Artikel top billede

Apple-topchef kan sikre sig lønbonus på over 700 millioner kroner

Øverste chef for Apple, Tim Cook, står til en klækkelig lønbonus efter at have fået stillet intet mindre end en million aktier i udsigt frem mod 2025.

Tim Cook står til at modtage mere end én million Apple-aktier, hvis selskabet fortsat klarer sig godt de kommende år.

Med den nuværende aktiekurs betyder det, at Cook står til modtage aktier til en værdi af 114 millioner dollar.

Det svarer til knap 725 millioner danske kroner, skriver erhvervsmediet CNBC.

Aktieposten svarer til det Tim Cook modtog i 2011, efter han var tiltrådt som CEO for Apple. Her modtog topchefen også omkring én million aktier i det amerikanske it-selskab.

Læs også: Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Aktierne er delt op i flere portioner. Eksempelvis får Tim Cook 333.987 af aktierne i 2023, hvis han lever op til en række mål for selskabet. Senere på samme år kan han igen modtage samme antal aktier.

Den store aktiebonus skal ses i lyset af de resultater, som Tim Cook har leveret siden han tiltrådte som topchef, fortæller bestyrelsesformand for Apple.

"Tim (Cook, red.) har bidraget med usammenlignelig innovation og fokus i sin rolle som CEO og har demostreret, hvad det betyder at være en leder med værdier og integritet," lyder det fra bestyrelsesformanden.

"For første gang i næsten et årti tildeler vi Tim en ny aktiebevilling der anerkender hans enestående lederskab og optimisme for Apples fremtid."

Læs også: Elon Musk får adgang til milliardbonus efter ny milepæl for Tesla
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere