Artikel top billede

KL vil sætte 'benhårdt' ind mod hackere efter angreb på bibliotekers computere - men vil ikke fortælle hvordan

KL vil sætte ind mod hackere, der med smarte metoder har fået fingrene i danskernes cpr-numre på offentligt tilgængelige computere. "Vi sætter benhårdt ind med en række målrettede initiativer," lyder det fra KL.

Hackere har fået adgang til en række danskeres CPR-numre via offentligt tilgængelige computere på biblioteker og i kommunernes borgerservice-centre.

Sådan lyder det fra KL, der i en udsendt meddelelse betegner hackernes fremgangsmåde som et ‘avanceret it-angreb.’

KL fortæller ikke, hvad angrebet i sig selv går ud på.

Men fornylig kom det frem, at Digitaliseringsstyrelsen skulle mødes med KL med henblik på at lukke et sikkerhedshul i NemID, der gjorde, at hackere via keyloggere kunne kopiere NemID-koderne fra brugere, der loggede på på eksempelvis bibliotekers computere.

Det kan du læse mere om her: Digitaliseringsstyrelsen skal i gang med at lukke sikkerheds-hul i NemID.

KL vil nu sætte ind med en række tiltag, der sigter efter at lukke hullerne.

“Det er et organiseret angreb, hvilket gør det utroligt svært at dæmme op for som offentlig myndighed. Derfor sætter vi benhårdt ind med en række målrettede initiativer, så kommunerne kan få lukket de huller, der måtte være i sikkerheden.” siger KL-direktør Christian Harsløf.

KL vil dog ikke fortælle, hvad der kommer til at ske.

“Men vi gør alt, hvad vi kan, så borgerne trygt kan bruge de computere, som er til rådighed på bibliotekerne,” meddeler Christian Harsløf.

Du kan læse hele meddelelsen fra KL her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere