Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel fyrer kæmpe-profil efter måneders forsinkelse af vital teknologi

Efter katastrofal forsinkelse af kommende teknologi fyrer Intel med omgående virkning med sin øverste teknologi-chef, der i flere år har været regnet for at være selskabets næstkommanderende

Intel fyrer med omgående virkning sin øverste teknologidirektør, CEO (chief engineering officer, red), Murthy Renduchintala, der ellers har været anset som selskabets næstkommanderende efter topchef Bob Swan.

Han fratræder om under en uge, nemlig 3. august, meddeler selskabet.

Fyringen kommer som en direkte konsekvens af den markante forsinkelse, der har ramt opbygningen af Intels kommende produktions-faciliteter til støbning af chip med 7nm-teknologi.

Det kan du læse mere om her: Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Murthy Renduchintala - der tidligere har haft en lang karriere i Qualcomm - har siden 2016 været chef for stort set al hardware i Intel som direktør for divisionen med navnet Technology, Systems Architecture and Client Group.

Denne gruppe bliver nu delt op i fem divisioner med hver sin chef, der hver især vil referere direkte til koncernchef Bob Swan.

De fem divisioner kommer hver især til at fokusere på henholdsvis teknologi-udvikling, produktion, design, arkitektur og supply chain.

Murthy Renduchintala kom til Intel i 2015 som en del af et slags generationsskifte, hvor Intel hyrede en lang række profiler fra andre selskaber efter en lang årrække, hvor Intel gjorde en dyd ud af at uddanne og udvikle sine egne talenter.

Murthy Renduchintala fik blandt andet ansvaret for at udvikle Intels proces-teknologi, der tidligere kæmpede i årevis med forsinkelser af den nuværende 10nm-støbeproces.

Intel har nu indsat veteranen Ann Kelleher - der har været i Intel i 24 år - som ansvarlig for udviklingen af 7nm og 5nm-støbeteknologierne.