Programmeringsfejl hos politiet sender forkerte bøder til mere end 1.000 bilister

En programmeringsfejl i politiets it-system ATK-sagsbehandlingssystemet betyder, at 1.400 bilister har fået tilsendt en for høj bøde for at køre for stærkt. "Det er en beklagelig og ærgerlig fejl," lyder det fra Rigspolitiet

En teknisk it-fejl hos Rigspolitiet har betydet, at omkring 1.400 har modtaget en for høj bøde fra politiet.

Bilisterne har uretmæssigt fået en tillægsbøde på 1.000 kr. på almindelige motorvejsstrækninger og 2.000 kr. på motorvejsstrækninger med vejarbejde, skriver Rigspolitiet.

Det skyldes en programmeringsfejl i sagsbehandlingssystemet ATKS, som bliver håndteret af en ekstern leverandør.

"Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde. Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den," siger politidirektør i Rigspolitiet, Lene Frank, i en pressemeddelelse.

Læs også: Politiet får tusindvis af anmeldelser om it-kriminalitet i nyt center: Sådan fordeler sagerne sig

Politiet understreger at fejlen er rettet, og bilisterne får derfor fjernet den ekstra tilægsbøde.

"Alle berørte bilister får et brev fra politiet i de kommende uger, hvor vi forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig, men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur," fortsætter Lene Frank.

Rigspolitiet har nu nedsat en arbejdsgruppe af sagbehandlere, der skal gennemgå samtilige sager for at sikre sig, at der ikke sker yderligere fejl.

"Politiets Administrative Center (PAC) forventer, at sagerne er færdigbehandlet senest medio juli 2020 med undtagelse af de sager, som er afgjort med dom. Disse sager vil blive forelagt for den regionale statsadvokat med henblik på anke," skriver Rigspolitiet i meddelelsen.

Læs også: 11 anholdt for NemID-svindel i stor landsdækkende politiaktionPremium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.