Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i DXC-platform: Op mod 13.000 elever kunne søge hinandens CPR-numre frem

Skoleelever har kunne søge hinandens CPR-numre frem gennem DXC's studieplatform Ludus. DXC har rettet op på problemet og beklager samtidig.

En række elever fra teknisk gymnasium i Randers opdagede, at de gennem studieplatformen Ludus kunne finde samtlige CPR-numre på skolens elever.

Det er DXC, der står bag Ludus, hvor en fejl har forårsaget, at elever på mindst seks uddannelser med tilsammen 13.000 elever har haft denne adgang til hinandens CPR-numre.

Det skriver ITWatch.

Potentielt kan flere skoler være ramt af sikkerhedsbristen, men indtil videre er det seks skoler, der har sendt en anmeldelse til Datatilsynet.

DXC har ikke ønsket at stille op til interview med mediet, men selskabet oplyser, at fejlen er rettet.

"Vi har gennemført en dybdegående analyse, hvor problemstillingen er identificeret og løst samt sikret at samme problemstilling ikke kan opstå igen. Vi har ikke nogen indikationer på at sensitiv persondata er blevet kompromitteret eller misbrugt," skriver virksomheden i en mail til ITWatch.
På studieplatformen Ludus kan elever kommunikere med hinanden via en besked funktion. Det var i denne funktion, at CPR-numrene kunne søges frem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere