Ugen i tech: Endnu et kinesisk bilmærke sender elbiler til Danmark / Huawei sætter dato på sin næste mobilstjerne / Dette fly vil sætte gang i supersonisk transport

Ugen i tech: Endnu et kinesisk bilmærke sender elbiler til Danmark / Huawei sætter dato på sin næste mobilstjerne / Dette fly vil sætte gang i supersonisk transport

Kinesiske biler er en sjældenhed på de danske vej, men det skorter af den grund ikke med nye kinesiske bilmærker, der vil forsøge sig på det danske marked.

Første kom bilproducenten MG til efterfulgt af varevogns-producenten Maxus, som begge byder ind med elektriske modeller.

Næste håbefulde kinesiske producent bliver Aiways, som ifølge Motormagasinet vil introducere sin første bil i Danmark inden udgangen af året.

Også her bliver det en elbil, der skal agere spydspids med SUV-modellen U5, som ligesom MG hovedsageligt vil blive markedsført online.

Deres første elbil er allerede nu med i opløbet i kåringen af Årets bil 2021 som en ud af otte elbiler.

Aiways U5 vil strække sig over 4,68 meter, hvilket vil give god plads til passagererne. Motoren opgives til at levere 204 elektriske heste, trukket frem af et 63 kWh stort batteri, der skulle sikre op til 410 kilometer mellem optankningerne.

Priserne før eventuelle danske afgifter debuterer ved 38.000 euro, hvilket skulle resultere i en dansk debutpris på mellem 300.000 og 350.000 kroner.

En fjerde kinesiske bilproducent, BYD, som importeres af RSA, der for nyligt har lanceret Maxus i landet, udpeges som kandidat til at blive nyt kinesisk bilmærke herhjemme, skriver jv.dk.

Huawei sætter dato på sin næste mobilstjerne
Den kinesiske mobilproducent Huawei vil løfte sløret for sin næste toptelefon, Mate 40, den 22. oktober.

Følger selskabet skabelonet fra sine tidligere lanceringer, vil mobilen danne ramme om den næste Kirin-processorer fra selskabet, om end pres fra blandt andet amerikanske handelsrestriktioner kan betyde, at det bliver sidste årgang med Huaweis egenudviklede processorer, skriver The Verge.

Som med tidligere Mate telefoner, forventes det at der vil leveres to ambitiøse telefoner i form af henholdsvis Mate 40 og Mate 40 Pro.

Ifølge Android Authority vil der bydes på blandt andet quad-kamera med teleskop-modul, store skærme på henholdsvis 6,53 og 6,7 tommer til priser i omegnen af de 10.000 kroner.

Læs også: Huawei P40 Pro+ vil være mobilernes konge – men den har én stor svaghed

Dette fly vil sætte gang i supersonisk transport
Selvom det hæderkronede Concorde-fly er transportmæssig historie, vækkes drømmen om supersonisk persontransport til live igen denne uge, efter at flyproducenten Boom, præsenterede sin første funktionsdygtige prototype.

Flyet, som er døbt XB-1, er en testplatform, som skal bidrage til teste for flyvedygtighed og supersoniske flyveevner.

Med disse erfaringer i hus, vil selskabet på sigt kreere sit første supersoniske passagerfly kaldet ’Ouverture’, skriver TechCrunch.

XB-1 flyvet vil foretage sin første testflyvninger i 2021, hvor kulfiber-konstruktionen samt tre GE- J85-15 motorer skal afprøves.

Målsætningen for selskabet er at få Ouverture passagerflyet på vingerne inden udgangen af 2025.Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.