Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dommer udsætter Trumps WeChat-forbud / Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb / Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol

Dommer sætter stopper for Trumps WeChat-forbud. Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb. Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol. Twitter skruer op for sikkerheden forud for præsidentvalg i USA.

Godmorgen og velkommen.

Her kommer mandagens tidlige nyhedsmix, der denne uge leveres og kurateres af Rasmus Ferdinand Ginman.

I dagens udgave skal vi blandt andet se på en mellemtid i det storpolitiske drama mellem USA og Kina, hvor præsident Trumps forbud mod WeChat-appen er kommet i retslig modvind.

Til de mere gadget-interesserede, så siger Nintendo farvel til en ikonisk spillekonsol.

Rigtig god læselyst.

Dommer udsætter Trumps WeChat-forbud

Præsident Donald Trump ønskede en udelukkelse af den kinsiske Wechat-app i USA.

Men sådan gik det ikke. En amerikansk dommer vurderede søndag, at en udelukkelse kunne være i strid med den amerikanske konsitution, hvorfor et forbud midlertidigt er blevet afvist.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidentens plan gik på, at fra søndag 20. september skulle Apples App Store og Google Play fjerne WeChat fra platformene.

WeChat, der er en kinesisk alt-i-en-app, benyttes af omkring 19 millioner brugere i USA.

Dommeren kom på banen søndag efter en gruppe af brugere havde rejst sag mod forbuddet.

Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb

Den svenske tele- og netværksgigant Ericsson har været på opkøbstogt i USA.

Det har ført til købet af amerikanske Cradlepoint med en pris på 1,1 milliarder dollar - eller hvad der svarer til 6,9 milliarder kroner.

Det oplyser Ericsson i en pressemeddelelse.

Cradlepoint specialiserer sig inden for trådløse Edge WAN-løsninger.

Opkøbet sker for at styrke Ericssons position inden for det voksende 5G-marked, skriver selskabet. Selskabet komplimenterer Ericssons eksisterende 5G-portefølje, hvilket inkluderer dedikerede netværk og en global IoT-platform, fremgår det af meddelelse.

Handlen forventes at afsluttes i årets fjerde kvartal. Cradlepoint

Cradlepoint havde i 2019 et salg på cirka 135 mio. dollar, noteres det.

Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol

Nintendo siger nu farvel til en yderst populær håndholdt spillekonsol.

Gennem næsten 10 år har japanske Nintendo produceret Nintendo 3DS, men det er nu et afsluttet kapitel, oplyser selskabet.

Det skriver BBC.

På ni og et halv år har Nintendo solgt 76 millioner af konsollerne, der fik sit gennembrud med en teknologi, der kunne give brugeren en oplevelse af at se 3D-billeder på skærmen uden at have de velkendte 3D-briller på, som man kender det fra biograger.

Nintendo 3DS opnåede ikke popularitet umiddelbart efter lanceringen, men senere fik konsollen en helt speciel status, lyderer det.

Twitter skruer op for sikkerheden forud for præsidentvalg i USA

Det sociale medie Twitter skruer nu op for sikkerheden før det amerikanske præsidentvalg går ind i de afsluttende faser.

Det skriver Business Insider.

Twitter har ved de seneste præsidentvalg været en politisk slagmark, men nu skal sikkerheden sikres, så konti ikke hackes, udnyttes eller manipuleres.

Det sociale medie vil nu kræve, at forskellige brugergrupper laver sværere kodeord, bekræfter konti med telefonnummer eller mail, så kodeordene kan nulstilles. Derudover lyder opforringen til at bruge to-faktor-autentifikation, for at forhindre hacking.

Kravene rettes primært mod "højt profilerede konti", som myndighedspersoner, nyhedsmedier, politikere og kandidater. Hertil kommer yderligere en række tiltag for at styrke sikkerheden hos denne gruppe, frmegår det.