(Foto: Dan Jensen)

Intel fyrer kæmpe-profil efter måneders forsinkelse af vital teknologi

Efter katastrofal forsinkelse af kommende teknologi fyrer Intel med omgående virkning med sin øverste teknologi-chef, der i flere år har været regnet for at være selskabets næstkommanderende

Intel fyrer med omgående virkning sin øverste teknologidirektør, CEO (chief engineering officer, red), Murthy Renduchintala, der ellers har været anset som selskabets næstkommanderende efter topchef Bob Swan.

Han fratræder om under en uge, nemlig 3. august, meddeler selskabet.

Fyringen kommer som en direkte konsekvens af den markante forsinkelse, der har ramt opbygningen af Intels kommende produktions-faciliteter til støbning af chip med 7nm-teknologi.

Det kan du læse mere om her: Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Murthy Renduchintala - der tidligere har haft en lang karriere i Qualcomm - har siden 2016 været chef for stort set al hardware i Intel som direktør for divisionen med navnet Technology, Systems Architecture and Client Group.

Denne gruppe bliver nu delt op i fem divisioner med hver sin chef, der hver især vil referere direkte til koncernchef Bob Swan.

De fem divisioner kommer hver især til at fokusere på henholdsvis teknologi-udvikling, produktion, design, arkitektur og supply chain.

Murthy Renduchintala kom til Intel i 2015 som en del af et slags generationsskifte, hvor Intel hyrede en lang række profiler fra andre selskaber efter en lang årrække, hvor Intel gjorde en dyd ud af at uddanne og udvikle sine egne talenter.

Murthy Renduchintala fik blandt andet ansvaret for at udvikle Intels proces-teknologi, der tidligere kæmpede i årevis med forsinkelser af den nuværende 10nm-støbeproces.

Intel har nu indsat veteranen Ann Kelleher - der har været i Intel i 24 år - som ansvarlig for udviklingen af 7nm og 5nm-støbeteknologierne.mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.