bilisterne har uretmæssigt fået en tillægsbøde på 1.000 kr. på almindelige motorvejsstrækninger og 2.000 kr. på motorvejsstrækninger med vejarbejde, skriver Rigspolitiet.

Det skyldes en programmeringsfejl i sagsbehandlingssystemet ATKS, som bliver håndteret af en ekstern leverandør.

"Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde. Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den," siger politidirektør i Rigspolitiet, Lene Frank, i en pressemeddelelse.

Læs også: Politiet får tusindvis af anmeldelser om it-kriminalitet i nyt center: Sådan fordeler sagerne sig

Politiet understreger at fejlen er rettet, og bilisterne får derfor fjernet den ekstra tilægsbøde.

"Alle berørte bilister får et brev fra politiet i de kommende uger, hvor vi forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig, men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur," fortsætter Lene Frank.

Rigspolitiet har nu nedsat en arbejdsgruppe af sagbehandlere, der skal gennemgå samtilige sager for at sikre sig, at der ikke sker yderligere fejl.

"Politiets Administrative Center (PAC) forventer, at sagerne er færdigbehandlet senest medio juli 2020 med undtagelse af de sager, som er afgjort med dom. Disse sager vil blive forelagt for den regionale statsadvokat med henblik på anke," skriver Rigspolitiet i meddelelsen.

Læs også: 11 anholdt for NemID-svindel i stor landsdækkende politiaktionPremium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.