Apple-topchef kan sikre sig lønbonus på over 700 millioner kroner

Øverste chef for Apple, Tim Cook, står til en klækkelig lønbonus efter at have fået stillet intet mindre end en million aktier i udsigt frem mod 2025.

Tim Cook står til at modtage mere end én million Apple-aktier, hvis selskabet fortsat klarer sig godt de kommende år.

Med den nuværende aktiekurs betyder det, at Cook står til modtage aktier til en værdi af 114 millioner dollar.

Det svarer til knap 725 millioner danske kroner, skriver erhvervsmediet CNBC.

Aktieposten svarer til det Tim Cook modtog i 2011, efter han var tiltrådt som CEO for Apple. Her modtog topchefen også omkring én million aktier i det amerikanske it-selskab.

Læs også: Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Aktierne er delt op i flere portioner. Eksempelvis får Tim Cook 333.987 af aktierne i 2023, hvis han lever op til en række mål for selskabet. Senere på samme år kan han igen modtage samme antal aktier.

Den store aktiebonus skal ses i lyset af de resultater, som Tim Cook har leveret siden han tiltrådte som topchef, fortæller bestyrelsesformand for Apple.

"Tim (Cook, red.) har bidraget med usammenlignelig innovation og fokus i sin rolle som CEO og har demostreret, hvad det betyder at være en leder med værdier og integritet," lyder det fra bestyrelsesformanden.

"For første gang i næsten et årti tildeler vi Tim en ny aktiebevilling der anerkender hans enestående lederskab og optimisme for Apples fremtid."

Læs også: Elon Musk får adgang til milliardbonus efter ny milepæl for Tesla
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.