Ugen i tech: Endnu et kinesisk bilmærke sender elbiler til Danmark / Huawei sætter dato på sin næste mobilstjerne / Dette fly vil sætte gang i supersonisk transport

Ugen i tech: Endnu et kinesisk bilmærke sender elbiler til Danmark / Huawei sætter dato på sin næste mobilstjerne / Dette fly vil sætte gang i supersonisk transport

Kinesiske biler er en sjældenhed på de danske vej, men det skorter af den grund ikke med nye kinesiske bilmærker, der vil forsøge sig på det danske marked.

Første kom bilproducenten MG til efterfulgt af varevogns-producenten Maxus, som begge byder ind med elektriske modeller.

Næste håbefulde kinesiske producent bliver Aiways, som ifølge Motormagasinet vil introducere sin første bil i Danmark inden udgangen af året.

Også her bliver det en elbil, der skal agere spydspids med SUV-modellen U5, som ligesom MG hovedsageligt vil blive markedsført online.

Deres første elbil er allerede nu med i opløbet i kåringen af Årets bil 2021 som en ud af otte elbiler.

Aiways U5 vil strække sig over 4,68 meter, hvilket vil give god plads til passagererne. Motoren opgives til at levere 204 elektriske heste, trukket frem af et 63 kWh stort batteri, der skulle sikre op til 410 kilometer mellem optankningerne.

Priserne før eventuelle danske afgifter debuterer ved 38.000 euro, hvilket skulle resultere i en dansk debutpris på mellem 300.000 og 350.000 kroner.

En fjerde kinesiske bilproducent, BYD, som importeres af RSA, der for nyligt har lanceret Maxus i landet, udpeges som kandidat til at blive nyt kinesisk bilmærke herhjemme, skriver jv.dk.

Huawei sætter dato på sin næste mobilstjerne
Den kinesiske mobilproducent Huawei vil løfte sløret for sin næste toptelefon, Mate 40, den 22. oktober.

Følger selskabet skabelonet fra sine tidligere lanceringer, vil mobilen danne ramme om den næste Kirin-processorer fra selskabet, om end pres fra blandt andet amerikanske handelsrestriktioner kan betyde, at det bliver sidste årgang med Huaweis egenudviklede processorer, skriver The Verge.

Som med tidligere Mate telefoner, forventes det at der vil leveres to ambitiøse telefoner i form af henholdsvis Mate 40 og Mate 40 Pro.

Ifølge Android Authority vil der bydes på blandt andet quad-kamera med teleskop-modul, store skærme på henholdsvis 6,53 og 6,7 tommer til priser i omegnen af de 10.000 kroner.

Læs også: Huawei P40 Pro+ vil være mobilernes konge – men den har én stor svaghed

Dette fly vil sætte gang i supersonisk transport
Selvom det hæderkronede Concorde-fly er transportmæssig historie, vækkes drømmen om supersonisk persontransport til live igen denne uge, efter at flyproducenten Boom, præsenterede sin første funktionsdygtige prototype.

Flyet, som er døbt XB-1, er en testplatform, som skal bidrage til teste for flyvedygtighed og supersoniske flyveevner.

Med disse erfaringer i hus, vil selskabet på sigt kreere sit første supersoniske passagerfly kaldet ’Ouverture’, skriver TechCrunch.

XB-1 flyvet vil foretage sin første testflyvninger i 2021, hvor kulfiber-konstruktionen samt tre GE- J85-15 motorer skal afprøves.

Målsætningen for selskabet er at få Ouverture passagerflyet på vingerne inden udgangen af 2025.Premium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.