Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Salling Group har nu migreret til SAP BW/4 Hana / Twitter indfører ny 24-timers funktion / Har sparet 30 millioner kroner om måneden på Teams / Zuckerberg og Dorsey i den varme stol om amerikansk præsidentvalg

Salling Group har nu migreret til SAP BW/4 Hana. Twitter indfører ny 24-timers funktion. Har sparet 30 millioner kroner om måneden på Teams. Zuckerberg og Dorsey i den varme stol om amerikanske præsidentvalg. Bitcoin på højeste niveau i tre år. Klager over psykiske problemer efter mobilportering. 48 paller med Apple-grej røvet. Fremtidens computerspil er per abonnement.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

De nybagte morgen-basser er dag æltet, formet og færdigbagt på morgenkvisten af Dan Jensen.

Salling Group har nu migreret til SAP BW/4 Hana

Salling Group har i weekenden migreret hele sin SAP-platform over på den nye SAP BW/4 Hana. Der er tale om en af de største SAP BI-installationer i detail-handelen i hele verden, meddeler CIO Alan Jensen.

Han skriver på LinkedIn, at migrationen har fundet sted i et samarbejde mellem hans eget it-team i Salling Group samt SAP, Itelligence, IBM og HPE.

“Dette er første skridt i vores it-strategi om at modernisere og flytte vores centrale SAP-platforme over på den nye SAP S/4 Hana-teknologi,” meddeler Alan Jensen.

Han er i øvrigt nomineret til titlen som Årets CIO 2020. Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem top-CIO'er er nomineret til titlen som Årets CIO 2020

Twitter indfører ny 24-timers funktion

Twitter indfører en ny funktion, hvor opslag på det sociale medie automatisk slettes efter 24 timer.

Twitter kalder funktionen for ‘Fleets’.

Ideen er, at brugerne skal anvende Fleets til at offentliggøre de umiddelbare tanker, som er netop umiddelbare og ikke langtidsholdbare.

“Til den ide, som du ikke tweetede, men du havde lyst, men gjorde det ikke, men du var tæt på, men tænkte så: ‘Nah,’ lyder Twitters egen beskrivelse af Fleets-funktionen.

Fleets er allerede blevet testet i Brasilien, Italien, Indien og Sydkorea, og ruller fra og med i dag ud i alle lande i verden.

Du kan læse mere om Fleets hos Twitter her.

Har sparet 30 millioner kroner om måneden på Teams

Afgående topchef i pumpekoncernen Grundfos, Mads Nipper, siger til Børsen, at han er blevet overrasket over, hvor mange penge selskabet har sparet ved at begynde at holde møder via Teams og Zoom.

Grundfos har historisk brugt omkring 40 millioner kroner om måneden på møder, konferencer og rejser, beværtning, overnatninger, middage og lignende.

Men alt disse udgifter har corona-krisen mere eller mindre sat en stopper for.

“Vi har nok sparet 30 millioner kroner om måneden på at holde digitale møder. Der er ingen tvivl om, at det er med at redde vores resultat for 2020 i en coronaramt verden,” siger Mads Nipper til avisen.

Zuckerberg og Dorsey i den varme stol om amerikansk præsidentvalg

Facebook-topchef Mark Zuckerberg og Twitter-topchef Jack Dorsey blev i nat dansk tid grillet i endnu en høring foran medlemmer af det amerikanske senat - denne gang om de to sociale platformes indvirkning på og påvirkning af det amerikanske præsidentvalg.

De to topchefer skulle blandt andet forklare, hvordan og hvorfor deres to platforme modererede indhold og andre ting.

Jack Dorsey fortalte blandt andet, at det er slut med at give Donald Trump lang snor, når han fratræder embedet.

Hidtil har Twitter givet plads til, at Donald Trump oploader indhold i strid med Twitters retningslinier på sin Twitter-profil, fordi han er præsident.

Men når han fratræder, vil Twitter ikke længere gøre nogen undtagelse, og indhold, der eksempelvis opfordrer til vold eller er direkte løgn vil blive slettet.

Der var mange andre emner og spørgsmål i luften under høringen.

Du kan læse en ret grundig gennemgang af høringen i New York Times her.

Bitcoin på højeste niveau i tre år

Den stærkt volatile og uforudsigelige bitcoin-kurs tordner i vejret for tiden og ligger nu på højeste niveau siden december 2017.

En bitcoin koster nemlig nu 17.868 dollar - knap 115.000 kroner. Det svarer til, at kryptovalutaens værdi er steget med 360 procent siden årets bundniveau i marts og omkring 150 procent siden nytår.

Også mindre kryptovalutaer er steget synkront med bitcoin. For tiden koster en ethereum nu 480 dollar.

Klager over psykiske problemer efter mobilportering

Teleankenævnet har behandlet en måske lidt usædvanlig sag fra en mobilbruger, der har indsendt en klage over mobil- og elselskabet Velkommen over ‘psykisk pres,’ som brugeren vil have erstatning for.

Egentlig havde brugeren sagt ja til at blive kontaktet af Velkommen med et tilbud om at skifte el-abonnement, men samtalen udviklede sig i en retning, så han endte med også at købe mobilabonnement.

Allerede dagen efter fortrød han dog, men her var porteringen fra hans udbyder Oister angiveligt allerede i gang.

I afgørelsen hos Teleankenævnet - som du finder her - fremgår det, at han angiveligt på grund af dette gik glip af en aftale med en læge og ikke havde kontakt til sin familie i perioden på nogle dage.

Ankenævnet har afvist klagen. Du kan finde en gennenmgang af sagen også hos Finans.

48 paller med Apple-grej røvet

Udstyr fra Apple er nemt at omsætte på det sorte marked, og den viden er angiveligt også nået til de mere dunkle kredse i den britiske underverden.

I hvert fald opbragte deciderede landevejsrøvere tirsdag morgen en lastbil på den britiske M1-motorvej i Northampstonshire, hvor de i klassisk landevejsrøverstil uskadeliggjorde chauffør og vagt ved at bagbinde og kniple dem.

Dernæst kørte landevejsrøverne lastbilen med lasten på 48 paller med Apple-grej hen til et uforstyrret sted, hvor de flyttede de 48 paller over i deres egen lastbil i ro og mag og stak af.

Apple-udstyret på pallerne vurderes til at være omkring fem millioner pund værd - godt 42 millioner kroner. Politiet efterforsker sagen.

Fremtidens computerspil er per abonnement

Fremtidens computerspil kommer til at køre per abonnement og vil blive streamet, lyder det fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners, som har kigget nærmere på sagen i anledning af, at den nye PlayStation 5 kommer til salg i morgen torsdag.

Konsulenthuset peger på, at udviklingen over med abonnements-baserede spil allerede er godt i gang, og at gamerne er klar til at betale mellem 60 kroner og 240 kroner om måneden for et abonnement.

“35 procent af verdens gamere har allerede gjort abonnementsmodellen til deres foretrukne. 61 procent af de gamere, der spiller mere end 20 timer om ugen, har mindst ét abonnement, mens det kun er 27 procent af de mere lejlighedsvise gamere (som spiller mindre end fem timer om ugen), der har et abonnement,” lyder det.

Partner Nicolai Broby Eckert mener, at det er ‘overvejende sandsynligt,’ at abonnements-tjenester vil blive den primære måde at forbruge spil på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere