Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

SKI advarede KMD forud for ulovlig aftale med Egedal Kommune

KMD var blevet gjort opmærksom på, at det var i strid med udbudsloven at sænke prisen i en SKI-aftale med Egedal Kommune.

SKI advarede KMD om, at det var i strid med udbudsloven at sænke priserne, da KMD og Egedal Kommune indgik en it-aftale i februar efter en direkte tildeling på SKI 02.19, skriver ITWatch.

Aftalen blev siden kendt ugyldig af Klagenævnet for Udbud, der blandt andet konstaterede, at der uretmæssigt var givet prisreduktion på over 27 millioner kroner fra KMD.

Men i en mail, som ITWatch har fået indsigt i, skriver markedsdirektør Rasmus Lund Krogsgaard, at SKI gjorde proceduren helt klar overfor KMD og Egedal Kommune.

Læs også: SKI afviser skarp kritik fra kommune: "Det er klart, at man ikke må forhandle forud for en direkte tildeling"

KMD er ifølge mediet blandt andet blevet gjort opmærksom på, at man ikke må give individuelle rabatter, når man skal sælge it-løsninger via SKI's rammeaftaler.

Er opgaven, lyder det fra SKI, ikke sendt i miniudbud, skal man enten sænke listeprisen for alle kunde eller vente med at nedjusterer prisen til efter kontraktindgåelse.

"SKI har aldrig tilkendegivet overfor KMD eller Egedal Kommune, at forhandling af priser i forbindelse med en direkte tildeling er lovligt," lyder det i en mail til Egedal Kommune.

KMD har ingen kommentarer til oplysningen.

Læs også: Egedal Kommune skyder med skarpt efter ulovlig KMD-aftale: SKI rådgav os til ulovlig aftale

Sagen drejer sig mere specifikt om Egedal Kommunes indkøb af KMD Opus Personale, der er et løn- og personalesystem.

Ifølge kendelsen fra Klagenævnet for Udbud havde Egedal Kommune og KMD aftalt en prisreduktion på 75 procent fra 37 millioner kroner til cirka 9,3 millioner kroner, uden at opgaven blev konkurrenceudsat.

Du kan læse meget mere om forløbet her:

Endnu en kommune opsiger million-kontrakt med KMD efter ballade om lovlighed

Kommune har forhandlet rabatter hjem hos KMD for 57 millioner kroner - kan andre kunder også få rabat i den størrelse?

Egedal Kommune annullerer fire KMD-aftaler efter klager

Fujitsu klager over KMD-rabat på 80 procent til Egedal Kommune: Her er indholdet af klagen

Egedal Kommune har brudt udbudsloven: Nu bliver kontrakten på KMD-system revet overPremium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.