It-system bag ejendomsvurdering udsættes for sjette gang siden 2013

Det store it-projekt bag de nye ejendomsvurderinger udskudt igen. Det er nu sjette gang siden 2013.

De nye ejendomsvurderinger bliver udskudt igen - det er sjette gang siden 2013.

Det skriver Politiken.

Udskydelsen sker efter, at den ansvarlige direktør Andreas Berggreen, der er øverste chef for skatteforvaltningens it-division, pludselig stoppede i går 31. august.

Det kan du læse mere om her: Andreas Berggreen stopper pludselig som øverste chef for skatteforvaltningens it-division

De nye vurderinger skulle sendes ud i landet fra dette efterår og ind i 2021, men it-systemet forventes først klart til sommeren 2021.

Udskydelsen af de nye ejendomsvurderinger, som omfatter 1,7 millioner ejendomme, har fået skatteminister Morten Bødskov (S) til at indkalde skatteordførerne fra de partier, der står bag aftalen, til orientering.

Regeringen vil tilføre flere midler til det danske skattevæsen for at styrke tilliden.

I finansloven for 2021 har regeringen afsat en milliard kroner yderligere til skattevæsenet. Dermed lyder den samlede bevilling på 10,5 milliarder kroner i 2021.

Samtidig melder regeringen, at den vil stramme styringen af store it-projekter.

"Samtidig med tilførslen af ressourcer lægger regeringen afgørende vægt på at stramme styringen af de meget komplekse it-udviklingsprojekter, som har stor betydning for borgere og virksomheder," skriver ministeriet.

Læs mere om det her: Regeringen øger kontrollen med it-projekter i Skatteministeriet: Klar med en milliard kroner til skattevæsenetPremium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.