Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Donald Trump mister speciel Twitter-beskyttelse til januar / AWS bygger ny datacenter-region i Indien / Huawei klager over udelukkelse i Sverige

Donald Trump mister speciel Twitter-beskyttelse til januar. AWS bygger ny datacenter-region i Indien, Huawei klager over udelukkelse i Sverige. Facebook skruer op for censuren: Lukker Trump-protestgruppe.

Godmorgen og velkommen til mandagens morgen-briefing her fra Computerworld.

I denne uge er det Rasmus Ferdinand Ginman, der kuraterer det tidlige it-nyhedsoverblik.

Velkommen til og rigtig god læselyst.

Donald Trump mister speciel Twitter-beskyttelse til januar

Donald Trump vil være underlagt de samme Twitter-regler som alle andre, når Joe Biden overtager embedet 20. januar 2021.

Som USA's 45. præsident har han haft et privilige på Twitter, som kun højtstående politikere og verdensledere har.

Det skriver Reuters.

Privilegiet gør, at tweets, der ikke lever op til retningslinjerne, ikke slettes som normalt - i stedet markeres med en advarsel, hvorefter Twitter begrænser opslaget udbreddelse.

Men nu har Twitter været ude og bekræfte, at privilegiet ikke gælder tidligere præsidenter.

"Denne politik gælder for nuværende verdens ledere og præsidentkandidater og ikke for private borgere, når de ikke længere har disse positioner," lyder det fra en Twitter-talsmand.

Donald Trump har modtaget utallige advarsler på opslag fra hans Twitter-konto @RealDonaldTrump - inklusiv flere siden valget 3. november

AWS bygger ny datacenter-region i Indien

Amazon Web Services gør klar til at bygge en ny datacenter-region i Indien.

Verdens største cloud-leverandør planlægger at investere i datacentre for 2,8 milliarder dollar, eller 17,5 milliarder kroner, i den indiske by Telangana i det sydlige Indien.

Efter planen skal opførelsen være færdig i midten af 2022. Det er således selskabets anden region i Indien.

Det skriver Techcrunch.

"Den nye AWS Asia Pacific, Hyderabad-regionen, vil gøre det muligt for endnu flere udviklere, startups og virksomheder såvel som myndigheder, uddannelse og NGO'er at køre applicationer og servicerer kunder fra datacentre lokaliseret i Indien," skriver AWS i en pressemeddelelse.

Huawei klager over udelukkelse i Sverige

Huawei klager nu over de svenske myndigheders beslutning fra oktober om at udelukke selskabet i landets 5G-udrulningen.

Klagen, der er landet hos den svenske post- og telestyrelse, går på vilkårene for deltagelse i landets auktion af 5G-frekvenser.

Den svenske efterretningstjeneste og forsvar har indgået i vurderingen af Huawei. Slutresultat blev, at selskaber, der benytter udstyr fra det kinesiske selskab, ikke må deltage i auktionen.

Det skriver ITWatch.

"PTS (post- og telestyrelsen, red.) har ikke konsulteret den berørte part, og har ukritisk taget udgangspunkt i ytringer fra andre myndigheder, som har udtalt sig om spørgsmål, de savner kompetencer indenfor, og de myndigheder har baseret sine vurderinger på, hvad der i bedste fald kan beskrives som gisninger og antagelser," skriver Huawei i klagen ifølge mediet.

Facebook skruer op for censuren: Lukker Trump-protestgruppe

29. oktober skruede Facebook yderligere op for indsatsen mod falske nyheder og farligt indhold i forhold til den amerikanske valgkamp.

Det har blandt andet ført til nedlægningen af en større Facebook-gruppe kaldet "Stop the steal", hvor Trump-tilhængere organiserede protester mod stemmeoptællingen rundt om i landet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Disse indgreb er en del af værktøjerne, som Facebook har forberedt, hvis der skulle opstå uroligheder umiddelbart efter præsidentvalget.

Konkret har det sociale medie tilpasset platformens bagvedliggende algoritmer, som inddeler og rangerer indhold.

Derudover skal brugere nu klikke sig igennem en notits med henvistning til Facebooks valginformation, når man ønsker at dele indhold relateret til valget.