Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

It-system bag ejendomsvurdering udsættes for sjette gang siden 2013

Det store it-projekt bag de nye ejendomsvurderinger udskudt igen. Det er nu sjette gang siden 2013.

De nye ejendomsvurderinger bliver udskudt igen - det er sjette gang siden 2013.

Det skriver Politiken.

Udskydelsen sker efter, at den ansvarlige direktør Andreas Berggreen, der er øverste chef for skatteforvaltningens it-division, pludselig stoppede i går 31. august.

Det kan du læse mere om her: Andreas Berggreen stopper pludselig som øverste chef for skatteforvaltningens it-division

De nye vurderinger skulle sendes ud i landet fra dette efterår og ind i 2021, men it-systemet forventes først klart til sommeren 2021.

Udskydelsen af de nye ejendomsvurderinger, som omfatter 1,7 millioner ejendomme, har fået skatteminister Morten Bødskov (S) til at indkalde skatteordførerne fra de partier, der står bag aftalen, til orientering.

Regeringen vil tilføre flere midler til det danske skattevæsen for at styrke tilliden.

I finansloven for 2021 har regeringen afsat en milliard kroner yderligere til skattevæsenet. Dermed lyder den samlede bevilling på 10,5 milliarder kroner i 2021.

Samtidig melder regeringen, at den vil stramme styringen af store it-projekter.

"Samtidig med tilførslen af ressourcer lægger regeringen afgørende vægt på at stramme styringen af de meget komplekse it-udviklingsprojekter, som har stor betydning for borgere og virksomheder," skriver ministeriet.

Læs mere om det her: Regeringen øger kontrollen med it-projekter i Skatteministeriet: Klar med en milliard kroner til skattevæsenet