Morgen-briefing: Dommer udsætter Trumps WeChat-forbud / Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb / Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol

Dommer sætter stopper for Trumps WeChat-forbud. Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb. Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol. Twitter skruer op for sikkerheden forud for præsidentvalg i USA.

Godmorgen og velkommen.

Her kommer mandagens tidlige nyhedsmix, der denne uge leveres og kurateres af Rasmus Ferdinand Ginman.

I dagens udgave skal vi blandt andet se på en mellemtid i det storpolitiske drama mellem USA og Kina, hvor præsident Trumps forbud mod WeChat-appen er kommet i retslig modvind.

Til de mere gadget-interesserede, så siger Nintendo farvel til en ikonisk spillekonsol.

Rigtig god læselyst.

Dommer udsætter Trumps WeChat-forbud
Præsident Donald Trump ønskede en udelukkelse af den kinsiske Wechat-app i USA.

Men sådan gik det ikke. En amerikansk dommer vurderede søndag, at en udelukkelse kunne være i strid med den amerikanske konsitution, hvorfor et forbud midlertidigt er blevet afvist.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidentens plan gik på, at fra søndag 20. september skulle Apples App Store og Google Play fjerne WeChat fra platformene.

WeChat, der er en kinesisk alt-i-en-app, benyttes af omkring 19 millioner brugere i USA.

Dommeren kom på banen søndag efter en gruppe af brugere havde rejst sag mod forbuddet.

Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb
Den svenske tele- og netværksgigant Ericsson har været på opkøbstogt i USA.

Det har ført til købet af amerikanske Cradlepoint med en pris på 1,1 milliarder dollar - eller hvad der svarer til 6,9 milliarder kroner.

Det oplyser Ericsson i en pressemeddelelse.

Cradlepoint specialiserer sig inden for trådløse Edge WAN-løsninger.

Opkøbet sker for at styrke Ericssons position inden for det voksende 5G-marked, skriver selskabet. Selskabet komplimenterer Ericssons eksisterende 5G-portefølje, hvilket inkluderer dedikerede netværk og en global IoT-platform, fremgår det af meddelelse.

Handlen forventes at afsluttes i årets fjerde kvartal. Cradlepoint

Cradlepoint havde i 2019 et salg på cirka 135 mio. dollar, noteres det.

Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol
Nintendo siger nu farvel til en yderst populær håndholdt spillekonsol.

Gennem næsten 10 år har japanske Nintendo produceret Nintendo 3DS, men det er nu et afsluttet kapitel, oplyser selskabet.

Det skriver BBC.

På ni og et halv år har Nintendo solgt 76 millioner af konsollerne, der fik sit gennembrud med en teknologi, der kunne give brugeren en oplevelse af at se 3D-billeder på skærmen uden at have de velkendte 3D-briller på, som man kender det fra biograger.

Nintendo 3DS opnåede ikke popularitet umiddelbart efter lanceringen, men senere fik konsollen en helt speciel status, lyderer det.

Twitter skruer op for sikkerheden forud for præsidentvalg i USA
Det sociale medie Twitter skruer nu op for sikkerheden før det amerikanske præsidentvalg går ind i de afsluttende faser.

Det skriver Business Insider.

Twitter har ved de seneste præsidentvalg været en politisk slagmark, men nu skal sikkerheden sikres, så konti ikke hackes, udnyttes eller manipuleres.

Det sociale medie vil nu kræve, at forskellige brugergrupper laver sværere kodeord, bekræfter konti med telefonnummer eller mail, så kodeordene kan nulstilles. Derudover lyder opforringen til at bruge to-faktor-autentifikation, for at forhindre hacking.

Kravene rettes primært mod "højt profilerede konti", som myndighedspersoner, nyhedsmedier, politikere og kandidater. Hertil kommer yderligere en række tiltag for at styrke sikkerheden hos denne gruppe, frmegår det.
Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.